ANNONS

Sandwich Cookies

De här underbart goda och enkla kakorna gjorde jag tidigare i veckan. Det allra bästa med denna kakdeg är den går utmärkt att frysa in. Du gör bara så många kakor du behöver för stunden och sedan är det bara att frysa in resten. Perfekt! Jag fyllde mina med citronsmörkräm, de sura gjorde sig riktigt bra mot den söta kakan. Receptet hittar du här!

Vill man inte göra dubbla kakor går det bra att äta dom som dom är utan fyllning!

Chokolate Sandwich Cookies ca 20 stycken :

3 dl mjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
200 g smör
3 dl socker
1 ägg

Vispa samman socker och smör, tillsätt ägget. Rör sedan i de torra ingredienserna. Forma till en lång rulle ca 3 cm i diameter, linda in i plastfolie och lägg in i kylen i minst 30 minuter. Skär sedan ½ cm breda bitar, rulla till små bollar och lägg på en bakplåtspappers klädd plåt. Platta till kakorna lite lätt. Grädda i 180 grader i ca 10 minuter. Låt kakorna svalna på plåten innan du försiktigt pillar loss dem.

Bild: Linnéas Skafferi

0
Kommentera
ANNONS

Inspiration- matplats

Som jag tidigare skrev så kommer det bli en flytt för våran del nu under våren.  Vi kommer att få ett betydligt större kök än nu vilket gör att det måste fixas lite nya köksmöbler.
Det var nog över ett år sedan jag såg denna bild hos Pottery Barn och jag blev helt fast! Jag har inte kunnat släppa tanken på det ljusa bordet och de helt fantastikt röda stolarna! Otroligt snyggt!

Hittils har jag inte hittat färdigmålade stolar med den rätta färgen så jag har funderat på att måla själv. Men då vill man ju inte ge över tusenlappen per stol och sedan börja kladda på dem. IKEA har en stol vid namn Ivar som är helt obehandlad vilket skulle passa bra (priset kan man ju inte klaga över heller, ynka 199 kr), men frågan är om de kommer att upplevas som aningen små..

Ja detta tål att funderas på!

Nu är det åter dags att krypa ned i soffan och ta igen sig lite.

bild: potterybarn.com

0
Kommentera
ANNONS

Utmärkelse

På senaste tiden har bloggen fått två utmärkelser, både av I Nadja´s Kök och tintin67. Det tackar jag innerligt för.
Enligt "reglerna"  skall utmaningen ges vidare till sju andra bloggare men jag väljer att ge min till alla ni som läser Linnéas Skafferi istället!

Nu skall jag genast krypa ned i soffan igen, ty Sebastians förkylning har nu satt sina klor även i mig. Idag är soffläge det enda rätta!

0
Kommentera
ANNONS

Hallonpaj

Idag ser vi den 8 januari i almanackan och det mina vänner, är min lillasysters födelsedag och till lika min "halvårsdag". Det råkar nämligen vara exakt 2 år och 6 månader på dagen mellan mig och min syster. Så för att göra det lite rättvist brukade jag också få ett litet paket på denna dag (givetvis fick systeryster ett på min födelsedag också!). Av någon anledning har de slutat ge oss presenter på varandras dagar, ja det var nog många år sedan vi fick senast, vi borde nog införa det igen tycker jag!

Till födelsedagsbarnet har jag gjort en hallonpaj, detta blev lite utav ett experiment men jag hoppas att det kommer smaka.  Jag har försiktigt försökt att smaka lite på den härliga hallonsåssen som bubblade upp ur skalet och det smakade lite som hallongrottor. Så för hoppningsvis är hela pajen som en enda stor hallongrotta och med lite grädde smaksatt med vanilj till hoppas jag att detta blir toppen!

Receptet får ni senare om detta blev en lyckad paj!

Är ni flera som fyller idag, den 8 januari?

Bild: Linnéas Skafferi

0
Kommentera
ANNONS

Fuskpasta

Jag läste för ett tag sedan om zucchinipasta, jag kommer inte ihåg var och när men jag blev lite nyfiken. Så igår när både ork och inspiration tröt så gjorde jag iordning en tomatsås som det serverades zucchinipasta till. Det blir inte mycket "pasta" av varje zucchini, men med lite rivna morötter till så blev man mätt och det smakade riktigt bra faktiskt, Ett gott alternativ till vanlig pasta med andra ord!

Tomatsåsen går ju att varieria i det oändliga och här är gårdagens variant:

1 burk krossade tomater
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
svarta oliver
balsamvinäger
färska örter (basislika, timjan mm)
salt & peppar

Skala och finhacka lök och vitlök, fräs dem mjuka i en klick smör. Ha i de krossade tomaterna och smaksätt med vinäger, örter salt & peppar. Låt oliverna koka med de sista minuterna.

Zucchinipasta 2 port:

Strimla zucchinin med en osthyvel. Koka upp saltat vatten och låt zucchinin koka några minuter, den får inte bli för överkokt och sladdrig. Slå av vattnet och sververa tomatsåsen och rivna morötter till.

1
Kommentera