Här hemma fortsätter vi att äta god skinka. Idag tog den form av en perfekt söndagslunch som bestod av pestopasta, skinka, tomater, paprika och krutonger.
Krutongerna gjorde jag av en bit överbliven ciabatta med soltorkade tomater. Perfekt smaksättning till en pastasallad.
Pastasallad med skinka, två port:
2 dl creme fraiche
2 msk grön pesto
1 paprika
1 ask körsbärstomater
2 port kokt fullkornspasta
salt & peppar
1 bit bröd
Blanda creme fraichen med peston, rör ihop pestosåsen med den kokta pastan. Skär sedan skinkan och paprikan i kuber, tomaterna kan du halvera. Blanda sedan detta med pastan
Skär brödet i bitar och stek dem i en het panna. Krydda med salt och peppar, ringla lite olivolja över de knapriga brödbitarna. Lägg allt i en stor skål och finhacka eventuellt lite basilika som du strör över.
Bild:Linnéas Skafferi