Som vanligt försöker jag hålla vardagsmaten ganska enkel, ingredienserna skall vara få, insatsen liten men resultatet skall vara storslaget. Okej, storslaget behöver det inte vara men även vardagsmat skall vara lite njutning och inte bara ett onödigt ont som det ibland kan bli.
Det här receptet tar lite längre än 10 minuter att få fram på bordet, men medan kycklingen sköter sig själv i ugnen hinner man med en power nap, dammsuga av, ta reda på tvätten eller vad man föredrar att sysselsätta sig med!
Ugnsrostad kyckling med chili:
1 kg kycklinglår
1 dl olja
3 msk chilisås
1 tsk curry
1 msk citronsaft
salt & peppar
1 dl vatten
Blanda samman chilisås, curry, citronsaft, salt och peppar. Pensla detta på kycklingen, se till att täcka båda sidorna av kycklinglåren. Lägg dem i en ugnsfast form och slå i vattnen. Ugnsrosta dem i ca 30 miuter eller tills de fått fin färg och är helt klara. Koka pasta och blanda i valfria grönsaker. Middagen är serverad!
Bild:Linnéas Skafferi