ANNONS

Att dricka


I år far vi till norge över nyår och kommer fira lite så där lagom. Galaklänningen åker inte fram, men lite god mat och champange skall vi nog kunna fixa.

Oavsett hur man väljer att fira sitt nyår, finns det en sak som alltid passar, nämligen drinkar! Det finns en uppsjö sorter och varianter att välja bland och på cocktailguiden finner du de flesta.
Själv är jag barnsligt förtjust i allt som är sött (och gärna rosa). En storfavorit är en cosmopolitan mix som finns att köpa i USA, där du bara blandar vatten och vodka med innehållet i hinken, sedan får det stå i frysen över natten. Bara att ösa upp i tjusiga glas och du kan låtsas att du är en mästare bakom chakern! Detta är en garanterat fnitterframkallande drink måste påpekas!

Ett tips är att istället för att använda is i välkomstdrinken, frysa in hela hallon, jordgubbar, skivor av citron eller lime och lägga i drinken. Både snyggt och prakiskt då inte bäret spär ut drinken som is lätt gör.

Nu efterlyser jag era bästa tips och recept när det kommer till goda drinkar!

Glasen i kollaget kommer från Orrefors och är designade av Efva Attling, är de inte grymt snygga!

0
Kommentera
ANNONS

Jumboklappar

Som jag skrev tidigare måste jag ha varit riktigt snäll i år med tanke på alla fina julklappar jag fick! Tomten måste ha läst min lista noga, för många av de saker jag önskat mig låg där under granen. Äntligen har jag en fungerande matberedare och mixer, likaså en ny elvisp.

Jag önskade mig även lite nya, fina muggar. Länge har jag spanat, klämt och känt på dessa underbara jumbomuggar från Bruka Design och vilken lycka när även de fanns i ett av mina paket. Hela den serien med stora fat och skålar tycker jag är riktigt snygga!

Fick du några bra julklappar i år?

Bild: Bruka Design och Linnéas Skafferi

0
Kommentera
ANNONS

Julesnaps

Nu är snart även annandag jul slut och den värsta julhysterin har lagt sig. Alla klappar är öppnade, jag hade tydligen varit riktigt snäll i år för många fina paket låg under granen, julmaten har åkt ut och in ur kylen ett antal gånger och hela släkten har vi hunnit träffa.

På julafton dracks det Löitens Mild Gourmet, en mild julsnaps. Själv klarar jag inte alls av att snapsa, så det överlät jag till de andra och denna snaps fick 7.5 tomteluvor av 10 enligt testpanelen. Vilket är ett jättebra betyg. De gillade att spritsmaken inte var så framträdande så att man faktiskt kunde känna smaken på snapsen, inte bara spriten.
Jag själv tycker flaskan var riktigt snygg, kanske kan denna flaska passa även till nyårsmaten. Julen varar ju ända fram till påska sägs det..


0
Kommentera
ANNONS

Juletid

Ja, det är väl inte nyår riktigt än, men jag antar att det är fler än jag som känner att julen blir ett fint avslut på det gamla året och att ett nytt väntar bakom knuten. Nästa år kommer bjuda på lite förändringar, idag säger vi upp våran lägenhet för om tre månader skall vi äntligen flytta ut på landet till det röda huset med de vita knutarna (och det stoora köket!). Det känns helt underbart och jag hoppas dessa månader kommer flyga fram.

Nu skall jag strax bege mig ner på stan och köpa den allra sista julklappen, sista arbetspasset skall göras inatt sedan blir jag lite julledig vilket skall bli så skönt! Skinkan skall griljeras, granen skall kläs och klapparna skall slås in.

Jag vill passa på att önska de läsare som redan nu tar julledigt från bloggarnas värld en riktigt God Jul!

Ps. Visst är det otroligt snyggt med en liten gran på ett bord sådär, något att tänka på till nästa år!

Bild: Martha Stewart

0
Kommentera
ANNONS

Snabba sillen


Här kommer ett recept på en  riktig enkel men framförallt god sill du snabt slänger ihop så här dagarna innan jul. Med abbas 5-minuterssill behöver du inte göra egen lag och lägga in, det är bara att ta upp filéerna ur burken, skölja av i kallt vatten och skära de i småbitar. Sedan blandar du med gräddfil och dina favoritkryddor/örter.

Här är receptet på min vitlökssill:

1 fp 5-minuterssill
3 dl gräddfil
1 vitlöksklyfta
1/4 rödlök
svartpeppar

Börja med att finhacka lök och vitlök, det skall vara riktigt små, små bitar. Blanda löken med gräddfilen i en bunke, smaksätt med lite peppar. Skölj av sillfiléerna i kallt vatten och skär dem i småbitar som du lägger ned i gräddfilsröran. Ha upp i en fin burk och låt stå minst ett dygn innan den serveras, så den får dra åt sig alla smaker ordentligt.

Har du något snabbt tips du vill dela med dig av så här inför julen?

0
Kommentera