Välkomna!

 

Det är så roligt att se hur fler läsare hittat hit de senaste dagarna, ni är så varmt välkomna hit till Linneas Skafferi. 
Jag hoppas att ni som hängt med ett tag fortsätter att kika in hos mig, men även att ni nya läsare kommer vilja komma tillbaka. Nu undrar jag lite vad ni vill läsa om här framöver? Julmat , julgodis, nyårsmeny, vardagsmat? Vad vill ni få inspiration till?

Ni vet väl att det går att följa Linneas Skafferi både på facebook och twitter nu?

Nu är det dags att kolla igenom kyl och frys för att trolla fram en middag, vad äter ni ikväll?

0
Kommentera

Kotlett

Tusen och åter tusen tack till alla de fina kommentarer ni lämnat om böckerna! Det värmer ända in i själen skall ni veta.
Vi firade boksläppet med typisk Linnéa-mat. Enkelt, snabblagat och riktigt gott. En bit benfri fläskkotlettrad, massor av vitlök, kryddor och philadelphiaost är allt som behövs för att tillaga en riktigt god middag, så här på en onsdag.

ca 4 portioner:

700 g benfri fläskkotlettrad
3 vitlöksklyftor
1 tsk dragon
3 tsk oregano
1 tsk mejram
200 g philadelphiaost
2 dl mjölk eller grädde
ett par droppar soya
1 gul paprika
10 körsbärstomater
salt & peppar

Skär kotletten i skivor, bryn dem i en klick smör. Skala och finhacka vitlöken under tiden och låt den fräsa med kotletterna. Krydda med dragon, oregano och mejram. Ha i philadelphiaosten och slå över mjölken/grädden. Låt detta koka ihop under ett par minuter. Ha i ett par droppar soya för att få lite trevligare färg. Skär paprikan i bitar och dela tomaterna, låt de koka med en liten stund.
Smaka av med salt och peppar.
Jag hackade i lite färsk spenat mot slutet, men det är helt en smaksak!

Servera med kokt ris.

0
Kommentera

Bok nr 1

 

 

I morgon kommer som sagt småkakor ut som första bok, jag tänkte ge er läsare en glimt av vad boken innehåller. Som första recept ligger biscotti, de går att variera i det oändliga med smaksättning, men här kommer en variant med choklad.

 

Biscotti, ca 35 st:

100 g smör

2 dl strösocker

3 ägg

7 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

100 g choklad

 

Vispa smör och socker poröst, tillsätt äggen, ett i taget. Blanda samman de torra ingredienserna och rör ned dem. Finhacka sedan chokladen och blanda i den. Rör tills smeten är slät. Rulla till tre längder och lägg dem på en plåt, platta till dem något. Grädda längderna i 175 grader i ca 20 minuter. Tag ur plåten ur ugnen och skär längderna diagonalt, bitarna skall bli ca 2 cm breda.

Ställ tillbaka plåten och grädda ytterliggare 10 minuter. Stäng sedan av ugnen och låt dem stå i eftervärmen tills de är genomtorra.

Alternativ smaksättning:

Byt ut chokladen mot 1 dl kokos och saften från 1 lime.

foto: Katja Kristofersson

0
Kommentera

Hela Sverige bakar!!

 

 

Äntligen, äntligen, äntligen kan jag berätta för er läsare vad jag pysslat med den senaste tiden. Några av er har redan läst om det i Aftonbladets helgbilaga Härligt Hemma. För er andra ska jag nu tala om vad som gjort att jag varit något frånvarande här på bloggen under hösten.

Det är nämligen så, att på onsdag kommer min första bok ut. Den första av tjugo. Japp, ni läste rätt! Tjugo böcker har jag tillsammans med Tasteline och Aftonbladet lyckats få fram. De kommer att gå och köpa dem tillsammans med Aftonbladet varje onsdag med start 2/12, alltså nu på onsdag. Först ut är småkakor och boken ser ut som på bilden ovan.

 

Under hösten har jag och den underbara fotografen Katja Kristofferson slitit hårt med dessa böcker och de skall bli så kul att se dem ute i handeln.

 

Nu ska jag gå och koka lite knäck och njuta av att jag äntligen fått berätta min hemlighet för er!

Trevlig första advent, kära läsare!

Bild: Katja Kristofferson

0
Kommentera

Tomtemys


Ja som sagt, det påstås att det är första advent i helgen! Jag som älskar att julpynta har endast fått upp en liten stackars julstjärna i fönstret. Veckan har varit galet hektisk! Men ikväll ska vi packa övernattningsväskan för i morgon bär det av till dalarna för att få oss en rejäl dos julkänsla och förhoppningsvis lite avslappning. På väg upp stannar vi till i Leksand och går på deras julmarknad, bilden ni ser här ovan är tagen förra året. Jag och svägerskan myser med tomten, eller om det är tomten som myser med oss:)
På kvällen skall vi avnjuta årets första julbord, detta är något jag verkligen ser fram emot då jag är lite av en julmatsnörd!

Skall ni ha adventsmys i helgen och vill ha något gott till glöggen lyder mitt bästa tips:

Crostini med lingon och brie ca 20 stycken:

1 lång baguette
ca 2 dl lingonsylt
500 g brieost

Skär brödet på snedden och lägg ut brödbitarna på en plåt. Låt de rostas i ugnen i ca 15 minuter per sida i 100 graders värme (detta går bra att göra i förväg). Dela brieosten i lagom stsora bitar för brödet, lägg på en klick lingonsylt på varje brödbit och toppa med osten. Sätt åter in brödet i ugnen på 100 grader i ca 15 minuter. Osten skall bröja smälta lite lagom. Servera genast!

Vad har ni för planer inför helgen?

bild: SebbeSula

0
Kommentera