
Själva muffinsen fick smak av vanilj medan jag hade citron i frostingen.
Blommorna har jag gjort själv av flowerpaste.
Vaniljcupcakes ca 12 stycken:
3 ägg
2 dl socker
3 dl mjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
½ dl vaniljyoghurt
Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda i en separat skål mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Vänd ned det i äggsmeten och rör i youghurten. Blanda väl. Ställ ut muffinsformar på en muffinsplåt och fyll sedan formarna till 2/3. Grädda i 175 grader i ca 15 minuter.
Citronsmörkräm:
100 g mjukt smör
ca 1 pkt florsocker
2 msk grädde/mjölk
saften från ½ citron
Börja med att röra smöret mjukt, tillsätt sedan florsockret lite i taget. Ha i grädde/mjölk och citronsaft. Vispa detta i ca 5 minuter på medelhastighet, färga smörkrämen i önskad färg och spritsa sedan ut krämen på dina muffins.
Bild: Linnéas Skafferi