Som vanligt när jag lägger upp recept om fisk här på bloggen måste jag skriva att vi är fruktansvärt dåliga på att äta fisk. Det blir liksom inte riktigt av. Vilket verkligen är synd, för det kan ju vara så gott!
Men idag åkte fiskpaketet fram ur frysen och färskpotatisen släpades fram ur skafferiets mörka vrå. Faktiskt var det premiär för min del när det kommer till färskpotatis, jag kan inte påstå att jag är någon potatisfantast. Men färskpotatis, ja det är en helt annan femma!
Ser ni dom tjusiga rädisorna? Dom är alldeles nyskördade från mitt eget grönsaksland! Mums!
Försommarfisk:
400 g sejfilé eller annan vit fisk
2 dl vatten (eller lite vitt vin)
salt & peppar
1 citron
dill
gräslök
Lägg fisken i en ugnsfast form och slå över vattnet. Krydda med salt, peppar, saft från 1/2 citron, hackad dill och gräslök (spar lite och strö det över fisken innan servering).
Täck formen med folie och ställ in i ugnen i ca 15 minuter i 175 grader.
Tag ur fisken och strö över dill och gräslök.
Kall dressing:
2 dl gräddfil
citron
dill
gräslök
ett par droppar god olivolja
salt & peppar
Pressa ur sista halvan citron över gräddfilen, krydda med finhackad dill, gräslök, salt och peppar. Avsluta med att ringla lite god olja över och rör om.
Servera kokt färskpotatis och goda grönsaker till!
Gillar du fisk, eller äter du hellre något annat?