hjärtformat

Saker och ting behöver inte bara smaka sött, det finns ju även saker som ser söta ut. Som så många andra tipsar även Nigella om vad som gör din alla hjärtans dag perfekt. Jag kan inte annat än hålla med henne, man kan aldrig ha för många muggar och den här är ju helt bedårande!
En annan som har förstått sig på det här med söta saker är Lisbeth Dahl. Skålen tillsammans med den hjärtformade måttsatsen skulle ju vara perfekt så här till den stundande alla hjärtans dag! Tänk så mycket fint man skulle kunna baka.

Imorgon är det den 14:e, men idag är det faktisk fredagen den 13:e, så nu undrar jag självklart, har du haft någon otur idag?

Både skålen och måttsatsen hittar du hos finalina.se, där hittar du även många fler av Lisbeth Dahls ljuva produkter.

0
Kommentera

Alla hjärtans dag nr 2


Detta kan mycket väl vara en av de enklaste desserterna du kan göra! Med frysta smördegsplattor, kesella jordgubb/lime, lite grädde och ett par hallon, sedan är du i hamn!

1/2  burk Kesella jordgubb/lime
1 dl grädde
1/2 dl bär
2 ark smördeg

Kavla ut smördegen lite, tryck ut två hjärtan på varje ark. Grädda enligt instruktionerna på förpackningen.
Vispa grädden och rör ner kesellan. När smördegshjärtarna svalnat, lägg på kesella-grädden och bären på två av hjärtarna. Lägg sedan på "locken". Pudra eventuellt lite florsocker över!
Klart!

Bild: Linnéas Skafferi

0
Kommentera

The recipe


Här kommer då receptet på de cupecakes jag bakade igår. Inte nog med att de var illsöta, de smakade faktiskt hur gott som helst!
De blev riktigt saftiga och goda, lite här och var i kunde man hitta bitar av choklad. Jag använde mig både av vitchoklad och mjölkchoklad, tillsammans med chokladsmörkrämen ovanpå blev det en riktig hitt!

Till ca 12 cupcakes:

2 ägg
1 1/2 dl socker
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1/2 dl yoghurt
100 g vitchoklad
100 g mjölkchoklad

Vispa ägg och socker riktigt fluffigt. Tag bort elvisparna och rör i mjöl och bakpulver. Blanda tills alla mjölklumpar löst sig. Rör i yoghurten. Hacka chokladen, använd gärna en brödkniv, det går mycket enklare då! Rör i chokladen och ha upp smeten i formar som står i en muffinsplåt. Att använda an muffinsplåt är nästan ett måste för att få höga fina cupcakes, annars flyter de lätt ut.
Grädda i ca 15 minuter i 200 graders värme.

Medan plåten står i ugnen gör smörkrämen efter detta recept. Men till dessa cupcakes kan du gärna ta i lite mer kakao då det inte är någon i själva muffinsen. Smaka dig fram till vad du tycker är den perfekta chokladstyrkan!

Många av er undrar över blommorna jag dekorerat med. Dom har jag själv gjort i flowerpaste, ett inlägg om hur jag gör dom kommer senare under våren!

Bild: Linnéas Skafferi

0
Kommentera

Alla hjärtans dag nr 1


Ingen har väl missat att på lördag kan vi läsa 14:e februari i kalendern, alltså alla hjärtans dag. Här på bloggen har det kommit in ett par önskningar om inspiration till denna afton. Först ut är dessa ursöta minipajer. Den halvsega pajdegen tillsammans med den söta men ändå lite syrliga fyllningen gör att det slår små volter i munnen, jag lovar! Är ni flera vid middgasbordet, gör en stor paj. Annars är det jättefint att göra portionsformar. Dessa brukar finnas att köpa för en dryg tjuga i de flesta inredningsbutiker.

Hollonpaj (fullstor from):

pajskal:

150 g smör
1 1/2 dl socker
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver

fyllning:

2 dl creme faiche
1/2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 ägg
ca 2 dl hallon

Smält smöret i en kastrull, rör i sockret och låt det lösas upp. Blanda i mjöl och bakpulver.

Rör i en skål ihop creme fraiche, socker, vaniljsocker och ägg. Mosa hallonen lite lätt innan du vänder ner dom. Tryck ut pajdegen i en pajform och häll sedan i fyllningen, grädda i ca 20 minuter i 200 grader
(när jag gjorde småformarna gjorde jag på ca halva receptet till fyra portionsformar och det blev ganska så lagom).

