Idag kommer bok nr 10 ut, Brunchboken. Det var en riktigt rolig bok att göra och det finns massor av härliga recept i den som du kan använda dig av när du skall bjuda in till brunch! Amerikanska pannkakor är ett måste på en brunch, men här har jag gjort om receptet lite och tillsatt både banan och blåbär. Till dessa behöver du inte ha sylt eller sirap, de är söta så de räcker ändå. Men en klick uppvispad creme fraiche eller turkisk yoghurt kan vara gott att ha till!
Blåbärs- och bananpannkakor 10 st:
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
2 dl mjölk
2 ägg
2 msk smör
1 dl blåbärssylt
2 bananer
Blanda mjöl, bakpulver och salt. Slå i hälften av mjölken och rör till en jämn smet. Tillsätt resterande mjölk, ägg och två msk smält smör.
Skala bananerna och skär dem i tunna skivor. Hetta upp en panna, klicka i lite smör och låt det smälta.
Häll smet i pannan. Lägg i bananskivor och ringla på blåbärssylt innan du vänder pannkakorna och steker andra sidan.
Bild: Katja Kristoferson