ANNONS

Carbonara Crush

Svampsoppan är ju som bekant redan testad och fick helt klart godkänt utav mig, Igår fick jag anledning att prova Keldas Carbonara Crush. En ostsås med parmesan och skinka. Bara att värma på och blanda med pasta. För att få det lite matigare så hade jag kyckling till.
Inte vet jag om det är min förkylning som spökar eller om det helt enkelt inte var gott. Jag hade detta till lunch idag och det smakade verkligen inte bra. Inte alls. Smaken var för konstgjord och blek.

Så jag måste tyvärr säga nej (jag är egentligen inte rätt person att sätta poäng och bedömma sånt här, för jag vill alltid ge högsta betyg och inte klanka ned på något, så med tungt hjärta jag skriver det här), detta var ingen räddare i nöden då det inte alls smakade bra.
Sorry Kelda, detta är en strålande idée, men det föll på det allra viktigaste, smaken.

0
Kommentera
ANNONS

Köttfärslimpa

I helgen önskade jag mig köttfäraslimpa av mamma, men när vi kom ut dit i söndags var hon tvärförkyld och låg som ett stök på soffan. Så jag fick laga maten, vilket jag absolut inte hade något emot!  Det blev köttfärslimpa, kokt potatis, kokt kålrot, brunsås med svanp och mormors lingonsylt. Yummie, yummie! För att få köttfärslimpan lite saftigare hade jag i lite rivna morrötter och täckte den med bacon. Yummie igen!
Till såsen använde jag torkad svamp, har du inte tillgång till det så kan du ta lite färsk svamp och steka den. Det går lika bra (det är bara lite smidigare med den torkade).
Kålrot är jättegott att skära i halvstora bitar och låta koka med potatisen under de sista minuterna.

Köttfärslimpa 4 pers:

500 g nötfärs
1 gul lök
1 ägg
1 dl mjölk
1 dl ströbröd
2 morötter
salt
vitpeppar
1 pkt bacon

Blanda mjölk och ströbröd, låt stå och svälla några minuter. Hacka undertiden löken och riv morötterna. Blanda samman färsen, löken, ägget, och de rivna morötterna med ströbrödet. Krydda med salt och vitpeppar.
Forma till en limpa och lägg den i en ugnssäker form. Täck hela köttfärslimpan med bacon och ställ in i ugnen på  200 grader i ca 45-50 minuter.

Jag valde att göra såsen på standardmjölk (röd mjölk) istället för mellanmjölk+ en skvätt grädde och det blev jättegott. Smakade verkligen som en riktig gräddsås!

Brunsås med svamp:

1 rejäl klick smör
2 msk mjöl
2 dl kött- eller grönsaksbuljong
2½ dl mjölk
1 tsk soya
1 dl torkad svamp
salt & peppar

Smält smöret i en kastrull, rör i mjölet och vispa ut det i smöret. Ha i all vätska och låt såsen koka ihop. Tillsätt svampen, soya, salt och peppar.

(bild: Linnéas Skafferi)

1
Kommentera
ANNONS

Matbloggspris

Ni har väl inte glömt bort att kika in hos Matbloggspriset? Varje år Lyfts matbloggar fram, en jury nominerar nio bloggar och väljer sedan ut en vinnare. Men alla ni läsare har också en chans att rösta. Den matblogg som får flest röster vinner läsarnas pris! Jag tycker det är jätteroligt att detta anordnas varje år, då det varje år dyker upp nya bloggar och man får fler härla sidor att läsa!

0
Kommentera
ANNONS

Nigella Christmas

Här hemma snoras och hostas det fortfarande. Även denna dag har spenderats i soffan utan minsta lilla gnutta av energi.

Nja, det är väl lite tidigt att börja fira jul i oktober men om bara två månader är vi inne i mitten utav december, så det är bäst att börja fundera lite på julen redadan nu..
I början på oktober släpte Nigella Lawson sin nya kokbok Nigella Christmas.  Boken har 288 sidor och innehåller 150 färgfotografier, recept på allt du behöver till julen och tips på ätbara presenter att ge bort till nära och kära. Jag som är en riktig julfantast ska genast klicka hem denna bok! Perfekt krya på mig present, eller vad säger ni?

0
Kommentera
ANNONS

Höstfrukost

Host, snörvel, snörvel. Förkylningsdags igen. Dagen har jag spenderat under duntäcket i soffan, omgiven av ett antal pappersnäsdukar, datorn, Elle mat & vin och katterna som undrande men nöjda krypit upp bredvid mig. 
Till frukost/lunch gjorde jag i ordning lite havregrynsgröt, det är gott med något varmt i magen när man inte känner sig helt pigg. Jag hackade i ett äpple, lite valnötter och russin. Jag lät gröten koka lite extra så att äpplena mjuknade, sedan smaksatte jag bara med kanel. Enkelt och lite höstig frukost!

0
Kommentera