ANNONS

Vårcupcakes

Idag har lokaltidningen (Sala Allehanda) varit här och skrivit lite om mig och mitt bloggande. Självklart var jag tvungen att baka lite gott att bjuda på! Jag gjorde två sorters cupcakes och en ny sorts kaka. Här ovan ser ni några utav de cupcakes jag pysslade ihop i morse. De blev verkligen härligt solgula och känns riktigt våriga, vilket kan tyckas lite fel då termometern envist visar under -10. Men man kan behöva piggas upp lite i vintermörkret!
Själva muffinsen fick smak av vanilj medan jag hade citron i frostingen.

Blommorna har jag gjort själv av flowerpaste.


Vaniljcupcakes ca 12 stycken:

3 ägg
2 dl socker
3 dl mjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
½ dl vaniljyoghurt

Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda i en separat skål mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Vänd ned det i äggsmeten och rör i youghurten. Blanda väl. Ställ ut muffinsformar på en muffinsplåt och fyll sedan formarna till 2/3. Grädda i 175 grader i ca 15 minuter.

Citronsmörkräm:

100 g mjukt smör
ca 1 pkt florsocker
2 msk grädde/mjölk
saften från ½ citron

Börja med att röra smöret mjukt, tillsätt sedan florsockret lite i taget. Ha i grädde/mjölk och citronsaft. Vispa detta i ca 5 minuter på medelhastighet, färga smörkrämen i önskad färg och spritsa sedan ut krämen på dina muffins.

Bild: Linnéas Skafferi

0
Kommentera
ANNONS

Hot chocolate


Jag antar att det är flera än vi som nästan har -15 grader ute. Här har det varit strålande sol och gnistrande snö hela dagen. Tyvärr har vi inte haft tid att vara ute och njuta då tiden har gått åt till annat. Men om tid hade funnits skulle jag gärna gått en långprommenad för att sedan få komma hem och njuta av en stor kopp varm choklad.

 Istället för att köpa en påse med godis igår kväll gjorde vi i ordning varsin stor kopp choklad, smaksatte med ett par matskedar kaffe och toppade med en klick grädde. Annat som är gott att smaksätta med är wiskey, rom, eller baileys.

Bild: Linnéas Skafferi

0
Kommentera
ANNONS

Panerad kyckling


Så här i de första dagarna av 2009 passar jag på att visa er alla ett mycket smaskigt GI-recept. Vill man ha kolhydrater till så skulle det nog smaka riktigt gott med ugnsbakad potatis. Jag vet att många av er väljer bort kolhydrater och i ärlighetens namn smakar det precis lika bra med en härlig sallad till. Söta små körsbärstomater, mild rödlök, salt fetaost och vitlöksmarinerade svarta oliver. Nej, här saknade jag inte potatisen alls!

Valnötspanerad kyckling 2 pers:

2 kycklingfiléer
1 ägg
ca 2 dl valnötter
salt och peppar

Krossa eller hacka valnötterna. Smaksätt med salt och peppar.
Torka av filéerna med hushållspapper, knäck ägget i en kopp och pensla sedan kycklingen med ägg. Vänd i valnötter.
Lägg filéerna i en ugnsfastform och ugnsbaka i 175 grader i ca 30 minuter eller tills de är helt genomvita.

Till detta hade vi en enkel dressing/sås gjord på creme fraiche, vitlök, färsk basilika, salt och peppar.

Det här var riktigt gott och kan varmt rekommenderas!

bild: Linnéas Skafferi

0
Kommentera
ANNONS

Linnéas Skafferi 2008

Oj vad ni var tävlingssugna! Men jag förstår er, formarna är helt otroligt fina!
Ni har fortfarande några minuter kvar att tävla och vinnaren meddelar jag så fort jag kan!

Jag har setat här och kollat igenom lite vad som skrivits på bloggen under 2008, mycket har hänt och jag tycker själv att bloggen har utvecklats. Det är fortfarande otroligt roligt att skriva och få härlig respons av er läsare på det!

Under det gångna året har jag hittat en riktigt härlig hobby, att baka fina tårtor och göra cupcakes. När jag inte har gjort detta på ett tag så börjar det liksom rycka i fingrarna på mig och utan att jag egentligen är medveten om det så står jag där med hela köket tilldraget och bakar av hjärtans lust. Men det är ju så roligt!

Som ni säkert vet så skrivs fler kokböcker än någonsin och självklart kan jag inte låta bli att handla hem och läsa. En riktig storfavorit 2008 var Leilas " a piece of cake". 
Den bläddrar jag ofta i när jag söker inspiration!

Detta år har jag även fått chansen att prova på lite olika livsmedel innan de släpptes i butik. Bland annat testade vi Old el pasos "Crispy chicken" och den gick verkligen hem!

Något chockad men otroligt glad blev jag när jag fick reda på att ni läsare röstat fram mig till en av årets nominerade i Matbloggpriset. Det tackar jag innerligt för.

Jag ser verkligen fram emot 2009 och hoppas att det kommer bli ett lyckat år på alla sätt och vis. Nu undrar jag vad du gillat bäst här på Linnéas Skafferi 2008 och vad du vill läsa om under 2009?

Bilder: Linnéas Skafferi

0
Kommentera
ANNONS

Att dricka


I år far vi till norge över nyår och kommer fira lite så där lagom. Galaklänningen åker inte fram, men lite god mat och champange skall vi nog kunna fixa.

Oavsett hur man väljer att fira sitt nyår, finns det en sak som alltid passar, nämligen drinkar! Det finns en uppsjö sorter och varianter att välja bland och på cocktailguiden finner du de flesta.
Själv är jag barnsligt förtjust i allt som är sött (och gärna rosa). En storfavorit är en cosmopolitan mix som finns att köpa i USA, där du bara blandar vatten och vodka med innehållet i hinken, sedan får det stå i frysen över natten. Bara att ösa upp i tjusiga glas och du kan låtsas att du är en mästare bakom chakern! Detta är en garanterat fnitterframkallande drink måste påpekas!

Ett tips är att istället för att använda is i välkomstdrinken, frysa in hela hallon, jordgubbar, skivor av citron eller lime och lägga i drinken. Både snyggt och prakiskt då inte bäret spär ut drinken som is lätt gör.

Nu efterlyser jag era bästa tips och recept när det kommer till goda drinkar!

Glasen i kollaget kommer från Orrefors och är designade av Efva Attling, är de inte grymt snygga!

0
Kommentera