Freezer meal prep- 2 recept på kyckling
Nu är vardagen på ingång och jag ser att vår kalender fylls på fortare än fortast. Ska den här hösten gå ihop behöver vi planera maten lite bättre.
För nog händer det att jag står där en stressig tisdag och inte har en aning om vad vi ska lyckas trolla fram till middag senare på kvällen.
Då tänker jag att ha lite kyckling färdigmarinerad i frysen inte kan vara helt dumt. Bara att steka på, köra i airfryer eller crock pot beroende på vad man vill ha det till.
Jag gjorde två varianter. En med citron, vitlök och örter och en sesamkyckling.
Minimalt med disk, allt blandas direkt ner i en zip-påse och det tar lite plats i frysen sen. Matlagning helt i min stil!
Jag använde kycklinginnerfilé här vilket jag tycker är en prisvärd och bra detalj.
Ta en den smaksättning du har hemma eller gillar bäst. Jag tycker de här två recepten är en bra grund att utgå ifrån. Men det är bara att tillsätta eller dra ifrån om det finns ingredienser du gillar bättre.
Kyckling med citron, vitlök och örter:
2 vitlöksklyftor
färsk basilika och färsk persilja
saft från 1/2 citron
700 g kycklinginnerfiléer
ca 2 tsk honung
1 msk lökpulver
1/2 dl olivolja
1 tsk salt
Skala och finhacka eller pressa vitlöken. Finhacka örterna.
Lägg kycklingen i en zip-påse och ha i örter och vitlök. Pressa över citron, ringla över honung och olja. Krydda med lökpulver och salt.
Blanda om väl och pressa ur all luft ur påsen. Skriv på innehåll och datum. Frys in.
Stek i stekpanna (och slå kanske på lite crème fraîche för en krämig kyckling), stek i airfryer eller kör i crock pot. Servera med ris, ugnsbakad potatis eller pasta.
Sesamkyckling:
700 g kycklinginnerfiléer
2 msk soja
3 msk sesamolja
1 msk risvinäger
1 msk honung
2 tsk mald ingefära
1 msk sesamfrön
Lägg kycklingen i en zip-påse. Ringla över soja, sesamolja, risvinäger och honung. Ha i ingefära och sesamfrön. Blanda runt allt ordentligt och pressa ur all luft ur påsen. Skriv på innehåll och datum. Frys in.
Låt tina i några timmar i rumstemperatur eller i kylen över dagen. Stek hastigt i en wookpanna, servera med ris eller nudlar. Toppa med salladslök.
Här hittar du fler härliga recept som går att förbereda i god tid!