Men vilken vinter det blev här! På mindre än ett dygn kom det säkert 2 1/2 decimeter snö och hela världen är verkligen vit. Så här såg det ut i vår trädgård igår, tur nog för fotografen så ska hon stanna hela dagen idag, för hennes bil var galet igen snöad igår!
Jag hoppas att tid och ork kommer finnas i helgen till julgodisbak, jag har ju gjort lite godis tidigare i december, men alltihopa gav jag ju bort! Den här otroligt goda wienernougaten kommer jag verkligen, utan att ens tveka en sekund, göra till jul.
Jag brukar göra en egen form av aluminiumfolie att hälla chokladmassan i, då får jag en form som passar perfekt till den mängd choklad jag valt att göra. Ett litet tips på vägen sådär.
Jag hade inte ritkigt hela mängden mandelspån hemma, men det gick finfint ändå som ni ser! Vilken slags choklad man väljer att ha i, ja det är en smaksak. Själv föredrar jag inte allt för mörk choklad så jag använde en som hade ca 40 % kakaohalt.
Till ca 40 små bitar wienernougat behöver du:
500 g nougat
300 g choklad
200 g mandelspån
Rosta först mandelspånen i en torr och het panna, låt som svalna helt.
Smält nougaten i vattenbad, finhacka chokladen och rör ned den i smälta nougaten. Blanda väl tills allt blir en blank och slät smet. Vänd sist i de rostade mandelspånen.
Klä en form, eller gör en form av aluminiumfolie och häll i nougatmassan. Ställ svalt att stelna, skär sedan i små rutor.
Receptet ovan finner ni även i veckans bok julgodis, som kommer ut i dag tillsammans med Aftonbladet!
Vilket är ditt favoritjulgodis?