Ka-kaa-ka-kaaa-ka-ka-ka-kaaaa


Idag har jag pysslat ihop ett par marsipankycklingar. Dessa kycklingar och kycklingbebisar ska få pryda varsin tårta/kaka nu i påsk. Ja jag vet att kycklingen redan är en bebis eller ett barn. Men i min värld, som vi nu är i kan kycklingar få små barn och de kallas kycklingbebisar. En del bebisar är yngre än de andra, därför har dom fortfarande napp.
Här finns fantasi så det räcker och blir över som ni förstår.

Det är verkligen inte svårt att göra dessa sötingar. Allt du behöver är:

marsipan
gul karamellfärg
tygbitar till shalett
näbbmaterial
ett sugrör

Till två lite större kycklingar och åtta modell mindre gick det åt ca 250 g marsipan.
Färga först marsipanen gul. Forma sedan bollar som blir kroppen, huvudet skall vara lite mindre. Vingarna fixar du lätt genom att göra en bit marsipan konformad, tryck till med tummen på det bredaste stället och vips har du en vinge!

Klipp ut trekanter från en tygbit och fäst runt kycklingens huvud. Näbbarna har jag skurit till av apelsinskal, men det går självklart bra att använda orenge marsipan istället.
Ögonen gör du genom att trycka ena änden av ett sugrör bakåt och nedåt där du vill att ögat skall vara.


Bild: Linnéas Skafferi

0
Kommentera

Sill


Föredrar du vanlig löksill, dillsill, senapssill eller kanske är det tomatsillen som du allra helst ser står på bordet nu i påsk? Eller är du en av de som inte allls gillar denna fisk?  För jag tror att det är med sill som med surströmming. Antingen tycker man verkligen om det eller så står man inte ens ut med tanken på att äta det.

Jag själv tycker bäst om sillinläggningar i stil med skärgårdssillen. Min kära mor gör en helt otroligt god sillröra som är fantastiskt smaskig att ha på hårtbröd. En jul tror jag att vi hann äta upp all sillröra dagen innan julafton, så vi fick klara oss utan den på julbordet. Om ni har tur kanske hon har lust att dela med sig av receptet!

Senare kommer jag blogga om ett makalöst gott recept, innehållandes just sill.

Som sagt, vilken sill föredrar du?

produktbilder från abba.se

0
Kommentera

Mozzarella & bacon


Här har ni en riktig tidssparare som ändå smakar gudomligt! Knaperstekt bacon, örter, halvsmält trådig mozzarella.. Behöver jag fortsätta?
Med nybakt bröd och ett glas vin till duger detta gott att servera en fredag kväll. Mer tid åt att umgås och vara ute i solen men ändå en fantastisk god måltid. Kan det bli mycket bättre än så?

Jag råkade ha ett gäng små mozzarellabollar ligga i kylen, har du inte det går det bra med vanlig mozzarella eller riven ost. Det är bara det att de där små söta bollarna gör livet lite extra behagligt då du slipper ett hackningsmoment!

Pasta med mozzarella och bacon 4 port:

2 pkt bacon
örtkryddor tex oregano, basilika, timjan, mejram
peppar
1 fp mozzarellabollar
4 port pasta

grönsaker

Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Hetta upp en stekpanna och klipp baconet i småbitar. Knaperstek dem i en het panna. Krydda med peppar och valfria örter. Sänk värmen och lägg i osten. Slå av vattnet från pastan och vänd sedan i den heta pastan i stekpannan (är din stekpanna inte stor nog, blanda samman allt i pastakastrullen i stället!).
Servera med valfria grönsaker. Middagen är serverad!

Bild: Linnéas Skafferi

0
Kommentera

påskigt

Det var inte alls detta jag tänkt blogga om idag, men jag råkade snubbla över denna bedårande bild hos Martha och kan inte låta bli att visa er den. Visst är de toksöta, de små kycklingarna!
"Stommen" är en vanlig vanijlmuffins som täckts med smörkräm och sedan rullats i rostad kokos. Mycket fiffigt och otroligt sött! Vill ni läsa närmare om hur man gör dessa, kolla här.

Jag är inte mycket för att påskpynta här hemma men någon packade upp ett par kycklingar (det var visst skurktuppar) i flytten och när de inte är ute och tjuvar pryder dom sin plats i köksfönstret. Men det får räcka, mer påsk än så blir det inte här hemma. Hela påskhelgen far vi runt och äter hos kära familjen. I dagarna tre skall vi kalasa nu i påsk!

Hur firar du påsk?

bild: marthastewart.com

0
Kommentera

Grillning


I veckan införskaffades grillen. Den är stor, den tar massor av plats, inte blev det en gasolgrill men jag är ändå mer än nöjd. Mina föräldrar har en likadan och köttet, fisken, korven eller vad man nu väljer att grilla blir helt suveränt gott! Så jag kan verkligen rekomendera alla som går i grillköpartankar att slänga ett öga på denna!

Tidigare i veckan när solen sken åkte den lilla smidiga elgrillen fram. Där grillade vi hamburgare, det är inte samma sak som på en "riktig" grill men bättre än att bara steka. Ikväll, då skall vi grilla på riktigt! För oss blir det premiär x 2. Dels är det grillpremiär för i år, men det är även första gången vi grillar i nya huset!

Goda tillbehör när man grillar:

Coleslaw

Tomatröra

Tomat & Basilikadipp

Fetaoströra & potatis i ugn

Godaste marinaden

Vad serverar du helst till grillat?

Bild: Linnéas Skafferi

0
Kommentera