Jag försöker hela tiden utveckla bloggen och göra den mer intressant. Något som då väger väldigt tungt är vad ni läsare tycker och tänker. Det är även kul för mig att veta lite mer om er läsare, var ni bor och hur ni hittade hit. Därför har jag knåpat ihop ett litet frågeformulär som ni mer än gärna får fylla i. Ni hittar den här till höger, klicka på texten "Svara på min undersökning", så ploppar frågorna upp!
Vill du tycka till om något som undersökningen inte tar upp, lämna då gärna en kommentar!
Äntligen står den där, min alldeles nya och skinande Assistent! Är den inte tjusig så säg! Tidigare har jag varit aningens begränsad i mitt vetedegsbakande då jag som mest kunnat sätta degar på 0,5 L. Men med en degbunke som rymmer 7 liter kommer stora brödbak inte bli några som helst problem! Tyvärr bakar jag allt för sällan eget bröd, men det är ju så mycket godare och det tar faktiskt inte sån fasligt lång tid. Eftersom jag som sagt inte är någon storbakare av bröd, är inte heller min receptbok specielt välfylld av goda brödrecept. Så därför efterlyser jag nu era favoritrecept på matbröd. Ciabatta, surdeg, lantbröd, vad du än har i din sammling, tipsa mig gärna om det! Antingen genom att lämna en kommentar eller sänd mig ett mail (info@www.linneasskafferi.se).
Ja, i denna ljuva sommartid sitter jag här och kikar ut genom fönstret och över gärdena. Men ni förstår, det går inte så bra då regnet fullkommligt öser ned och rinner längs med fönsterrutan så jag knappt ser en meter ut.. Här har temperaturen arbetat sig upp mot starka 16 grader och jag har börjat dagen med en stor kopp te. Vore det inte för all grönska ute skulle det lika gärna kunnat vara en dag i september.
Men dagens schema äf fullt, så detta väder passar mig egentligen ganska bra. Huset skall städas, tvätten skall tvättas och jag har en hel del att göra i köket. Bland annat kom det in en beställning på denna paj, fast då med annanas i.
På tal om höst så börjar butikerna så smått ha reat ut vår och sommarprylarna för att ge plats åt höstens nyheter. Trotts att jag är en sommarälskare av stora mått går det inte att förneka, det är härligt att få gå i butikerna och köpa hem nya ljusstakar, dukar, lite nytt porslin och kanske nya gardiner för att mysa till det inför den kommande hösten. Hos Indiska hittade jag denna ljuva tekopp med tillhörande tekana som jag gillar jag skarpt och skulle mer än gärna se ett par koppar i mitt köksskåp.
"Att dricka MER är som att sätta tänderna i ett kallt friskt öpple eller en sprudlande saftig apelsin". Så står det på en av 60-talets affischer för drycken MER. Här om dagen kom Sebastian hem med lunch från stan och hade då köpt med sig varsin MER åt oss. Det var ett bra tag sedan jag drack detta och plötsligt ploppade massor av bardomsminnen upp. Till varje utflykt man var på i skolan skickades det med 1 stycket MER, två korvar att grilla och ett äpple. Eller efter varje års luciatåg, då man faktiskt fick sitta på bänken och dricka MER, äta lussebulle och en pepparkaka.
MER finns bara i Sverige och ägs sedan 1997 av The Coca Cola Company. Visste ni att denna dryck är helt utan konserveringsmedel och färgämne?
Vid det här laget tillhör pasta nästan den svenska husmanskosten. Spaghetti, makaroner, penne eller fusilli, sorterna är många och själv är jag särskilt förtjust i fjärilsmakaroner eller farfalle som de egentilgen heter. Visste ni att under 1950-talet åt vi svenskar ca 0.8 kg pasta per person och år medan vi 2004 åt dryga 8 kg. Koka pastan i riktigt med välsaltat vatten och gör en god pastasås till så har du middagen klar på 20 minuter!
Här kommer ett recept på pasta med svamp och persiljesås. Grönsakslandet svämmar över av persilja så det gäller att hitta på bra recept där det passar in. Allra godast blir det om man gör på färska champinjoner, men det fanns bara konserverade hemma så man tager vad man haver. Denna vegetariska pasta passar räcker till 2 hungriga personer:
1 burk champinjoner 1 vitlök 2 dl grädde 1 dl mjölk 1 dl riven ost persilja salt och peppar körsbärstomater
fullkornspasta
Koka pastan enlig anvisningarna på paketet.
Stek champinjonerna i en klick smör, när de fått fin färg, pressa i vitlöksklyftan och slå över grädde och mjölk. Låt detta koka tills såsen tjocknat. Ha i den rivna osten och låt den smälta. Smaksätt med grovhackad persilja salt och peppar. Slå av pastan ca 2 minuter innan den är färdigkokt och låt den och tomaterna puttra med såsen de sista minuterna. Tomaterna blir härligt varma och pastan hinner suga åt sig massor av god smak från såsen.