Solen skiner, vi sitter ute på gräsmattan, mätta och belåtna. Fönstrena är öppna så att de som vill kan se in på fotbollen på tv:n i vardagsrummet som pågår för fullt. Med andra ord är det inte ett dugg synd om oss!
Ikväll har vi grillat hemgjorda hamburgare och jag måste säga att lyckas man med sina burgare, ja då är detta en svårslagen maträtt.
Jag har under det gångna året utvecklat en förkärlek för färskost oxh smaksatta creme fraicher. Perfekt att ha på lut när man snabbt behöver sno ihop något enkelt men ändå smakrigt.
Att tillsätta en förpackning smaksatt philadelphiaost i färsen när man gör burgare är en riktig hitt. Denna gång testade jag nya philadelphia med tomat och pesto. Det blev en riktigt, riktigt gott vill jag lova!
500 g nötfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 ask philadelphiaost med tomat och pesto
1 ägg
salt & peppar
Finhacka lök och vitlök, blanda i köttfärs, ägg, philadelphiaost och kryddorna. Rör färsen jämn och forma till burgare. Gör dom ganska platta, de reser sig och blir tjockare när de grillas. Grilla eller stek och servera med bröd, sallat, tomat och dressing.
Fredagsmyset kan börja!
Vad gör ni en fredagskväll som denna?