Ibland är det gott att byta ut den vanilga pastan eller potatisen mot en härlig grönsaksblandning, och då menar jag inte en påse från frysen med halvtråkiga rotfrukter. På 10 minuter kan du slänga ihop en smaskig grönsaksröra som fungerar finfint i stället för pasta eller som ett kompliment. Till dessa varma och lite höstiga grönsaker hade jag den allra bästa av fetaost, i alla fall enligt mig.
Mjuk och krämig med precis lagom stark smak, helt underbart! Denna fetaost är från Danmark och inhandlad i en liten butik med utländska varor.
Stekta grönsaker
10 stora färska champinjoner
1 purjolök
2 röda paprikor
färsk persilja
100 g fetaost
Skiva champinjonerna och hacka purjolöken. Stek detta i en klick smör tills svampen fått fin färg. Skiva undertiden ner paprikan och låt den steka med de sista minuterna så de hinner bli varma men fortfarande har lite tuggmotstånd. Finhacka persiljan och strö den över. Salta och peppra rikligt. Bryt sönder fetaosten och vänd ned den.
Perfekt att servera till ugnsbakad kyckling, stekt korv eller varför inte en bit fisk?