Den här helgen har jag haft en datorfri helg, det var inte planerat men så blev fallet. Även om jag älskar det jag gör så blir det många timmar som spenderas framför datorn och att inte ens öppna datorn (ok, mailen har jag kollat via telefonen men det är allt!) har faktiskt varit ganska befriande, men jag har saknat att blogga så nu kunde jag inte hålla mig längre!
Söndagen till ära bjuder jag på lite cupcakes. Tanken var från början att dessa skulle bli chokladcupcakes med chokladfrosting. Som ni ser blev det inte riktig så, det blev vanilj- och halloncupcakes med cream cheesefrosting smaksatt med vit choklad. Massor med sommarkänsla och otroligt gott! Hallonen är lite syrliga och bryter perfekt av den söta frostingen.
Hallon och vaniljmuffins ca 14 st:
100 g smör
2 dl strösocker
2 ägg
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
1 1/2 dl vaniljyoghurt
2 dl frysta hallon
Vispa smör och socker mjukt, tillsätt äggen, ett i taget. Rör försiktigt i de torra ingredienserna, vänd i yoghurten och blanda väl. Ha sist i hallonen och fördela smeten i muffinsformar. Grädda i 200 grader i ca 15 minuter. Låt svalna helt innan du spritsar frostingen över dem.
Cream Cheese med vit choklad:
60 g mjukt smör
200 g cream cheese
ca 2-3 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
200 g vit choklad
Vispa smör och cream cheese mjukt, rör i ca två dl av florsockret och allt vaniljsocker. Finhacka chokladen och smält den över vattenbad. Låt den svalna innan du sakta rör i den. Blanda till en jämn och tjock frosting, tillsätt mer florsocker om den käns för lös.
Vad har ni haft för er i helgen?
Bild & styling: Sebastian Niemi-Carlsson & Linneas Skafferi