ANNONS

Chocolate Cookies

I söndags fick jag äntligen anledning till att baka. Nu var det länge sedan tid fanns över till det.
Jag har hjälpt min syster med ett projekt under hösten (jag kommer presentera det närmare nästa vecka, ni får bara se en liten glimt nu..) och som en del i det hela så skulle jag baka lite. På bilden skymtar ni ett gäng cupcakes, de får ni se bilder på senare. Förutom cupcaksen så bakade jag även chokladkakor. Dessa la jag i en burk från IKEA och band ett fint band runt. Perfekta presenten att ge bort till någon du tycker lite extra mycket om! Jag gav min burk till mamma (fast burken och bandet var hennes, men hon fick ju kakorna iallafall!)

200 g smör
1 dl socker
1 dl brun farin
2 tsk
pulverkaffe
2 ägg
4-5 dl vetemjöl
2 dl havregryn
1 tsk bakpulver
200 g choklad

Blanda smör och socker poröst. Tillsätt äggen under omrörning. Häll i pulverkaffet och blanda tills kaffet löst sig helt.
Rör ihop vetemjöl, havregryn och bakpulver i en separat skål och ha sedan i det. Hacka chokladen och blanda i den. Smeten är nu ganska så lös, därför är det bra om den får stå i kylen minst 30 minuter.

Ta ut hälften utav kakdegen ur kylskåpet. Rulla ut till en jämn rulle och dela denna i mindre bitar. Platta ut dem ganska så tunt på en plåt klädd i bakplåtspapper. Grädda i ca 175 grader i 20 minuter eller tills de fått fin färg.
 När första omgången kakor är klara gör du bara samma med resterande.

Foto: Linnéas Skafferi

0
Kommentera
ANNONS

Pasta med pestosås

Det här var verkligen snabbmat. Jag tror till och med att det gick fortare att laga denna middag än tiden det skulle ta att ringa och beställa pizza och sedan få hem den. Perfekt måndagsmat alltså!
Fast det går lika bra att laga detta en lördagskväll om man har gäster hemma, har man lite mer tid över är det jättegott att ha kyckling till. Men bacon fungerar lika fint det med!
Ett härligt, gott bröd till är ett måste, så man får upp alla rester utav såsen som blir kvar i tallriken!

Pasta med pestosås 4 port:

1 pkt bacon
2 dl matlagningsgrädde
1 dl mjölk
3 msk grön pesto
peppar

4 port fullkornspasta

Gör så här:

Sätt på en kastrull med pastavatten, salta rikligt. Värm en stekpanna och ha i sönderklipt bacon när den blivit riktigt het (Ungefär samtidigt kokar vattnet till pastan upp. Ha då i pastan.).
När du stekt baconet till önskad knaprighet, ta av stekpannan från plattan. Låt allt svalna lite, ha sedan i grädde, mjölk och pesto. Smaksätt med peppar. Rör om till en sås. När pastan nästan är klar, ha över den i pestosåsen och ställ tillbaka  pannan på en varm platta. Låt det hela småkoka i dryga minuten. Servera med grönsaker och ett gott bröd till. Middagen är serverad på mindre än 15 minuter!

Bild: Linnéas Skafferi

0
Kommentera
ANNONS

Mini-mozzarella

Jag har länge spanat på de ursöta små mozzarellabollarna Santa Lucia har men inte riktigt vetat vad jag ska göra med dem. Men hade jag nu inte kommit på två rätter där de passar utmärkt, ja då hade jag nog med största sannolikhet inhandlat dom ändå. Bara för att de var så bedårande söta.
Jo, man kan köpa mat bara för att förpackningen eller som i det här fallet innehållet är urgulligt!

Dessa små mini-mozzarellabollar passade utmärkt att fylla lövbiffen med! Inget hackande och kladdande, jag la bara två bollar på varaje köttbit och rullade ihop. Enklare än så blir det inte!

Som ni ser på bilden serverade jag ugnsbakade rotfrukter, sallad och en kall örtsås till. Jag vispade även ur pannan med lite köttbuljong för att få en härlig skysås.

Jag har räknat på två skivor lövbiff per person men är man riktigt hungrig så slinker nog tre i. Så gör några extra ifall du har hungriga middagsgäster!

Fylld lövbiff 4 pers:

8 skivor lövbiff
16 mini-mozzarellabollar
salt & peppar

Lägg två mozzarellabollar på varje köttbit. Rulla ihop och lägg dom med skarven nedåt i en het panna. Tryck ihop ändarna så att inte osten rinner ur. Stek tills de fått fin färg på båda sidor. Salta och peppra efter stekning. Ta ur rullarna och vispa i ett par deciliter buljong. Tillsätt ev lite balsamvinäger och du har en utmärkt sky att servera till maten!

Kall örtsås:

3 dl gräddfil
2 msk hackad färsk bladpersilja
1 vitlöksklyfta
örtsalt

Finhacka vitlök och persilja, blanda detta med gräddfil och salt i en skål. Låt stå i kylskåpet ca 30 min innan servering.

Bild: Linnéas Skafferi

0
Kommentera
ANNONS

Vintips

Nu var det länge sedan jag tipsade om vin. Så vad passar bättre denna lördag kväll en just ett vintips. Igår skulle jag köpa hem vin till oss. Jag dricker bara vitt och Sebastian föredrar rött. Jag har mina sorter som jag kör på, men Sebastian brukar vara lite mer vågad och testa nya sorter.
Igår var det min tur att besöka systemet. Så jag stod där bland alla olika sorters rött vin och hade ingen aning om vad jag skulle köpa. Men min blick drogs till en ursöt flaska som jag faktiskt kände igen. Den hade mina föräldrar hemma i somras, så jag chansade på sen sådan.
Det visade sig att även jag, som absolut inte är en fantast av rödvin, tyckte den smakade helt ok.
Det är ett mycket fruktigt och lättdrucket vin som passar bättre till pasta och sallad en mastig biff.
87 kr får du ge för denna flaska som har nr 5106 och heter Morgon.

Trevlig lördagskväll!

(foto:privat)

0
Kommentera
ANNONS

Carbonara Crush

Svampsoppan är ju som bekant redan testad och fick helt klart godkänt utav mig, Igår fick jag anledning att prova Keldas Carbonara Crush. En ostsås med parmesan och skinka. Bara att värma på och blanda med pasta. För att få det lite matigare så hade jag kyckling till.
Inte vet jag om det är min förkylning som spökar eller om det helt enkelt inte var gott. Jag hade detta till lunch idag och det smakade verkligen inte bra. Inte alls. Smaken var för konstgjord och blek.

Så jag måste tyvärr säga nej (jag är egentligen inte rätt person att sätta poäng och bedömma sånt här, för jag vill alltid ge högsta betyg och inte klanka ned på något, så med tungt hjärta jag skriver det här), detta var ingen räddare i nöden då det inte alls smakade bra.
Sorry Kelda, detta är en strålande idée, men det föll på det allra viktigaste, smaken.

0
Kommentera