Kräfttest

Äntligen är det augusti och startskottet för alla underbara kräftskivor har gått. Själv är jag en kräftälskare av stora mått men då inte Sebastian delar denna passion med mig äter vi det inte lika ofta som jag skulle önska. Han tycker det mest är massa skalande och pillande för att till sist sitta där med ett par stackars kräftstjärtar. Men för egen del tycker jag att det är lite av tjusningen med att äta kräftor. Självklart måste man servera en riktigt god paj, gott bröd och en lite starkare ost till. För du får äta många kräftor innan mättnadskänslan infinner sig. Min moster gjorde en ljuvligt god paj som passade perfekt till skaldjur, jag skall försöka lura av henne receptet så ni också får ta del av det!

Men nu till det jag egentligen tänkte skriva om och det är alla dessa kräfttest som görs av diverse tidningar. Hur pålitliga är de egentligen? Kan man verkligen testa 30 olika kräftor och när du kommer till den 25:e fortfarande känna skillnad? Eller flyter inte alla dessa salta smaker ihop till ett enda stort töcken?
Både DN och Allt Om Mat  har grävt djupt i frysdiskarna efter de röda små rackarna. Men jag tror mer på er, kära läsare. Därför tycker jag att ni lämnar en kommentar och berättar om de godaste kräftor NI ätit i år. På så vis får vi ett alldeles eget kräfttest här på Linnéas Skafferi.

Själv har jag bara ätit hemfiskade (nåja, jag hade varken fiskat eller kokat dom men de var i alla fall inte köpta på mataffären) och ICAs egna jumbokräftor. Båda varianterna fick klart godkänt!


Bilder: SebbeSula, tagna på mamma och pappas kräftskiva tidigare i år.

0
Kommentera

Sirapsflaska

Nu kan det säkerligen vara så att jag är lite efter. Men har ni märkt att Dansukker bytt ut sina sirapsflaskor!? Tydligen har detta pågått sakteligen sedan mars månad men det var inte för ens ett par veckor sedan jag uppmärksammade de nya flaskorna.
Vilket lyft måste jag säga!

Äntligen har de gjort flaskan transparent så man verkligen ser hur mycket sirap det är kvar! Att korken är "droppfri" nu är ju verkligen en bonus då det varit ritkigt svårt att dosera tidigare. Först ingenting sedan allt på en och samma gång!
Att få en sirapsflaska helt kladdfri är nog nästan en omöjlighet, men nu är man bra nära!

Tummen upp Dansukker!

pressbild från dansukker.com

0
Kommentera

MoccaCupcakes

Till förra helgen hade jag en liten beställning på cupcakes som skulle serveras på en kräftskiva.
Kräftor är inget du äter dig övermätt på, därför tyckte jag att det passade bra med lite mastigare cupcakes denna gång. Därför blev det choklad för hela slanten! Chokladmuffin med massor av chokladbitar i och till det en härlig moccafrosting som jag dekorerade med guld/pärlemoströssel. För en choklagalning som jag är detta rena drömmen!

Till ca 18 härliga cupcakes behöver du detta:

2 ägg
3 dl socker
3 1/2 dl mjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 dl matolja
200 g choklad

Vispa ägg och socker riktigt vitt och fluffigt. Blanda ihop mjöl, bakpulver och kakao i en separat skål. Sikta i de torra ingredienserna i äggsmeten. Ha i oljan och rör till en jämn smet. Hacka chokladen och rör sist i den. Fyll muffinsformar till 3/4 och grädda i  ca 15 minuter.

När muffinsen svalnat gör denna chokladfrosting, tillsätt bara ett par msk kallt kaffe beroende på hur stark kaffesmak du vill ha. Spritsa eller bred sedan frostingen över dina muffins och dekorera med strössel.

bild: SebbeSula

0
Kommentera

Foliebakad potatis

Så, här kommer det äntligen då, receptet på den godaste potatis jag ätit i hela mitt liv. Jag vill då tillägga att jag inte alls är så förtjust i potatis. Därför tycker jag att om ni inte redan ätit detta, skriv ner receptet och gör denna ljuvliga potatis så snart du får möjlighet!

Du behöver kokt potatis, självklart går det bra att ta av det som blev över från gårdagen. Saft från 1/2 citron. En rejäl hög med persilja (om du har andra färska kryddor på lager går det självklart bra att byta ut persiljan). 2 stora och fina vitlöksklyftor, en rejäl klick med smör och lite god olivolja.  När du har allt detta framför dig, ja då är det bara att sätta igång! Gör enligt följande:

Hacka persiljan. Fint eller grovt, det är en smaksak.

Ta dina vitlöksklyftor och ge dom en omgång med kniven. Tryck med bladet på kniven mot löken så den brister. Plocka sedan enkelt bort skalet och finhacka vitlöken.

Nej, du behöver inte ge citronen hjärtmassage!! Rulla citronen fram och tillbaka för att mjuka upp den. Det blir då betydligt enklare att pressa ur saften.


Dela upp potatisen i lagom stora portioner på att ark folie. Fördela persilja och vitlök, dela smöret och lägg en klick på varje ark. Ringla olivoljan över.

Pressa saften ur 1/2 citron. Undvik att kärnorna faller i potatisen genom att sila citronsaften genom fingrarna.

Salta och peppra rikligt. Dessa små potäter älskar salt!

Nyp i hop folien och gör ett litet paket av det hela. Se till att det inte är några pyshål, du vill inte släppa ut varken den goda skyn som blir i botten eller de ljuvliga dofterna!

När grillen ser ut så här är det verkligen inte dags att lägga på dina foliepaket. Lägg din grillkol i mitten av grillen, så att du har gott om plats runt om. När kolen glöder fint, lägg på dina foliepaket runt om glöden och låt de ligga till sig i ca 20 minuter.

Kycklingen la jag i denna marinad och grillade den, precis som potatisen runt om glöden. Genom att grilla på detta vis får du det godaste köttet/kycklingen i världshistorien, jag lovar!

Bild: Linnéas Skafferi

0
Kommentera

Försmak

Finns det något mer underbart än att sätta sig på altanen, där bordet är fint dukat, tallriken är full av nygrillad kyckling och vinglaset är välfyllt? Nej jag tror inte det!
Sen att maten var så god att jag för en stund, precis innan jag gick in i paltkoman trodde att jag dött och hamnat i mathimlen gör ju inte saken sämre! Nu överdriver jag faktiskt inte, det var verkligen så gott och ingen av oss kunde sluta äta, vilket resulterade i en riktigt djup och långvarig paltkoma!

Receptet och lite fler bilder får ni i morgon, nu skall jag sjunka djupt ned i soffan tillsammans med mitt favoritgodis.

bild:Linnéas Skafferi

0
Kommentera