Jag vet att jag bloggat om detta tidigare, men denna maträtt förtjänar att nämnas åter igen! Otroligt enkelt, lättlagat och helt otroligt gott! Mer begär då inte jag.
Om man använder de lite tjockare biffarna eller lövbiff, ja det är hur som. Jag har testat att göra på båda delarna och alla gånger har det blivit lika gott!
Kött mår alltid bra av att ligga framme i rumstemperatur en stund innan det skall tillagas.
Biff i vitlökssås 4 port:
6 skivor biff
2 askar färskost med vitlökssmak
ca 2 dl grädde (välj den fetthalt du föredrar)
salt & peppar
Stek köttet i en klick smör, vänd biffen när det börjar sippra blod på ovansidan. Krydda med salt och peppar. När köttet är genomstekt, klicka i färskosten och slå över grädden. Färskosten får nu smälta ned och koka ihop med grädden till en härlig sås.
Servera med ris och en god sallad.
Bild: Linnéas Skafferi