Rensning pågår!


Japp, här är det rensning som gäller. Kylskåp, skafferi och frys, alla skall de rensas ur och förhoppningsvis vara något så när tomma tills den 31/10. Då får vi nämligen nycklarna till vårt nya hus! Ni som läst min blogg ett tag vet kanske att det inte var så länge sedan vi flyttade och vi hade inga som helst tankar på att göra det igen på ett bra tag. Men så såg vi ett hus på hemnet, en visning och ett par nervösa dagar senare hade vi visst gått och köpt oss ett rött hus med vita knutar.
Så som sagt, nu gäller det att tömma förråden så gott det går, för att få fylla på nytt i nya huset!

Efter jul har vi tänkt att ge köket ett litet lyft och Smeg´s urläckra kyl och frys skulle göra sig så bra i vårt nya kök. Jag tror kanske inte att Sebastian går med på att ha ett rosa kylskåp, men turligt nog finns de  även i vitt och de är riktigt snygga!

Så om det inte uppdateras här så frekvent den kommande tiden så vet ni vad jag har för mig, packar!!

Bild: www.smeg.se

0
Kommentera

Äppelpaj

Äppeltider är äppelpajstider!

Jag fick en stor kasse med jättefina äpplen från svärmor för ett bra tag sedan. De har hållt sig riktigt bra i kylen men nu börjar det bli dags att göra slut på dem. Så vad passar bättre att avsluta veckan och framför allt helgen med än en underbar äppelpaj?  Jag fick ju även chansen att använda finaste pajformen från Casual Living som jag fullkomligt älskar! Den fungerar lika bra till pajform som till uppläggsningsskål. Sen är färgen och formen så otroligt tjusig!

Den här äppelpajen räckte till ca 8 portioner:

6 svenska äpplen
3 msk smör
2 msk kanel
1 msk malen ingefära
1 dl muskovadosocker

150 g smör
2 dl socker
3 dl havregryn
1 1/2 dl vetejmöl
200 g sötmandlar
2 msk sirap

Dela, kärna ur och klyfta äpplena. Värm upp en stekpanna och stek äpplena i smöret, krydda med kanel och ingefära. När äppelbitarna mjuknat något, strö över sockret och låt det smälta. Häll upp de stekta äpplena i botten av en pajform.
Smält smöret och rör i sockret. Blanda sedan i havregryn och vetemjöl. Hacka mandlarna och rör i dem. Lägg pajsmulorna över äpplena och ringla lite sirap över.

Grädda i 175 grader i ca 30 minuter. Du kan behöva täcka över pajen med lite aluminiunfolie så den inte bränns vid där du har haft på sirap.

Servera med en rejäl klick vaniljvisp!

Vilken är din favoritpaj?


Bild:Linnéas Skafferi

0
Kommentera
ANNONS

Sensation

 

Det är väl inte undgått någon att Marabou har kommit med två höstnyheter toffee walnut och yoghurt raspberry. Jag fann mina två när jag var och handlade förrra veckan. En hel ställning med chokladkakor stod mycket strategiskt utsälld  så jag kunde bara inte låta bli. Jag trodde verkligen mest på den med valnötter, i vanliga fall älskar jag choklad som är fullspäckad med kletig kola och nötter. Men jag måste säga att jag inte alls gillade denna.  Jag vet inte om det var min förkylning som spökade men jag kände någon konstig bismak.

Den med hallon och yoghurt däremot, jag säger bara en sak: yummie!

Så vad säger du, hiss eller diss?

0
Kommentera

Time for some toast

 

Dessa toast kan man säga var lite av en sista måltid för mig. En sista måltid innan den förskräkliga förkylningen svepte in och tog över min kropp totalt! De senaste dygnen har jag spenderat i soffan och jag har inte ens öppnat datorn!  Idag kan jag i alla fall ta mig i och ur soffan utan att det känns som en nära döden upplevelse, så jag är på bättringsvägen.

När jag frågade er om vad ni allra helst åt när ni var sjuka fick jag tipset om toast från en av mina kära läsare. Och jag är en sådan person som lyssnar på mina läsare, så sagt och gjort. I helgen blev det toast!

Jag och Sebastian har lite olika åsikter om hur den godaste toasten skall vara. Själv vill jag ha massor av ost (så där så den trådar sig när man tar en tugga, onyttigt I know men så gott!) , en bit skinka och lite god krydda. Sen är jag nöjd. Sebastian å andra sidan, vill inte ha så mycket ost och så kletar han massor av ketchup på dem.

 

Hur vill du ha din toast?

 

bild:Linnéas Skafferi

0
Kommentera

Five Peppers

 

I går fick jag hem att härligt paket med kryddor fram Santa Maria där i fanns alla dessa kryddnyheter. Först ut att testa blev denna, Five Peppers som innehåller svartpeppar, vitpeppar, grönpeppar, rosépeppar och kryddpeppar.  Blandningen av de olika pepparsorterna var toppen och jag gillade verkligen kvarnen som burken hade.

Jag stekte kött till middag och kryddade på ordentligt med pepparn, det gar verkligen bra smak! Så tummen upp och helt klart ett godkännande ger jag denna första pepparmix!

 

Vilken krydda använder du allra oftast i din matlagning?

 

Bild: Santa Maria

0
Kommentera