Till kycklingen gjorde jag ett superenkelt och fantastiskt gott ris. Jag gjorde för omväxlingsskull pilaffris, vilket jag gör alldelns för sällan. Det är ju varken svårt eller tar lång tid och det smakar ju så gott! Eftersom jag smaksatt kycklingen med både chili och vitlök fick även riset smak av detta.
När du gör pilaffris, använd ett långkornigt vitt ris gärna basmatiris. Det ger bäst resultat.
Pilaffris med chili och vitlök
4 port basmatiris
1 klick smör
1/2 färsk chili
2 vitlökslyftor
1 gul lök
grönsaksbuljong
Finhacka chili, vitlök och gul lök. Klicka i smöret i en kastrull och låt det smälta. Blanda i ris, chili, vitlök och vitlök. Låt det fräsa tills riset börjar bli genomskinligt, rör hela tiden om så det inte bränns vid. Slå över buljongen och koka riset som vanligt.
Bild:Linneas Skafferi skål från www.casualliving.se