I veckan gjorde jag en god broccolilåda på det som jag hittade i kylen, lite tomat, svamp och mozzarella fanns hemma och det blev ritkigt gott. Ibland kan det vara gott att byta ut potatisen mot något annat än pasta och ris, då är broccolilåda ett bra ocg gott allternativ. Perfekt mitt i veckan mat som går fort att göra och smakar smaskens!
Broccolilåda 4 port:
800 g fryst broccoli
2 vitlöksklyftor
persilja
salt & peppar
3 dl grädde
10 körsbärstomater
4 stora champinjoner
1 påse mozzarella
Koka broccolin ett par minuter i lättsaltat vatten. Finhacka undertiden vitlök och blanda den tillsammans med persilja, salt och peppar i grädden. Dela tomaterna och skiva svampen. Lägg broccolin i en ugnsfast form, ha i tomater och svampen. Häll grädden över. Skiva mozzarellan och fördela den jämt över. Gratinera i 20 minuter i 225 grader.
Om ni inte äter pasta, potatis eller ris till maten, vad har ni till då?
Bild: linnéas skafferi