Minnen…

Ja ni, detta är nostalgi. Man kastas omedelbart tillbaka i tiden och utan att man riktigt förstår hur det går till, så är man 10 år igen. Man sitter på kökssoffan hemma hos mormor och morfar och kivas med lillasyster. Det ständiga bråket; vem ska sitta längst ut på soffan. Varför vi nu la ner en sådan oerhörd energi på detta bråk har jag ingen aning om. Men det var samma visa varje gång.
På det stora köksbordet finns kokt potatis, mormors hemgjorda lingonsylt och massor av härliga pannbiffar.
Jag vet inte hur hon gör det, själv har jag försökt så många gånger att få till dom där pannbiffarna, men jag blir lika besviken varje gång.

Igår när jag besökte lilla mormor stod det en full stekpanna med dessa små, ojämna biffar som egentligen inte ser så mycket ut för världen (skenet bedrar!). Och vet ni vad, dom var till mig, allihopa!
Lyckan är total (jag begär inte mycket, ge mig ett par pannbiffar och jag skriver lyriska blogginlägg om det!). Inte nog med att de är underbara när de är precis nygjorda, de är nästan ännu godare lite senare då de svalnat och man kan lägga som på en hård knäckebrödssmörgås.

Har du någon maträtt som i ett kick kastar dig tillbaka till barndommen?

Bild: Linnéas Skafferi

0
Kommentera

Måtta & Mäta


Jag vet inte hur ni har det, men när man letar efter recept på internet hamnar man ofta på amerikanska sidor. Tillgången på recept och inspiration är idag enorm, men nackdelen är att vara måttenheter skiljer sig åt. Så ibland kan det vara svårt att följa recepten exakt. Turligt nog finns det flera omvandlare att ta hjälp av. Recepthjälpens måttomvandlare är den enklaste jag stött på hittills. Du skriver bara i det du vill veta, så omvandlar den från tex cup till dl. Fiffigt! Använder man sig ofta av amerikanska recept lär man sig efter ett tag deras måttenheter men ibland kan man behöva kolla en extra gång för att vara säker!

Så nu kan ni ge er i kast med alla Marthas härliga recept!

kollage: Linnéas Skafferi

0
Kommentera

Pastasallad

Pastasallad är verkligen en liten räddaren i nöden. Allt som oftast har du alla ingredienser hemma, det går fort att göra, så fasligt dyrt behöver det inte bli och det är enkelt att göra en stor omgång som räcker till många! Perfekt att ställa fram på buffén med andra ord.
Vi hade en liten hejdå-middag i söndags för våra vänner som far till solen en stund och då bjöd vi bland annat på denna pastasallad, dagen efter blev det en perfekt middag. Då slantade jag bara i lite stekt korv för att få det lite matigare!

Salladen serverades i finaste skålen från Casual Living, jag kan varmt rekomendera den! Hur snygg som helst att servera allt från sallad till popcorn i!


Pastasallad med korv 4 port:

ca 2 port kokt fullkornspasta
1/2 gurka
1 paprika
1 ask körbärstomater
1 påse machesallat
1 liten burk majs
3-4 st kryddstarka korvar tex chorizo

Slanta korven och stek den i en stekpanna. Finhacka gurka och paprika, dela tomaterna i fjärdedelar, ha i salladen,  lägg upp i en stor skål, spola den kokta pastan kall och rör i den tillsammans med korven i salladen.
Ha gärna ett gott bröd och lite dressing till!

Middagen är serverad.


Bild:Linnéas Skafferi

0
Kommentera

m&m´s


Jippie!!
Äntligen kommer favoritgodiset nr 1 snart att finnas på mataffärens hyllor. Tidigare har jag varit trogen de där sega cola-flaskorna ni vet. I många år hade jag bara ögon för dom, men på senare tid har jag tagit dessa små färgglada kulor till mitt hjärta. På flera ställen kan du köpa kopior, men som de flesta av oss vet är orginalet för det mesta det bästa!

På m&m´s sida finns det massor av skoj att läsa, en hel radda recept, lite historia och annat kul.

Produkten kommer att komma till Sverige under våren, så håll utkik!

Själv föredrar jag de chokladdoppade jordnötterna och då allra helst de röda, vilken är din favorit?

En liten uppdatering: Tydligen har fler av er läsare köpt dessa små sötsaker länge i Sverige, även fast de inte lanseras i här för ens nu.
Jag själv har inte sett dom tidigare, men lyckos er som har haft tillgång till dom säger jag!

Bilder: m-ms.com

0
Kommentera

Söndagsfrukost

Till denna söndagsfrukost serverades kesoplättar. Jag har gjort det till mig förut en gång, bara för att prova på. Nu fick även Sebastian chansen att testa dessa och de är faktiskt fasligt goda. En blandning av ugnspannkaka, plättar och amerikanska pannakor. Men inte lika onyttiga. Kan det bli bättre!? Vi serverade rårörda hallon och lite ovispad grädde till. Mums!

2 ägg
3 msk dinkelmjöl
250 g keso
ev vaniljsocker, rivet äpple, kanel eller annan smaksättning

Rör i hop ägg och mjöl, ha sedan i keson och mosa den lite lätt. Ha ev i någon smaksättning. Stek i smör på medelhög värme. Precis som när man gräddar vanliga pannkakor, vänd inte för ens ovansidan stelnat något.

Bild: Linnéas Skafferi

0
Kommentera