På fredag är det Sverigepremiär för Julie & Julia en film baserad på två sanna historier som vävts samman till en enda matglad film. Den ena historien handlar om Julia Child, en kock i efterkrigstiden i Paris, som under denna utvecklar sitt matintresse till en karriär och detta ledde till utgivandet av kokboken ”Mastering the Art of French Cooking”. En bok som många anser ha ändrat amerikanarnas sätt att laga mat helt.
Den andra historien handlar omJulie Powell under tidigt 2000-tal. För att koppla bort tankarna från det tuffa jobbet lagar hon härliga maträtter på kvällarna. Egentligen vill hon bli författare, men eftersom hon inte kan avsluta sin novell bestämmer hon sig för att blogga istället. Och vilket ämne passar henne bättre än att laga alla Julia Childs dryga 500 recept ur kokboken under 365 dagar.
Jag har själv inte sett filmen då den inte har premiär för ens på fredag denna vecka men det käns som en självklar film denna höst!
Vilken är din bästa ”matfilm”?