Prinsesstårtans vecka


Den här veckan har vi all anledning att fira med tårta, det är nämligen prinsesstårtans vecka. För varje prinsesstårta som säljs går 10 kr oavkortat till Kronprinsessan Viktorias Fond. För mig, som är löjligt förtjust i både prinsessor och tårtor är ju detta toppen!
Visste ni förresten att det säljs ca 500 000 prinsesstårtor varje år och att vi har kunnat köpa dessa tårtor på konditorier runt om i Sverige i 80 år!

Denna tårta kommer från Dansukker och där hittar ni även receptet på den förtjusande tårtan!
Så, överraska dina nära och kära med en tjusig prinsesstårta i veckan. Det blir garanterat uppskattat.

Vad tycker du om prinsesstårta, hiss eller diss?

0
Kommentera

Frukostbestyr 19/9

 

 

Jag älskar att vakna tidigt på morgonen och ha gott om tid att göra allt som står på dagens agenda. Tyvärr är jag en ritkigt morgontrött person men efter att vi skaffade oss vår lilla valp har den här morgontröttheten fått ge vika mot tidiga mornar som alltid börjar ute, huttrandes i morgonrock medan hunden gör sina morgonbestyr.
I morse passade jag på att utnyttja den arla morgontimmen till att baka lite scones till frukost. Extra gott blev det faktiskt tack vara de underbara muggarna och äggkopparna jag fick hem i veckan från Casual Living. Jag föll pladask för dessa och det kan inte bli annat än att jag får beställa hem prickiga muggar också. Allt mitt porslin går annars i ljusa toner så dessa livade verkligen upp!

Frukostscones ca 8 st

8 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 dl filmjölk
1 ägg
2 msk honung
50 g smör

Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål. Rör ihop filmjölk. ägg och honung i en annan. Tillsätt detta i mjölblandningen och hacka smöret i småbitar. Arbeta ihop detta till en deg. Smörj en muffinsplåt och gör åtta små bullar av degen. Lägg i dem i muffinsplåten och grädda ca 15 minuter i 200 grader.

Har man ingen muffinsplåt går det ju lika bra att göra traditionella scones.

Bild: SebbeSula.se, muggar och äggkoppar från Casual Living

0
Kommentera

Skogsmulleliv

Här har det blivit riktig höst med kalla nätter och lite svalare dagar. Även om temperaturen orkar upp mot nästan 20 grader så är det ingen värme i luftern. Men solen skiner idag igen från en klarblå himmel och det var underbart skönt ute när jag gick morgonsvängen med hunden i morse.

Jag undrar just om jag kommer att få tid till att leta lite lingon i år. Folk sa att det fanns massor av blåbär, men de han jag inte med, likaså har ryktet om all den svamp som finns i skogen nått mig, men inte heller där har det funnits tid. Men hur är det med lingonbeståndet i år? Är det någon som varit ute och kollat läget? Om jag nu tar mig ut i lingonskogen, ja då skulle jag verkligen kunna tänka mig ett par illröda Viking på fötterna och denna urtjusiga regnkappa, allt för att försöka undvika att bli blöt! För den dagen jag väl tar mig i kragen och ger mig ut, ja då kan jag lova att det spöregnar!

0
Kommentera

Lunchbox

Det är bara att inse fakta, din medhavda lunch blir så mycket roligare och framför allt godare i en snygg matlåda! Bort med alla gamla glassbuttar och handla hem lite nytt och roligt. Det första som jag tänker på när jag hör ordet matlåda så är det faktiskt Tupperware, jag vet att det känns lite lagom 80-90-tal att handla Tupperware grejer, men man kan inte säga annat än deras produkter har fantastisk kvalité.

Den ursnygga lunchboxen, MealKit som ni ser på bilden kan köpas hos Light My Fire och kostar 159 kr!

Hur ser ditt förråd av matlådor ut? Nytt och frächt eller fullt med gamla trotjänare från 1900-talets senare hälft?

bild:lightmyfire.se

0
Kommentera

Söndagslunch

 

Här hemma fortsätter vi att äta god skinka. Idag tog den form av en perfekt söndagslunch som bestod av pestopasta, skinka, tomater, paprika och krutonger.

Krutongerna gjorde jag av en bit överbliven ciabatta med soltorkade tomater. Perfekt smaksättning till en pastasallad.

 

Pastasallad med skinka, två port:

3 skivor rökt skinka

2 dl creme fraiche

2 msk grön pesto

1 paprika

1 ask körsbärstomater

2 port kokt fullkornspasta

salt & peppar

1 bit bröd

 

Blanda creme fraichen med peston, rör ihop pestosåsen med den kokta pastan. Skär sedan skinkan och paprikan i kuber, tomaterna kan du halvera. Blanda sedan detta med pastan

Skär brödet i bitar och stek dem i en het panna. Krydda med salt och peppar, ringla lite olivolja över de knapriga brödbitarna. Lägg allt i en stor skål och finhacka eventuellt lite basilika som du strör över.

 

 

Bild:Linnéas Skafferi

0
Kommentera