Fil

Här hemma är det ingen vidare aktivitet kan jag säga. Gårdagen spenderades hängandes över toaletten och allt jag stoppade i mig under förmiddagen kom upp igen. Jag lovar att det inte är någon höjdare att bli magsjuk så här i högsommarvärmen!
Mot kvällningen fick jag i mig en skål fil med blåbär. Perfekt för att lugna en orolig mage!

Det är lite konstigt, för under höst, vinter och vår äter jag yoghurt till frukost, men under sommaren då äter jag gärna fil med färska eller frysta bär. Tillfällen som de här, då man inte riktigt är pigg då är det helt ok at strö lite socker över filen!

Vad äter du helst till frukost så här på sommaren?

Bild:Linnéas Skafferi

0
Kommentera

Krämig pasta

Här hemma fortsätter matlagandet att vara enkelt. Inte ett långkok så långt ögat når. Vem är föresten sugen på tung och varm mat dagar som dessa? Men en tallrik med pasta och en otroligt enkel sås till, ja det kan man ju inte tacka nej till. Såsen går fint att göra helt vegetarisk men jag valde att knapersteka bacon och ha i, mest för den goda smaken de tillför men även för sältans skull.

2 pkt bacon
1 gul löl
peppar
paprikapulver
timjan
1 dl salsa
2 dl grädde
svarta oliver

4 port kokt pasta

Stek bacon och lök. Krydda med peppar, paprika och timjan. Slå över salsan (det går nog lika bra med tomatpuré) och grädden. Låt allt koka ett par minuter, salta eventuellt. Rör i den kokta pastan och låt puttra en liten stund. Strö över svarta oliver och middagen är serverad!


bild: Sebbe Sula

1
Kommentera

Glassigt!


När jag klev innanför dörren hemma idag var det 29 grader varmt. I hallen, innomhus, 29 varma, varma grader! Snart är det nästan så att man får börja klaga på värmen, även om jag älskar värmen så är 29 grader innomhus snäppet för varmt.

När jag bläddrade igenom dagens skörd av reklam såg jag att Hemglass kommer med en stark nyhet nu i sommar. Puckoglass, nog vore det en svalkande tröst så här i hettan. Hittils har jag inte hört de ljuva tonerna från glassbilen en enda gång i nya huset. Men hör man bara den välkända truddilutten så är det ju bara att följa ljudet. Det har ju hänt både en och två gånger att jag jagat den där stackars lilla lastbilen genom hela byn där mina föräldrar bor, bara för att få köpa lite glass Bor man ett par mil utanför staden är det värt förnedringen att åka som en galning fram och tillbaka genom byn för att leta rätt på den där blåa bilen, glassar växer inte på träd där ute precis så det är bäst man passar på!

För övrigt hoppas jag starkt på att jag varit snäll under året och gjort mig förtjänt av en glassmaskin i födelsedagspresent!


Vilken  är din favoritglass?

0
Kommentera

Jordgubbar

En bild säger mer än tusen ord sägs det. I detta fall är jag benägen att hålla med.

Finns det något enklare än att ha upp en skål med maränger, lägga upp jordgubbar på ett fat (eller som här, i min tjusiga sia-mugg) och servera gräddglass till. Efterrätten är fixad på bara ett par minuter!

Solen står högt på himmlen och skiner som det inte vore någon morgondag, så nu skall vi göra det enda rätta. Packa ihop våra badkläder och bege oss till närmaste pöl för att finna lite svalka!

Jag hoppas att ni alla haft en trevlig helg!

0
Kommentera

BBQ i solen

Solen skiner, vi sitter ute på gräsmattan, mätta och belåtna. Fönstrena är öppna så att de som vill kan se in på fotbollen på tv:n i vardagsrummet som pågår för fullt. Med andra ord är det inte ett dugg synd om oss!
Ikväll har vi grillat hemgjorda hamburgare och jag måste säga att lyckas man med sina burgare, ja då är detta en svårslagen maträtt.

Jag har under det gångna året utvecklat en förkärlek för färskost oxh smaksatta creme fraicher. Perfekt att ha på lut när man snabbt behöver sno ihop något enkelt men ändå smakrigt.
Att tillsätta en förpackning smaksatt philadelphiaost i färsen när man gör burgare är en riktig hitt. Denna gång testade jag nya philadelphia med tomat och pesto. Det blev en riktigt, riktigt gott vill jag lova!

500 g nötfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 ask philadelphiaost med tomat och pesto
1 ägg
salt & peppar

Finhacka lök och vitlök, blanda i köttfärs, ägg, philadelphiaost och kryddorna. Rör färsen jämn och forma till burgare. Gör dom ganska platta, de reser sig och blir tjockare när de grillas. Grilla eller stek och servera med bröd, sallat, tomat och dressing.

Fredagsmyset kan börja!

Vad gör ni en fredagskväll som denna?

0
Kommentera