Så, nu är dagens tårtbak över och jag hoppas födelsedagsbarnet blir ordentligt firat i morgon!
Tårtan är täckt med jordgubbsmarsipan, dekorerad med en my little pony och blommor i sugarpaste. Själva fyllningen består av drottningsylt, hallonmousse och grädde.
Hallonmoussen går även bra att göra och servera halvtinad som efterrätt. Riv lite choklad över och dekorera med ett par hela hallon.
Hallonmousse (till en tårta):
400 g hallon
3 dl grädde
4 gelantinblad
1 dl socker
1 dl vatten
Tina hallonen, lägg gelantinbladen i kallt vatten. Vispa sedan grädden ganska så hårt. Blanda socker och vatten i en kastrull, värm tills allt socker lösts upp. Vird ur gelantinbladen och låt de smälta i sockerlagen, rör i detta i de tinade hallonen. Vänd försiktigt i hallonen i den vispade grädden. Låt detta stå i kylen minst 30 minuter innan du fyller tårtan.
Bild: Linnéas Skafferi