Förra veckan fick jag hem två helt e-nummerfria skinkor från Ridderheims, en rökt och en kokt. Båda skinkorna smakade riktigt bra, den rökta skinkan hade inte ett spår av smakförstärkare utan den rökta smaken ska komma från själva rökningen av skinkan. Det gillas skarpt!
Idag använde jag en del från den rökta skinkan till en het pasta. Jag är inte jätteförtjust i varm skinka därför lät jag skinkan vara på sidan om. Självklart går det bra att blanda i den i såsen om man så föredrar. Jag köpte torkad piri piri och hade i, det blev aningen starkt så nästa gång blir det en lite mindre mängd chili!
Pasta med het sås och skinka 4 pers
2 vitlökslyftor
torkad piri piri
1 paprika
2 tsk röd currypasta
salt
peppar
2 dl grädde
2 dl mjölk
persilja
Finhacka vitlöken och chilin, skär paprikan i bitar. Stek detta i en kastrull eller stekpanna. Se till att inte ha för hög värme då vitlöken lätt bräns vid. Blanda i currypastan, salt och peppar. Låt detta fräsa ett par minuter. Slå över grädde och mjölk. Det här får nu koka tills pastan är klar. Skär ned skinkan i kuber och blanda den med finhackad persilja. Lägg upp pastan på djupa tallrikar, slå över såsen och toppa med skinkan.
Bryr du dig om i fall din mat innehåller E-nummer?
Bild:Linnéas Skafferi