![](https://i0.wp.com/www.linneasskafferi.se/images/2008/cookies_19275894.jpg)
Jag har hjälpt min syster med ett projekt under hösten (jag kommer presentera det närmare nästa vecka, ni får bara se en liten glimt nu..) och som en del i det hela så skulle jag baka lite. På bilden skymtar ni ett gäng cupcakes, de får ni se bilder på senare. Förutom cupcaksen så bakade jag även chokladkakor. Dessa la jag i en burk från IKEA och band ett fint band runt. Perfekta presenten att ge bort till någon du tycker lite extra mycket om! Jag gav min burk till mamma (fast burken och bandet var hennes, men hon fick ju kakorna iallafall!)
200 g smör
1 dl socker
1 dl brun farin
2 tsk
pulverkaffe
2 ägg
4-5 dl vetemjöl
2 dl havregryn
1 tsk bakpulver
200 g choklad
Blanda smör och socker poröst. Tillsätt äggen under omrörning. Häll i pulverkaffet och blanda tills kaffet löst sig helt.
Rör ihop vetemjöl, havregryn och bakpulver i en separat skål och ha sedan i det. Hacka chokladen och blanda i den. Smeten är nu ganska så lös, därför är det bra om den får stå i kylen minst 30 minuter.
Ta ut hälften utav kakdegen ur kylskåpet. Rulla ut till en jämn rulle och dela denna i mindre bitar. Platta ut dem ganska så tunt på en plåt klädd i bakplåtspapper. Grädda i ca 175 grader i 20 minuter eller tills de fått fin färg.
När första omgången kakor är klara gör du bara samma med resterande.
Foto: Linnéas Skafferi