En hjärtlig förfrågan

Nu tänkte jag fråga er, alla kunniga bloggläsare därute om ni vet vart man kan få tag på hjärtfomar. Ni vet sådana som man bakar vaniljhjärtan i?
Jag är nämligen barnsligt förtjust i dessa små söta bakelser och skulle gärna vilja lägga vantarna på ett par formar. Efter lite googlande insåg jag att det finns många bra recept, men utbudet på butiker som säljer var nästan obefintligt!

Så nu lägger jag mitt vaniljhjärtehopp i era händer och hoppas att ni har något bra tips till mig! Det kanske till och med är så att du har en uppsättning ligger hemma som inte blivit använd på år och dar, hör av dig till mig då!

De hjärtan ni ser i bilden ovan kommer ifrån dansukker.com

0
Kommentera

Enklaste lunchen


Det här kan möjligtvis vara en av de godaste smörgåsar jag har förtärt, ha då i åminne att jag besökt det stora smörgåslandet på andra sidan Atlanten (och där kan dom göra smörgåsar, jag lovar!)! Vet ni vad det bästa är? Det är jag som har gjort smörgåsen, det var ruskigt enkelt och det smakade gudomligt!
Detta serverade jag min lillasyster till lunch förra veckan och att det blev just denna kombination berodde helt enkelt på att kyl och frys ekade läskigt tomma. I frysen fyndade jag en liten bit ost, ett par skivor rostbröd och några stackars haricots verts. Och där, bakom majsen stod det en ensam burk med tonfisk. Mer behövdes inte!

Lunchsmörgåsar:

6 skivor fullkornsbröd
smör
en bit ost (lagom till 3 dubbelsmörgåsar)
1 burk tonfisk
oregano
peppar

Bred ett lager smör på alla brödskivor. Riv osten och lägg ett lager på tre av brödskivorna, mosa tonfisken med en gaffel och lägg detta över osten. Krydda med oregano och svartpeppar. Lägg ihop smörgåsarna och stek dem på medelhög värme, gärna i en räfflad grillpanna. Koka haricots verts att servera till.

Är man ingen fantast av tonfisk går det säkert bra att strimla lite skinka istället och ha i.

Lunchen är serverad!

Bild:Linnéas Skafferi

0
Kommentera

Åter på vår meny

Nja, kanske inte men i vårat hem gjorde idag woken åter entre efter en lång tids vila. Jag fick till och med leta efter wokpannan, men den stod där längst in i kastrullskåpet. Helt ärligt har jag nog inte använt den mer än ett par gånger under de dryga två år vi bott här. Men innan dess så har jag faktskt slitit ut två wokpannor.

Anledningen till att jag idag valde att rota fram årets julklapp 1990 var att det fanns en påse med wokgrönsaker där djupt nere i frysen som snart gick ut. Och jag gjorde det ruskigt enkelt för mig idag, jag strimlade bara i bacon, en paprika och rörde i en förpackning körsbärstomater i grönsakerna. Knappt något hackande och pickande utan bara enkel och förvånandsvärt god vardagsmat!

För att få det hela lite mera matigt och mättande kokade jag 3 portioner matvete och rörde i. Till woken gjorde jag en snabb dressing på creme fraiche, vitlök och citron.

Wok 4 port:

2 fp bacon
1 påse wokgrönsaker
2 msk fryst basilika
salt & peppar
1 paprika
1 ask körsbärstomater
3 port matvete

Dressing:

2 dl creme fraiche
1 vitlöksklyfta
1 msk citronsaft

Koka matvetet enligt instruktionerna på förpackningen
Klipp baconet i småbitar, stek det i wokpannan. När baconet nästan är klart tillsätt wokgrönsakerna och krydda med basilika, salt och peppar. Låt detta puttra på, tossa runt pannan då och då. Strimla paprikan och rör i den tillsammans med det kokta matvetet och tomaterna ett par minuter innan servering.

Skala vitlöksklyftan och pressa i den i fraichen. Rör i citronsaften och dressingen är klar!

Bild: Linnéas Skafferi

0
Kommentera

Coleslaw

Jag såg i en tidigare kommentar här att ett recept på coleslaw önskades. I början mixtrade jag med olika kryddor och doningar men den enklaste och faktiskt den godaste coleslawn smaksätter jag bara med salt och peppar. Svårare än så behöver det inte vara.
Själv är jag inte alls förtjust i majonnäs, så jag brukar hoppa över den. Men i detta recept tar jag med det ändå då många gillar det. Gör gärna i ordning dagen innan, den blir bara godare om den får stå till sig lite.

Coleslaw 4 port:

1/4 vitkålshuvud
1 morot
2 dl turkisk youghurt
4 msk majonnäs
salt & peppar

Strimla kålen med en osthyvel och riv moroten. Blanda youghurt, majonnäs, salt och peppar i en skål. Rör i kål och morötter.

0
Kommentera

Pizzadeg

Det här kan vara det bästa receptet jag har i min ägo. Tyvärr kan jag inte säga att jag är upphovsmakaren, jag har fått det av en arbetskamrat som i sin tur fått det av någon annan. Men bättre recept på pizzadeg får man leta efter. Är man smart gör man degen en eller ett par dagar i förväg och låter den kalljäsa i kylen. Låt bara degen stå framme i ca 30 minuter innan den kavlas ut, då drar inte degen ihop sig lika lätt.
Men kommer man lite hastigt på att hemgjord pizza skulle sitta fint till middag, är det bara att låte degen jäsa som vanligt i rumstemperatur.

Idag fick också nya skålen komma till sin rätt, urtjusigt att låta dagen jäsa i sådan fin form!

Pizzadeg räcker till 2 stora pizzor:

2 dl vatten
3 msk olja

25 g jäst
1 tsk salt
1tsk socker
5 dl mjöl

Värm olja och vatten till ca 37 grader (fingervarmt). Smula sönder jästen i en bunke och häll degvätskan över. Rör tills jästen lösts upp. Arbeta in salt, socker och mjöl. Låt jäsa i kylen (kan stå ett par dag i kylskåpet) eller i rumstemperatur till dubbel storlek.

Kavla ut till två tunna pizzor, lägg på favoritfyllningen och grädda i 275 grader i ca 15 minuter.


Vad har du helst på pizzan?

Foto:Linnéas Skafferi

0
Kommentera