ANNONS

Det var en gång…

Nu är det verkligen höst på riktigt! Här har vi ynka 10 plusgrader ute och det käns riktigt kyligt. För en månad sedan, ja då var det andra tider. Det var fortfarande sommar och inte behövde man ha vantar och jacka på sig när man skulle vara utomhus!. Men i helgen ska vi ut en sista gång till stugan och göra klart allt inför vintern, tur att vi har kakelugnar och vedspisen att elda i! Det blir riktigt gosigt och varmt inne vill jag lova. Kvällen bjuder på hemgjord pizza, vin och trevligt sällskap. Kan det bli mycket bättre än så? Troligen inte.

I somrras gjorde jag denna härliga blåbärspaj, underbart god när den är halvljummen och med en klick krämig vaniljglass!

Trevlig helg önskar jag Er alla, nu far vi ut på landet en liten stund!

0
Kommentera
ANNONS

Pasta med tomat & basilika


Igår när jag kom hem hade Sebastian gjord denna delikata pastarätt. Genom att använda smaksatt creme fraiche så behöver man knapt tänka på kryddnigen, det är bara att gojsa ihop allting. Perfekt mat att göra en halvgrå onsdagskväll när orken och energin ej ligger på topp!

Pasta med tomat och basilikasås 3 port:

1 fp bacon
1 burk creme fraiche Tomat & Basilika
3 msk matlagningsgrädde
1 röd paprika
cayennepeppar
salt & peppar

3 port fullkornspasta

Skär bacon i mindre bitar och stek dem i en het panna. Låt fettet rinna av på hushålspapper. Lägg tillbaka i pannan, ha i fraichen, grädde, cayennepeppar, hackad paprika, salt och peppar. Låt allting koka upp snabbt, tag sedan av pannan från den varma plattan. Rör i den kokta pastan. Servera genast med lite god sallad till.

Foto: Linneas Skafferi

0
Kommentera
ANNONS

Första klassens mys

Visst är det väl för underbart med DVD-boxar! Här om kvällen satt Sebastian och rabblade upp massor av namn på gamla serier som nu finns som box. När han kom till Kalla Fötter sa jag stopp! Denna serie mins jag att mamma tyckte så mycket om när vi var mindre. Många utav avsnitten har jag sett då den gått ett flertal gånger på TV. Men när nu Sebastian nämnde denna serie så bara kände jag att denna lär vi se. Jag hade svaga aningar om att humorn här även skulle passa kära S. Efter att ha plöjt igenom nästan hela första säsongen är vi nu fast!  Vi tar varje tillfälle i akt att få krypa ner framför tv:n och umgås lite med Jenny, Pete, Adam, Rachel, David och Karen.

Som jag vid ett flertal gånger tidigare konstaterat så gillar jag att hamstra hem diverse livsmedel. Tydligen gäller det även te-sorter. När vi här om kvällen skulle dricka just te, så skulle jag leta fram någon god sort. Inte mindre än 7 olika förpackningar hittade jag i skafferiet. Sedan finns det ett antal påsar med lös-te i kryddskåpet.
Nåja, vi har många kulna kvällar framför oss, så de går nog åt. Förr eller senare. Men ladda nu DVD:n, gör i ordning ett gäng läckra cupcakes, koka ditt tevatten och så är du klar för en helkväll i höstmörkret!

Vilken är din favoritserie och vad dricker du helst för te i höst?

(Eget collage med bilder från discshop.se, nordljus & linneasskaferi.se)

0
Kommentera
ANNONS

Måndagsfisk

Gårdagens middag blev, regnbågsfilé med couscous och citronsås. Till och med Sebastian tyckte att couscousen var god. Han har annars alltid sagt att det inte är något för honom. Men alla kan vi ju ändra oss.
Jag tycker det är svårt med fisk, antagligen för att jag gör det alldelens för sällan. Vilket är synd, för jag tycker verkligen om fisk! Igår gjorde jag en lättsmält variant som fick bara fick ugnsbakas. Ingra krångligheter alls. Persiljan satte varkligen fin smak på allting.

Fisk med couscous 2 pers:

3 regnbågsfilér
salt & citronpeppar
1 dl vatten

Tina fisken och lägg den i en ugnssäker form. Salta och peppra på båda sidor. Slå över lite vatten och låt stå i ugnen på 200 grader tills fisken är helt vit igenom. Ca 20 minuter.


Couscous

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 buljongtärning
olja
vatten
couscus (läs på förpakningen hur stor andel vatten och gryn det skall vara)
persilja

Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs de mjukt i en kastrull. Ta ur löken och koka upp vatten, buljong och olja.
Slå i couscousen och låt den stå och dra i minst 5 minuter. Hacka persiljan och ha i den precis innan servering.

½ citron
2 dl cream frech
persilja
salt & peppae
socker

Pressa ur saften från citronen, rör i frechen, salt, peppar och en liten nypa socker. Hacka persljan och ha i.

Riv morötter att ha till.

0
Kommentera
ANNONS

Oemotståndligt!

Tanken var att stiga upp i skaplig tid och få lite gjort ni vet, ta ett varv med dammsugaren, röja lite i köket, fara ut till hunden jag lovat att rasta under dagen. Men nu börjar klockan  närma sig tio och det enda jag lyckats med är att äta frukost. Som vanligt började jag dagen med att sätta igång datorn och kolla vad som hänt runt om på bloggar de senaste dygnet. Då hanmade jag inne hos Helena som tydligen haft det lite snorigt hemma i helgen. Hon tipsade om ett av Nigellas recept på brownies och vips så flög dryga timmen iväg när jag satt och kollade på alla dessa läckra recept !
Eller vad säger ni om detta  helt oemotståndliga recept på chocolate peanut butter fudge sundea!? Bara av att läsa namnet får det att vattnas i munnen på mig!

Men som sagt det är måndag idag, och ikväll blir det fisk till middag, men man får drömma sig bort lite eller hur! Det kan man verkligen behöva i detta gråkalla höstväder!

bild: nigella.com

0
Kommentera