Jag önskade mig även lite nya, fina muggar. Länge har jag spanat, klämt och känt på dessa underbara jumbomuggar från Bruka Design och vilken lycka när även de fanns i ett av mina paket. Hela den serien med stora fat och skålar tycker jag är riktigt snygga!
Nu är snart även annandag jul slut och den värsta julhysterin har lagt sig. Alla klappar är öppnade, jag hade tydligen varit riktigt snäll i år för många fina paket låg under granen, julmaten har åkt ut och in ur kylen ett antal gånger och hela släkten har vi hunnit träffa.
På julafton dracks det Löitens Mild Gourmet, en mild julsnaps. Själv klarar jag inte alls av att snapsa, så det överlät jag till de andra och denna snaps fick 7.5 tomteluvor av 10 enligt testpanelen. Vilket är ett jättebra betyg. De gillade att spritsmaken inte var så framträdande så att man faktiskt kunde känna smaken på snapsen, inte bara spriten. Jag själv tycker flaskan var riktigt snygg, kanske kan denna flaska passa även till nyårsmaten. Julen varar ju ända fram till påska sägs det..
Ja, det är väl inte nyår riktigt än, men jag antar att det är fler än jag som känner att julen blir ett fint avslut på det gamla året och att ett nytt väntar bakom knuten. Nästa år kommer bjuda på lite förändringar, idag säger vi upp våran lägenhet för om tre månader skall vi äntligen flytta ut på landet till det röda huset med de vita knutarna (och det stoora köket!). Det känns helt underbart och jag hoppas dessa månader kommer flyga fram.
Nu skall jag strax bege mig ner på stan och köpa den allra sista julklappen, sista arbetspasset skall göras inatt sedan blir jag lite julledig vilket skall bli så skönt! Skinkan skall griljeras, granen skall kläs och klapparna skall slås in.
Jag vill passa på att önska de läsare som redan nu tar julledigt från bloggarnas värld en riktigt God Jul!
Ps. Visst är det otroligt snyggt med en liten gran på ett bord sådär, något att tänka på till nästa år!
Här kommer ett recept på en riktig enkel men framförallt god sill du snabt slänger ihop så här dagarna innan jul. Med abbas 5-minuterssill behöver du inte göra egen lag och lägga in, det är bara att ta upp filéerna ur burken, skölja av i kallt vatten och skära de i småbitar. Sedan blandar du med gräddfil och dina favoritkryddor/örter. Här är receptet på min vitlökssill:
Börja med att finhacka lök och vitlök, det skall vara riktigt små, små bitar. Blanda löken med gräddfilen i en bunke, smaksätt med lite peppar. Skölj av sillfiléerna i kallt vatten och skär dem i småbitar som du lägger ned i gräddfilsröran. Ha upp i en fin burk och låt stå minst ett dygn innan den serveras, så den får dra åt sig alla smaker ordentligt.
Har du något snabbt tips du vill dela med dig av så här inför julen?
Nu börjar den rätta känslan infinna sig. Idag skall de tre sista klapparna inhandlas, det är faktiskt ganska kul att ge sig ut bland allt folk när man har klarat av de flesta julklapparna och man bara kan gå runt och mysa åt alla julpyntade skyltfönster och all julmusik i butikerna. Här hemma börjar julen så sakta ta form, granen kommer upp i eftermiddag, amaryllisen blommar för fullt på spiselkransen och hyacinterna har precis slagit ut och det doftar underbart! Precis nu när jag tittade ut genom fönstret så började snön yra ned från himlen, ja det blir nog jul i år också!
Många av er är precis som vi bortbjudna i julhelgen (vi har fyra julkalas att hinna med under julafton och juldagen) och då brukar det vara fint att ha något att ta med till värden och värdinnan. På bilden ovan ser ni ett perfekt tips! En fin burk med något gott i, en etikett på och lite fina band, det kommer absolut bli en uppskattad gåva!
Vad man väljer att ha i burken bestämmer man ju helt själv. Köp en Aladinassk och plocka ur alla chokladbitar och lägg i en fin burk, gör eget julgodis eller kakor. I min burk har jag lagt chokladbiscotti som fått en liten, liten touch av kardemumma. Grundreceptet på biscotti hittar ni här, jag hade även i 2 msk kakao, 150 g grovhackad choklad och 1 tsk stött kardemumma.