Efter alla cupcakes, tårtor och andra bakverk den senaste tiden kan vi behöva lite snabblagad men nyttig mat. Jag måste erkänna att fisk inte riktigt är min grej. Missförstå mig inte, jag tycker väldigt mycket om fisk och äter det gärna ute på restaurang. Men när jag själv står där i köket så väljer jag ofta bort fisken. Helt enkelt för att jag inte riktigt vet vad jag skall göra med den!
Laxfiléer i ugnen gör jag då och då, det här receptet är perfekt att bjuda på en lördagskväll.
Så nu erfterlyser jag lite bra fiskrecept! Jag vet att många av er där ute sitter på härliga recept, vardags som till fest. Skicka mig ett mail, info@www.linneasskafferi.se med ditt bästa fiskrecept!
En sak som då och då återkommer på vårat middagsbord när vi pratar fisk är i alla fall dessa fiskbiffar. Otroligt lätta att göra, smakar gudomligt och de gör sig även fint mellan ett par skivor bröd som fiskburgare!
Vi valde att inte servera någon potatis till, lite GI eller LCHF så där. Men det är ruskigt gott med potatismos till!
Fiskbiffar ca 9 stycken:
1 laxfilée
1 block valfri vit fisk
3 msk smaksatt färskost
2 ägg
1 msk hackad dill
salt & peppar
smör till stekning
Mixa samman laxen, den vita fisken, färskosten och äggen med en stavmixer. Smaksätt med dill, salt och peppar. Hetta upp en stekpanna och smält lite smör, vrid ner till medelvärme. Färsen är nu ganska lös, så klicka i den i stekpannan med hjälp av två skedar. Forma till runda biffar. Vänd biffarna när de fått fin färg, ca tre minuter efter du lagt i dom i pannan.
Servera vitlökssås ärtor och en mumsig sallad till.
Superduperenkel vitlökssås:
1 vitlöksklyfta
citronpeppar
salt
3 dl creme fraiche
Finhacka vitlöksklyftan, blanda i den tillsammans med citronpeppar och salt i fraichen. Klart!
Bild: Linnéas Skafferi