ANNONS

P.S

Lördagskväll, efterlängtad må jag säga. En kanelbulle slank ned under förmiddagen, så jag har firat årets kanellbulledag lite lagom.
Kvällen skall spenderas i soffan, äntligen har jag fått en stund över för att se P.S I love you. I sommras sträckläste jag boken. Ena stunden rann tårarna, nästa skrattade jag så att jag nästan fick magknip. Är nu bara filmen hälften så bra som boken, ja då är jag nöjd.

Tyvärr har jag inga ljuvligt små rosa cupcakes att smaska på. Men under morgondagen skall här både göras tårta och cupcakes. Vi har nämligen ett litet projekt på gång som jag tänkte presentera närmare under veckan..

Trevlig lördagskväll önskar jag er alla!

0
Kommentera
ANNONS

Kanelbullensdag

På lördag firar vi kanelbullensdag. Jag tycker det är helt underbart med alla dessa dagar, då vi får en chans att fira lite extra. Som ett litet avbrott i vardagen!
 Själv har jag lite dåligt med tid till helgen, så något bullbak blir det tyvärr inte.
Åsa Swanberg har skrivit boken Bara Bullar. Denna skulle absolut pryda sin plats hemma i mitt kök, lär nog se till att få iväg en kokboksbeställning snart. I denna bok kan du läsa om allt ifrån bullens betydelse, vilka ingredienser som passar bäst till vad, vilka bullformar är egentligen snyggast och så finns det självklart ett helt underbart receptregister!
Den perfekta gåvan till den bulltokiga kanske?

Som ni ser så har tryckfelsnisse varit framme och ändrat på receptet i collaget under natten, till 1 L mjölk ska det ju vara 100 g jäst och inte 50 g.

(eget collage med bild från adlibris.se och ikea.se)

0
Kommentera
ANNONS

Alligator

Under hela oktober månad får alla ni läsare här på Linnéas Skafferi 34% rabatt på miniskäraren alligator.
 Alligator Mini skär stänger eller tärningar i måtten 3 x 3 mm och lämpar sig väl till att skära vitlök, chili och andra mindre vegetabilier. En rolig och nyttig produkt för köket!
Oslagbart köksredskap om du skall hacka och tärna många grönsaker.
Ta er vidare till kokredskap.se, och klicka hem en mini alligator för 99 kr (ord. pris 149).

0
Kommentera
ANNONS

Kelda

För ett tag sedan fick jag hem tre tetror utav Keldas nya såser. Jag är egentligen lite så där halvt emot färdigmat men var ju tvungen att prova nu när det stod i kylskåpet. Soppa är något vi sällan äter här hemma då Sebastian inte tycker det är riktig mat. Men till mig duger det gott!
Igår kom jag hem sent efter arbete och ett pass på gymmet. Ingen mat var lagad och jag var vrålhungrig. Ni vet så där fårjagintematinnom5minutersådörjag-hungrig. Tur nog för mig så stod tetran med svampsoppakvar där i kylen helt orörd.
Och vet ni vad, det smakade helt ok trotts att den ine var hemmagjord. Ibland måste man få ta den enkla vägen och fuska lite.
En grov smörgås, keso och lite grönsaker i stavar senare var jag både mätt och belåten. Ett stort plus var de bitar utav svamp som var i soppan, tack vare dom kändes den lite mera "äkta".  För att piffa upp det hela hade lite knaperstekt bacon varit perfekt. Men nu fanns varken tid eller ork för det!

(produktbild från Kelda)

0
Kommentera
ANNONS

Mexikansk afton

En dag när jag kom hem låg det ett gult litet paket innanför dörren. Det visade sig att detta paket var från Old El Paso och innehöll deras nya kryddmix till kyckling. I flera veckor nu har jag klurat och funderat på vad man kan tänka sig att äta till dessa små krispiga kycklingbitar. Men så i lördags gjorde jag i ordning varsin plockmatstallrik åt mig och Sebastian. Det blev riktigt, riktigt gott! Något som följde med i paketet var Tacokokboken som innehåller massor utav härliga mexikanska recept. Samla 6 streckkoder från Old El Paso och boken är din!

Kycklingbitar:

1 påse kryddmix (lanseras under oktober)
ca 3 kycklingfiléer
2 msk olja
en plastpåse

Skär kycklingen i lagom stora bitar, lägg dem plastpåsen, slå över olja och kryddmix. Skaka runt så att all kyckling blir täckt av  mixen.  Lägg upp på en plåt och tillaga i ugnen tills kycklingen är helt genomvit och ytan är knaprig.

Salsasåsen gör du enkel genom att blanda salsa ½ burk salsa med lika mycket creme fraiche. Vill du ha den lite kryddstark, tillsätt bara lite cayennepeppar.
Guacamolen måste jag erkänna är färdigköpt, ibland måste man få fuska lite!

(bild: Linnéas SKafferi)

0
Kommentera