Jag måste erkänna att det inte blir allt för mycket mat lagad i vårat kök just nu. Flyttkartonger tornar upp sig lite här och var i lägenheten och inspirationen till att laga mat eller baka infinner sig inte riktigt. Ganska förståeligt, därför kan det bli lite halvdålig uppdatering här under veckan. Men för att hålla koll på nya inlägg, använd gärna Blogglovin!
Nu tycker säker många av er att jag verkar lite knasig, hur kan man tycka om all denna irriterande reklam? Jo är det en bra reklam tycker i alla fall jag att det kan vara riktigt underhållande. Den här låten har jag till och med på Ipoden tack vare reklamen den var med i! Vi påverkas så otroligt av de vi ser, hör och läser och överallt finns denna reklam.
När jag spenderade lite tid i Stockholm fick jag syn på dessa affischer från Delicato och de tilltalade mig verkligen. Inte bara för att de är lite småroliga, utan jag gillar verkligen färgen i dom.
Sen har det väl hänt att man gått på reklam och köpt helt onödiga saker. Nog har även jag lite grejer som står där långt in i skåpet som aldrig använts.
Faller du lätt för reklam och vilken är din favoritreklamfilm? Vad har du står som du alldrig kommer att använda?
För att se fler av delicatos affischer, kolla in här!
Ibland vill man bara att middagen skall gå ruskigt fort att få fram på köksbordet. Medan du vissa dagar kan ge vardagsmaten mera tid. Men alla som flyttat vet att det inte är någon större hitt att försöka laga mat när hela ens hem består av ett stort, stort kaos av flyttkartonger. Så ser vårat liv ut den närmaste tiden. Inte hade jag en aning om att vi ägde så här många pryttlar!! Igår blev det en snabb, men otroligt god pasta jag ställde fram på middagsbordet. Inga krångligheter, såsen gjorde jag medan pastan kokade. Visst hade jag kunnat använda en färdigpastasås, men vi slapp alla dessa tillsatser som man ogärna stoppar i sig. Och i ärlighetens namn tog det inte mycket längre tid att slänga ihop den här såsen än att värma och piffa upp en färdig. Servera lite färgglada grönsaker till för att pigga upp!
Pastasås 4 port:
2 vitlöksklyftor smör till stekning bladpersilja basilika 2 dl mjölk 2 dl creme fraiche salt & peppar 500 g kassler
Hacka vitlöken fint och stek den på medelvärme i smöret. Grovhacka de färska kryddorna och dåt de steka med de sista minuterna. Slå på mjölk, creme fraiche och krydda med salt och peppar. Låt detta koka ihop några minuter. Skär kasslern i kuber och lägg i dom mot slutet. Servera fullkornspasta och grönsaker till.
Igår provade jag att göra en bärtarte, lite av ett experiment blev det som vanligt. Men ett väldigt lyckat sådant! Vi firade att syster min äntligen kommit hem från Tyskland där hon haft praktik. Hon förvarnade att hon inte alls ville ha "tung och sliskig" mat. Kan hända att hon ätit sig mätt på choklad nere i Tyskland?
Söker man efter en efterrätt som man inte faller in i paltkoma* efter att ha tagit den där lilla biten extra, ja då är detta helt rätt. Denna paj är löjligt enkel att göra och har man ont om tid kan pajskalet göras i förväg och sedan stoppas i frysen. Bara att ta upp en stund innan man skall njuta av denna läckra dessert. Som med de flesta recept finns det många varianter, men här kommer min:
Bärtarte:
Mördeg:
150 g smör 3 1/2 dl mjöl 1 dl socker 1 ägg 1 msk vatten
Dela smöret i mindre bitar och nyp snabbt ihop det tillsamans med mjölet och sockret. Arbeta sist in ägg och vatten. Knåda inte degen, den skall precis gå ihop. Låt vila i kylen minst 30 minuter innan den trycks ut i en form med löstagbar kant. Grädda i 175 grader i ca 20 minuter. Pajskalet skall svalna helt innan det fylls! Fyllning:
2 dl grädde 150 g mascarpone 2 msk florsocker saft från 1/2 citron vanilj efter smak
Vispa grädden riktigt tjock. Rör samman florsockret med mascarponen, rör ner detta i grädden. Pressa i citronsaften och smaksätt med vanilj. Du kan behöva justera mängden citronsaft, prova dig fram! Bred ut krämen i pajskalet och dekorera med valfria bär. Jag använde hallon, björnbär och blåbär. Servera direkt efter du lagt på bären då de lätt färgar av sig på krämen.
*Paltkoma- för er som inte känner till detta uttryck så är detta något som infaller när du ätit förmycket. När du är sådär mätt att du inte vet vart du skall ta vägen. På engelska är uttrycket för detta tillstånd post-lunch-dip.
Som jag skrev igår serverades det rostbiff till middag. Egentligen är det inte alls krångligt, det tar sin lilla stund i ugnen men det är verkligen värt det! Den här gången strödde jag lite hackade, färska kryddor över biffen, vilket gav en fin fin smak. För att hålla koll på när köttet är klart, använd en köttermometer. Hur rosa du vill ha det är upp till, här är några riktlinjer: 55 grader är köttet rött 60 grader rosa 65 grader genomstekt. Rostbiff ca 4 personer:
drygt 1 kg rostbiff färska kryddor (tex basilika, oregano, timjan, persilja) svartpeppar salt
Hacka kryddorna och "klappa" in dom i köttet. Krydda ordentligt med svartpeppar och en nypa salt. Stick en termometer i köttet och ställ in i ugnen på 125 grader tills köttet är lagom rosa för dig. Ta ut köttet och linda in det i folie, detta får nu vila i ca 20 minuter innan du skär upp det.