Idag är det våffeldagen och vad passar då bättre än att äta just våfflor till middag. Det finns ju massor av olika varianter på denna maträtt, men jag tycker nog att de helt vanliga, klassiska våfflorna är godast. Vi hade mormors hemgjorda svartvinbärssylt och grädde till. Jag gjorde piroger som vi åt innan så våfflorna blev lite av en efterrätt, äter vi bra våfflor har jag gärna keso och lingonsylt till för att de skall bli lite mera matigt.
Jag provade att ha bubbelvatten i smeten denna gång, de blev verkligen jättefrasiga. Om det var tack vare det bubblande vattnet vet jag inte, men gott blev det!
Hur äter du helst dina våfflor?
Våfflor ca 10 st:
1 dl grädde
1 dl mjölk
2 ägg
4 dl mjöl
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
125 g smält smör
2 dl iskallt vatten (gärna bubbelvatten)
Blanda grädde, mjölk och ägg, ha mjöl, salt och bakpulver, lite i taget. Rör sist i smöret och det kalla vattnet blanda allt till en jämn smet. Grädda i våffeljärn och servera direkt!