Näst ut bland glassmaker att testa blev hallon. En påse med frysta hallon finns nästan alltid hemma och blev därför det solklara valet av smaksättning när jag tog fram glassmaskinen. I våras när jag gick konditorkursen gjorde vi en moussetårta som innehöll hallonlikör. Ända sen dess har jag gått och funderat på recept där man kan få användning för denna likör.
Jag kan garantera att den gjorde sig riktigt fin i hemgjord hallonglass!
Hallonglass ca 5 port.
3 äggulor
1/2 dl socker
4 dl grädde
2 tsk vaniljsocker
3 dl hallon
1/2 dl socker
3 msk hallonlikör
Vispa ägg och socker riktigt fluffigt. Sjud grädden med vaniljen. Häll den varma grädden över äggfluffet och rör om ordentligt. Häll tillbaka allt i kastrullen och låt detta sjuda ett par minuter under konstant omrörning. Detta får nu stå och svalna. Koka upp socker, hallon och likör. Sila genom en finmaskig sil och vänd sedan ned hallonsåsen i glassmeten.
Följ sedan instruktionerna till din glassmaskin.
Jag hade ett gäng riktigt sega maränger låg som jag smulade ned tillsammans med glassen.
Bild:Linnéas Skafferi