ANNONS

Rosa oktober

Som många utav er redan vet så är oktober månad rosa bandets stora kampanjmånad. I år har jag valt startat en egen insamling och jag hoppas att med hjälp utav er läsare kunna samla in en summa pengar att skänka till bröstcancerfonden.
På höger sida, precis nedanför "bloggkoll"-knappen hittar ni en länk som tar er till min sida på rosabandet.se där ni kan välja valfri summa att skänka.
För drygt fyra år sedan fick min mamma bröstcancer, idag är hon frisk och mår bra. Men varje år får ca 7000 kvinnor samma diagnos som hon. Detta innebär att mellan 15 och 20 insjuknar varje dag… 

Många företag kör kampanjer under denna månad till förmån för rosa bandet, däribland Kellog´s Special K som skänker 2 kr per såld förpackning. De sattsar på att samla ihop över en miljon kronor i år.

På Linnéas Skafferi kommer vi nog inte upp i sådanna summor, men många bäcker små vet ni…

(eget collage med produktbild från kellogs.se och rosabandets webshop)

0
Kommentera
ANNONS

Örtkyckling

Helgen har verkligen flygit iväg och det är redan söndagkväll. Idag har det varit underbart höstväder här hemma, så här skulle alla höstdagar vara!
Igår gjorde jag en enkel men mycket smaskig middag. Istället för att göra en dressing till gjorde jag en enkel vinegrette på en del vinäger och tre delar god olivolja. Bladpersilja, basilika och vitlök fick sätta knorr på denna rätt!

Örtkryddad kyckling med pasta 2 pers:

2 kycklingfiléer
2 vitlöksklyftor
en knippe bladpersilja
färsk basilika
baby morötter
körsbärstomater
svarta oliver
2 port pasta

Skär filéerna diagonalt. Stek dem i en het panna tills de får fin färg på båda sidor och är helt genomvita i köttet.
Skala och finhacka vitlöken. Finhacka örterna. Lägg lite av örtarna åt sidan. Låt resterande örter och vitlök steka med i pannan några minuter på svag värme.
Koka morötterna, de ska fortfarande ha lite tuggmotstånd när de är klara, dela tomaterna i halvor.
Lägg upp pastan på tallrikarna, ringla över vinegretten, lägg på oliver, tomater, morötter och kyckling.

Vinegrette:

3 delar olivolja
1 del äppelcidervinäger
persilja
basilika
salt & peppar

Blanda samman alla ingredienser och ha över pastan.

Foto: Linnéas Skafferi

0
Kommentera
ANNONS

Lördag

Så, nu är jag tillbaka igen. Ni undrar säkert över varför det varit så tyst här hela veckan. Det är nämligen så att jag fått ett nytt arbete så jag har varit borta hela veckan. Men helgen spenderas hemma och här är det den årliga höstmarknaden. En av anledningarna till att jag brukar gå ner på stan då, är för att få köpa de brända mandlarna. Det är ju bara för gott! Egentligen är det ju inget speciellt med dem, men endå är de så goda!

Nu ska jag snart börja laga lite mat. Jag har ju ätit ute i en hel vecka nu och de senaste dagarna har jag riktigt längtat efter hemlagad mat.

EN riktigt trevlig lördag önskar jag Er!

0
Kommentera
ANNONS

redskap

För några månader sedan startades kockredskap.se. En sida där du hittar allt ifrån äggklockor till brödknivar och potatisskalare. En komplett redskapssida med allt du behöver i köket alltså! Inom en snar framtid kommer ni kunna ta del utav ett bra erbjudande hos kockredskap.se, exklusivt för er läsre här på Linneas Skafferi. Men innan vi presenterar detta erbjudande rekomenderar jag er verkligen att kika in hos dem och kolla på alla härliga redskap.

0
Kommentera
ANNONS

Jordgubbssås

Efter att ha kikat igenom vad som fanns i frysen ute i stugan hittade jag ett paket med vaniljglass och lite frysta jordgubbar. Detta fick fungera som efterrätt. Jordgubbarna gjorde jag en enkel sås utav som fick smak av lite färsk ingefära.  Den varma såsen i kontrast till dem iskalla glassen blev en hitt! Desserter  behöver inte vara krångliga och tidskrävande. Ibland är det enkla det absolut bästa!

Detta bev ju faktiskt också en väldigt sommrig efterrätt, men vi kan behöva piggas upp lite i höstrusket!

Jordgubbssås 4 port:

1 l jordgubbar
1 tsk riven ingefära
2 msk socker

Lägg jordgubbarna i en kastrull, mosa dem lite lätt. Det får gärna vara bitar kvar i såsen. Finriv ingefäran och ha i den tillsammans med lite socker. Låt allt koka upp. Servera till gräddig vaniljglass.

(Eget collage. Skålen hittar ni hos grrengate.dk)
1
Kommentera