Glassiga tankar..

Nu har jag under en längre tid snubblat över en hel drös med recept på hemgjord glass. Det ena verkar godare än det andra.
Okej, det går att göra alla dessa ljuviga recept på glass utan en maskin. Men vem har tid att springa in och röra i en glassbytta var en gång var 20:e minut i 3 timmar? Nog finns det vettigare saker att ägna sig åt!?
Sebastian har satt upp en liten regel här hemma (som jag helt vägrar att följa) och för varje ny sak som passerar genom ytterdörren och in i köket, skall även en sak vandra ut. Helt idiotiskt, jag vet!
Men, nu är det ju som så att min käre sambo är en betydligt större glassälskare än vad jag är, sen råkar det även vara så att jag fyller år om ca en månad och jag kan aldrig tro att denna "regel" gäller för födelsedagspresenter.

Fast jag undrar ju lite över om jag verkligen kommer att använda den här maskinen, eller kommer det resultera i att vi gör glass för glatta livet och går upp ett par kilo för mycket tack vare den?

Har du en glassmaskin hemma? Vilket märke ska man köpa och hur blir det, står den orörd i skåpet eller har du gått upp 10 kg sen du införskaffade den?


bild:glassmasskin från Philips

0
Kommentera

Inspiration sommaren 2009


Hur snyggt är det inte att fylla upp en hink med massor av is och sedan stoppa i ett gäng flaskor med öl, cider, läsk eller vatten?
Jag måste erkänna för er, att när vi hade inflyttningsfest hade jag inte hunnit införskaffa mig några snygga hinkar eller baljor. Då åkte skurhinkarna fram och fylldes med kallt vatten. Sedan var det sjöslag på hela köksgolvet vill jag lova!
Men till sommarens grillkvällar har jag förberett mig bättre.
På ett av "lågprisvaruhusen" i grannstaden Västerås hittade jag en urtjusig emaljbalja med texten COLD DRINKS på. Den kommer göra sig perfekt på altanen i sommar! Har man ingen ismaskin hemma kan man höra på närmaste mataffär om man får köpa lite is där.

Så nu har vi grill att fixa maten på och en hink för att kyla diverse dryck. Nu fattas bara utemöblerna, de skall inköpas senare i veckan. Sedan börjar det roliga. Att fixa i ordning på altanen. Jag söker med ljus och lykta efter inspiration just nu.

Men jag kikar lite här och lite r, så ska det nog lösa sig. Sedan letar jag efter underbara recept här, men även här och här!

Vart hittar ni sommarinspiration ifrån i år?

0
Kommentera

Choklad

Igår, strålande sol och riktig sommarvärme. Idag, ja vad skall vi säga, typisk svensk sommar kanske?
Turligt nog finns det bot även för regniga sommardagar. I samma paket som de underbara kryddorna låg i, fanns även en genväg till den godaste varma choklad du kan tänka dig. Perfekt att lyxa till med en regnig kväll, eller varför inte ge bort till någon du tycker om? Dessa chokladpinnar hittar du hos aromboden.se och de kostar ynka 12 kr stycket.

En mumsig kaka till chokladen och kvällen är räddad (det var inte jättebra att jag hittade den där burken med kakor i frysen, jag har redan ätit två och dom lockar förföriskt på mig från köket..)!

Några undrar var kopparna kommer ifrån och de är ifrån SIA.

Bild: Linnéas Skafferi

0
Kommentera

Smörgåstider

Så här till sommaren kan en god och matig smörgås vara ett bra alternativ till lagad lunch då man oftast inte är så sugen på varm mat i hettan.
I smörgåsarnas heliga land, USA, fanns de med  på lunchmenyn på de flesta ställen. Här hemma i Sverige är inte smörgåsar som dessa lika vanliga, även om jag minns min fars dagobert-mackor i min barndom.

En stor personlig favorit är att ta grovt bröd, lägga brieost, salami, lite rödlök och en tomat mellan och sedan grilla smörgåsen. MUMS!

Hos Martha kan man självklart finna en hel uppsjö med smarriga smörgåsar. Eller vad sägs om dessa tre?

Tuna Sandwich

Egg Sandwich

Chicken Sandwich

Eller varför inte min egna, supergoda tonfisksmörgås.

Så gör ett gäng goda smörgåsar och bjud ut mamma på en picknick i morgon på mors dag.

0
Kommentera

Vitlöksbiff


Jag vet att jag bloggat om detta tidigare, men denna maträtt förtjänar att nämnas åter igen! Otroligt enkelt, lättlagat och helt otroligt gott! Mer begär då inte jag.
Om man använder de lite tjockare biffarna eller lövbiff, ja det är hur som. Jag har testat att göra på båda delarna och alla gånger har det blivit lika gott!

Kött mår alltid bra av att ligga framme i rumstemperatur en stund innan det skall tillagas.

Biff i vitlökssås 4 port:

6 skivor biff
2 askar färskost med vitlökssmak
ca 2 dl grädde (välj den fetthalt du föredrar)
salt & peppar

Stek köttet i en klick smör, vänd biffen när det börjar sippra blod på ovansidan. Krydda med salt och peppar. När köttet är genomstekt, klicka i färskosten och slå över grädden. Färskosten får nu smälta ned och koka ihop med grädden till en härlig sås.

Servera med ris och en god sallad.

Bild: Linnéas Skafferi

0
Kommentera