Nu när grillsäsongen drar igång är det bra att ha ett par enkla desserter att ha på lager. För vad kompletterar en riktig grillkväll bättre än en god paj? Ananaspajen har jag skrivit om flera gånger tidigare och det är en välbeprövad favorit och jag har då hittills inte stött på någon som inte älskat den.
Receptet jag bjuder er på idag är en sådan där -man tager vad man haver-paj och med tanke på att det knappt blev en smula kvar i formen tror jag det blev lyckat!
Det blev en klassisk smulpaj som gömmer massor av sötsyrliga hallon och det bästa, ett lager vit choklad! Hur kan en kombination av smulpaj, bär och choklad bli annat än galet gott!?
Hallonsmulpaj med vit choklad:
Smulpaj:
150 g kallt smör
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
2 dl havregryn
Skär smöret i små kuber, nyp ihop alla ingredienser till en smulig massa.
Fyllning:
500 g frysta hallon
1 tsk malen kardemumma
200 g vit choklad
Lägg hallonen i botten av en pajform, ha på kardemumman. Hacka chokladen fint och fördela den jämnt över bären. Strö över smulorna. Grädda i 200 grader i cirka 30 minuter eller tills pajen fått fin färg.
Servera en stor kula äkta vaniljglass till.
Vilken är din favoritpaj?
Bild: Sebastian Niemi-Carlsson