Då var det vardag igen, eller i alla fall nästan. Vi skall bara ta oss förbi trettonhelgen sen börjar skolorna och allt faller tillbaka i sina rätta mönster igen.
Med vardagen följer även detta som hos vissa kan vara smått ångestframkallande; Vardagsmaten. Själv ser jag det istället lite som en utmaning. Hur snabbt kan jag få en riktigt god middag på bordet? Det bästa jag vet är när jag kan ropa till Sebastian att maten är klar och han förvånat svarar: Redan?
Då är första delmålet nått, det gick snabbt. Sen skall det ju smaka bra också, men än så länge har jag inte fått ett enda klagomål!
Pasta är ett sådant där perfekt livsmedel att ta till när vardagsmaten känns oöverstiglig. Av nästan ingenting kan du göra en fabulous tomatsås, det är inte bara smaklökarna som slår volter, efter alla helger kan plånboken gapa tom och då passar det bra med billig mat!
Här kommer annars en favorit i repris, krämig pasta med oliver 4 port:
2 pkt bacon
1 gul lök
peppar
paprikapulver
timjan
1 dl mellanstark salsa
2 dl grädde
svarta oliver
4 port kokt pasta
Stek bacon och lök. Krydda med peppar, paprika och timjan. Slå över salsan (det går nog lika bra med tomatpuré) och grädden. Låt allt koka ett par minuter, salta eventuellt. Rör i den kokta pastan och låt puttra en liten stund. Strö över svarta oliver och middagen är serverad!