Nu tycker jag att det kan vara på sin plats med en liten frågestund här på Linnéas Skafferi. Under den senaste veckan har många nya besökare hittat hit och flera av er har ställt frågor. Några har jag hunnit svara på men jag vet att det är en del jag missat.
Så passa på att fråga allt ni undrar om idag, så sammanställer jag det under morgondagen så att alla får ta del av svaren!
Av mildas nya smaksatta grädde, rostad vitlök och citrontimjan har jag nu gjort en variant på ett recept. Med stekt kyckling, oliver och körsbärstomater till blev det riktigt gott! För att få en lite mörkare ton i såsen tillsatte jag ett par droppar soya. Det är ju väldigt enkelt att använda smaksatt grädde/creme fraiche i matlagning när man har lite ont om tid, men frågan är om det inte är värt de där extra minuterna och krydda själv? Vad tycker du?
Till detta serverade vi matvete och kokt broccoli.
Börja med att dela kycklingfilén i mindre bitar. Stek sedan kycklingen i en het panna. Slå över den smaksatta grädden, vanlig grädde och lite soya. Salta och peppra. Låt detta koka ihop ett par minuter, lägg i oliver och tomater precis innan servering.
I år infaller alla hjärtans dag mycket passande på en lördag. Det är som gjort för att duka upp en långfrukost på lördagsmorgonen. Baka scones, gör en smoothie eller var lite amerikansk och gör pannakor till frukost. Här kan du läsa om hur du gör de bästa amerikanska pannkakorna. När vi var i USA åt vi äkta, lite tjockare pannakor med lönnsirap till frukost en söndag. Kanske skall jag försöka mig på att göra en omgång någon helg!
Själv äter jag gärna ett riktigt gott bröd, massa goda pålägg, lite frukt och gärna en kopp te på min långfrukost.
Även idag visar jag er lite läsbar inspiration, ett färgglatt och vårigt nummer av Elle mat & vin damp ned i brevlådan och precis som i tidigare nummer fanns det mycket läsvärt i den! Det är så skönt att få krypa upp i soffan och bläddra lite i en färgsprakande tidning. I årets första nummer kan man läsa om barnens (ja, inte behöver man vara barn för att falla för dessa!) favoritdesserter, idol-juryns läckra smörgåsar och massor av annat.
Med urtjusiga bilder, läsvärda reportage och smarriga recept är detta min absoluta favorit bland mattidningar! Vad läser du helst för mattidningar?
Jag vet inte hur ni är, men jag är nog en ganska kreativ person med bra fantasi. Men det finns ett område där det blir lite trögt och det är när vi kommer till födelsedagspresenter. Där brukar det ta tvärnit, min hjärna blir helt tom och jag kan inte tänka klart! Jag vet att det finns jätteduktiga människor som köper på sig "bra presenter" när de ser dom, oavsett om det är flera månader kvar tills de skall ges bort. Jag är verkligen inte en av dessa!
Men idag fick jag lite av en aha-upplevelse när jag gick in i bokaffären. Kanske är jag helt efter (ja lite seg är jag nog, med tankte på att förlaget startade redan 1945), men har ni en aning om vilken guldgruva ICA-bokförlag är! Jag hittade nämligen en hel rad med nischade kokböcker från ICA. Några av dom har jag stött på tidigare som smulpajer och kladdkakor, men det fanns en hel uppsjö söta böcker! Desserter, tårtor, godis, glass och baka i långpanna, bara för att nämna några av titlarna. Köp en bok, baka något gott ur den och ge bort bakverket plus boken i present, det uppskattas garanterat!
Är födelsedagsbarnet inte intresserad av bakning och matlagning finns det en hel del andra "bra att ha" böcker att välja mellan!