Som jag skrev igår serverades det rostbiff till middag. Egentligen är det inte alls krångligt, det tar sin lilla stund i ugnen men det är verkligen värt det! Den här gången strödde jag lite hackade, färska kryddor över biffen, vilket gav en fin fin smak.
För att hålla koll på när köttet är klart, använd en köttermometer. Hur rosa du vill ha det är upp till, här är några riktlinjer:
55 grader är köttet rött
60 grader rosa
65 grader genomstekt.
Rostbiff ca 4 personer:
drygt 1 kg rostbiff
färska kryddor (tex basilika, oregano, timjan, persilja)
svartpeppar
salt
Hacka kryddorna och "klappa" in dom i köttet. Krydda ordentligt med svartpeppar och en nypa salt. Stick en termometer i köttet och ställ in i ugnen på 125 grader tills köttet är lagom rosa för dig. Ta ut köttet och linda in det i folie, detta får nu vila i ca 20 minuter innan du skär upp det.
Bild: Linnéas Skafferi