ANNONS

Kycklingwraps

Denna helg spenderar vi nere i Götebrog då det är  Scandinavian cake show här under helgen. Så i morgon skall vi vandra omkring bland diverse underbara tårtkreationer. Det ska bli så underbart! Snart är det dags att bege sig ut och äta lite gott.

Men nu tänkte jag bjuda er på en utav veckans middagar. Enkelt som tusan och passar bra att göra utav skåprens. Man kan ju faktiskt ha i precis vad som helst när man gör wraps.
Detta hade vi i:

Till två personer:

2 kycklingfilér
salt & peppar
1 ask philadelphiaost med vitlök
2 msk cram frech

sallad
körsbärstomater
gurka
avocado
valnötter
tortillabröd

Skär kycklingen i småbitar och stek dem i pannan, salta och peppra. Blanda i osten och freachen. Skär upp tillbehören och lägg dem i skålar. Värm bröden lite i micron. Middagen är serverad!

Bild: Linneas Skafferi

0
Kommentera
ANNONS

Tävlingen….

Så roligt att så många kommenterar tidigare inlägg! Ni som ej tagit chansen att vinna den ekologiska juicen, skriv en kommentar till förra inlägget och var med och tävla du med. Efter klockan 20.00 kommer jag att utse en vinnare.

Nu måste jag göra i ordning lite middag här hemma!

0
Kommentera
ANNONS

Tävla ekologiskt!

Idag fick jag hämta ut ett litet paket från posten som innehöll lite prover på Jo´s nya ekologiska juicer. Vi dricker inte så speciellt ofta juice här hemma, till mat så föredrar  jag helst  vatten. Men någon gång ibland är det gott. Vi testade den med äpple idag och den var riktigt god.


Nu har jag en förpackning med äppeljuice och en med apelsin som står och väntar på att få komma hem till just dig och ditt frukostbord! För att tävla om dessa, kommentara bara detta inlägg (kom i håg att fylla i blogg, och- eller e-mailadress!), så lottar jag en vinnare. Tävlingen pågår tills i morgon kväll 20.00.

Tävlingen är nu avslutad. Den glade vinnaren blev Tina! Stort grattis till dig!

0
Kommentera
ANNONS

Chili Con Carne

I förra veckan gjorde jag en riktigt smaskig chili. Både på grund av att det är delikat gott och för att när jag tittade närmare på alla konservburkar som stod i skafferiet hittade jag inte mindre än 5 stycken black eye-bönsburkar! Vad hade jag tänkt göra med alla dom!? Nu råkar jag tydligen vara en sådan person som tycker om att hamstra olika livsmedel. Skulle det av någon anledning bli sämre tider kan jag lätt föda halva stan på grönsakssoppa gjord på diverse frysta grönsaker (alltid bra att ha hemma!), tomatsås, (krossade tomater har vi i parti och minut) och bönor.

Men nu tillbaka till det väsentliga, chilin. Jag smaksatte den med färsk persilja och färska chilifrukter. En riktig höjdare om jag får säga det själv. Sedan måste jag bara tipsa er alla om att använda just black eye-bönor när man gör chili con carne. De blir inte alls mjöliga och sönderkokta utan håller sig fasta och fina även om de får koka längre.

Chili Con Carne 4 port:

400 g köttfärs
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
1 fp krossade tomater
1 burk black eye-bönor
2 chilifrukter (valfri styrka)
en skvätt balsamvinäger
färsk persilja
salt & peppar

Skala och hacka lök och vitlök. Fräs den tillsammans med färsen i en gryta. Slå över de krossade tomaterna och bönorna. Dela och skrapa ur fröna ur chilin, finhacka dom och låt dom puttra med i grytan. Ha i en skvätt balsamvinäger, salt och peppar. Låt det hela koka ihop i dryga 5 minuter (ska ni inte äta på en gång mår grytan inte dåligt utav att småputtra längre än så). Hacka persiljan och ha i den precis innan servering. Koka ris till och klicka i lite turkisk youghurt.

Jag vet att denna rätt egentligen inte skall serveras med ris, men så ska den inte heller kokas på köttfärs utan hela bitar av kött. Men jag tycker om att göra båda verienterna och gör jag denna så vill jag gärna ha ris till.

foto: Linnéas Skafferi

0
Kommentera
ANNONS

Doptårtor

Här kommer bilder på de doptårtorna jag gjorde förra veckan.  Tre stycken blev det och vad de lät som idag av beställaren så var de mycket uppskattade! Sådant är ju alltid roligt att höra. Testade lite nya recept denna gång och jag tror jag hittat en ny favorit, både som tårtfyllning och efterrätt.
  Alla tre har olika smak, den lilla runda är dessutom laktosfri.
Vet ni att det går precis lika bra att göra lemon curd utan smör!? Den upptäckten gjorde nämligen jag när jag stod där och svor över att jag inte köpt något laktosfritt smör. Det får bära eller brista tänkte jag och uteslöt helt enkelt smöret. Och det blev absolut inget fel på den lemon curden kan jag lova!

De andra två tårtorna använde jag samma grund till, nämligen en vaniljmousse. När jag fyllt den ena med moussen blandade jag i blåbär och detta mina vänner blev utsökt! Det skall jag absolut göra och ha till efterrätt någon dag!
Sedan gjorde jag rårörda jordgubbar och hallon (bär + socker) som andrafyllning. Betydligt mycket godare än sylt!

Här kommer receptet på mousse:

250 g kesella vanilj
2 tsk vaniljsoker
3 dl grädde
3 st gelatinblad
ev 250 g bär

Blötlägg gelatinbladen och sjud dom tillsammans med en skvätt grädde i en kastrull tills de smält. Vispa grädden fluffig. Rör ned kesella, vaniljsocker och gelatinen i grädden. Vänd försiktigt i bären. Låt stå i kylen en liten sund. Fyll tårtan eller servera som efterrätt i fina glas!

foto: Linnéas SKafferi

0
Kommentera