ANNONS

Pasta

Jag ber så otroligt mycket om ursäkt för bloggtorkan som varit de senaste dagarna. Ibland räcker inte riktigt tiden till. Hur gårna man än vill! Därför passar det ju lite extra bra med ett riktigt gott och otroligt lättlagat recept idag tycker jag.
Åter igen gör jag en snabb sås på cream fraiche och färdig pesto. Den här gången smaksatte jag med färsk persilja och vitlök.

Pasta med pesto 2 port:

1 fp färsk pasta
7 champinjoner (små)
färsk bladpersilja
1 vitlöksklyfta
2 msk grön pesto
2 dl cream fraiche
½  ask körsbärstomater
salt & peppar

Skiva svampen tunt och stek i lite smör. Salta och peppra. Fichacka undertiden vitlök och persilja. När svampen stekt klart, dra ner värmen och vänd i persilja och vitlök. Låt det steka på några minuter. Rör i fraichen och peston i svampen. Blanda ihop allt till en sås. Ha i den kokta pastan. Dela tomaterna och servera till.

Glöm för guds skull inte bort lilla pappa i morgon, gör honom extra glad och bjud på dessa ljuvligt goda små chokladbakelserna med Baileyskräm. De är riktigt enkla att göra och smakar fantastiskt!

Bild:Linnéas Skafferi

0
Kommentera
ANNONS

Julönskningar

Ja mina vänner, det är tid att plita ner önskningarna inför julen och posta dom till tomten. Jag började igår att klura på vad mina nära och kära ska få i sina paket och jag kan säga som så, att det kommer bli en hel del ätbara julklappar i år!

Högst upp på min önskelista står iallafall en matberedare  (jag och min bästa vän konstaterade i våras att man samlar på sig en hel drös med vuxenpoäng när man kommit till det stadiet att man faktiskt vill ha en matberedare!), min gamla gick boksavligt talat upp i rök när jag använde den senast, det började lukta fasansfullt illa och ryka från den. Även våran mixar har givit upp så jag passar på att önska mig en matberedare och mixer i ett. Fiffigt va!? Den som jag hittat är denna Kenwood FP 185 och den blir din för mellan 700-800 kr.

Något mer jag önskar mig men kanske inte nödvändigtvis behöver är denna urtjusiga elvisp, visst är den snygg! Jag har sett att Leila använder en sådan och avundsjukt suktat efter den länge nu. Så om tomten verkligen vill göra mig lycklig, ja då kommer det ligga en pastellfärgad elvisp under granen den 24 december.

Men något du aldrig kan få för mycket av så är det tidningar (jag vet att Sebastian är av en helt annan mening, men det bryr jag mig inte om!). Jag kan bara inte låta bli att köpa med mig en tidning när jag varit och handlat, eller varit ner på stan en sväng, eller allra värst är när man är in på centralen i Stockhlm och slinker in på Pressbyån. Då kan det inhandlas kopiöst med tidningar! Men iallafall så önskar jag mig tidningar. Det behöver inte vara en hel prenumeration, även om det också är välkommet.

Så, detta var några saker jag önskar mig i jul. Vad står på din önskelista?

 Du glömmer väl inte bort att tävla?

0
Kommentera
ANNONS

Tävling- Cupcake


Ja, tyvärr kan jag ju inte sända er en riktig cupcake i vinst även om jag så gärna skulle vilja det. Men nu har ni chansen att vinna en tavla föreställande en illustrerad cupcake med texten "Life is sweet" skrivet i ena hörnet. Själv skulle jag gärna ha en egen hängandes här vid datorn, eller kanske i köket. Jag skulle helt enkelt vilja ha två!

Vad skall då göra för att vara med och tävla om denna tjusiga tavla? Lämna en kommentar här där du skriver om första gången du kom i kontakt med cupcakes, var det när du besökte det stora landet på andra sidan Atlanten, via någon hemsida/ blogg eller är det här rent av första gången du hör talas om cupcakes?

Tävlingen pågår från och med nu till klockan 20.00 i morgon (onsdag 5/11).

Tävlingen är nu avslutad, vinnaren kontaktas i morgon kväll!
Vinnaren är Susanne med bloggen under solen. Grattis säger vi till dig!

Så sätt i gång och kommentera!

Foto: Linnéas Skafferi

0
Kommentera
ANNONS

Kall sås

Till den ugnsbakade kycklingen jag gjorde förra veckan serverade jag denna sås och ris till. Jag använde samma smakbas i såsen som till kycklingen men bytte ut timjan mot persilja då den ger en sån fräsch smak. Denna kalla sås  är superenkel att göra och kan nog passa till det mesta. En god sallad, fisk eller varför inte att doppa morotsstavar i?

Jag har som perioder i mitt matlagande när det kommer till smaksättning. Ett tag körde jag på färsk ingefära och schalottenlök. Det hade jag verkligen till allt! Det jag nu senast fastnat för är färsk bladpersilja, har ni en aníng om hur användbart och gott det är!? Man kan ha det till allt tror jag. Så om ni tycker att mina recept nu ett tag kryllar utav persilja så vet ni nu anledningen. Men om en vecka eller två har det med största sannolikhet gått över.

Kall sås:

3 dl creme fraiche
bladpersilja
saft från ½ citron
1 tsk honung
1 msk olivolja
salt & peppar

Finhacka en rejäl bunt med persilja och blanda ned det i fraichen. Smaksätt med citronsaft, honung, god olivolja, salt och peppar. Såsen är nu klar!

Bild:Linnéas Skafferi

0
Kommentera
ANNONS

Scones

I fredags kom min syster över på frukost och då passade jag på att överraska henne med alldeles nybakade scones. Det var så gott! Scones är perfekta att göra om man har sisådär 20 minuter över på morgonen eller om man vill bjuda på något gott till eftermiddagsfikat.
scones.se hittar du många varianter på scones, både vanliga traditionella och lite mer ovanliga. Vad sägs om chokladscones till eftermiddagen?

Själv valde jag att göra grahamsvarianten, de passar så bra till frukost tycker jag!

Till 4 kakor behöver du:

4 dl vetemjöl
4 dl grahamsmjöl
4 tsk bakpulver
1 tsk salt
100 g margarin
3 dl filmjölk

Blanda samman de båda mjölsorterna, bakpulvret och saltet.  Dela smöret i småbitar och rör ned det i mjölblandningen.
Tillsätt filmjölken och arbeta ihop allt till en deg. Dela degen i 4 delar, platta ut dem, nagga med en gaffel och gör ett kryss med en kniv. Grädda i ca 10 minuter i ca 250 grader.
Servera rykande varma tillsammans med ost och marmelad.

Foto:Linnéas Slafferi

0
Kommentera