När pajen kallnat något, gör en mall till ett hjärta i bakplåtspapper, läg den på pajen och pudra florsocker över.

Ett annat tips är att ringla lite smält vitchoklad över den färdiggräddade pajen!

Servera med vaniljglass.

Bild: Linnéas Skafferi

0
Kommentera

Frågestunden är över

Oj vad många bra frågor! Jag skall försöka besvara dom så gott jag kan!


Många av er undrar om jag har någon utbildning inom detta ämne
, men svaret är nej. Matlagning och bakning är bara en hobby för mig.

Vad gör jag då när jag inte donar i köket? Jo jag arbetar som undersköterska.

Jag har alltid tyckt om att greja i köket, så intresset har nog alltid funnits där. Tack vare all bra respons på bloggen så tycker jag nu att det är ännu roligare!

Ni undrar säkert även om jag inte tycker om andra saker än matlagning och bakning. Självklart gör jag det! I perioder läser jag väldigt mycket, men även musiken är något som ligger mig varmt om hjärtat.

Sedan har jag fått många frågor kring vad jag gillar bäst i matväg och så här är det:

till frukost äter jag gärna yoghurt med bär i

lunchen består om jag får bestämma av en kycklingsallad

hemgjord pizza är verkligen gott en fredagskväll

fika är något jag gärna gör och då tar jag oftast en dammsugare (punchrulle)

när det kommer till glass så äter jag nästan uteslutande 88:an när vi pratar pinnglass

mina tre favoritsåser blir svåra att lista då jag allra helst äter kalla dressingar (typ tzatziki)

Någon frågade om jag räknar kalorier och svaret är nja. Jag noterar verkligen inte hur mycket jag fått i mig efter varje måltid, men ibland kan jag göra en ungefärlig uträkning på hur många kalorier jag fått i mig under en dag.

Många frågor har även handlat om var jag får all min inspiration ifrån och vilka sidor/bloggar jag helst läser.
När det gäller det här med inspiration så måste jag erkänna att den inte alltid infinner sig hos mig heller, men att bläddra i kokböcker, matlagningstidningar och kolla in matrelaterade sidor på nätet brukar allt som oftast hjälpa. Ett bra tips är att sätta sig och gå igenom sina kokböcker och sedan notera alla recept som verkar intressanta, sedan är det bara att ta fram den där listan när det är dags att laga mat!
De bloggar/sidor som ofta får ett besök ifrån mig är:

www.husmusen.blogg.se

www.marthastewart.com
www.alltommat.se
www.ellematochvin.se
www.bakerella.blogspot.com
www.sebbesula.se
www.kryddburken.wordpress.com

Sedan kommer vi till det här med alla bilder, vem tar dom, vilket program använder jag och vart får jag alla typsnitt ifrån?
Alla bilder som det står bild:Linnéas Skafferi under, är tagna av mig och du får låna bilden om du frågar först och sedan länkar tillbaka till mig. Bilderna gör jag i ordning i photoshop och typsnitten kommer ifrån www.dafont.com.

Jag fick även frågan om jag inte blir sugen att blogga om annat än matlagning/bakning och svaret är helt klart nej. Som det är i nuläget skulle jag inte kunna tänka mig att blogga om annat.

Ni har även undrat lite över det här med spritstekniker och lite tårttips, jag lovar att lägga upp lite bilder eller ev. en liten video senare under våren där jag visar er hur man enkelt spritsar fina cupcakes.
Tjusiga tårtor hittar ni inte bara här, utan även här!

På frågan om vad jag tycker bäst om matlagning eller bakning så blir nog mitt svar lite både och. Att laga mat är något jag "måste" göra, men det är på samma gång något jag gillar. Att baka är nästan alltid en frivillig syssla..

Någon undrade även hur jag lyckas hålla mig i form? För min del fungerar mottot man kan äta allt men inte alltid, väldigt bra. Det går inte att smaska bakverk varje dag, även om jag så gärna skulle vilja göra det!

Jag tror att jag fått med alla era frågor på ett eller annat vis, om inte så hör gärna av dig igen så skall jag försöka svara bättre!

0
Kommentera