ANNONS

Nå?

Det tog lite tid, men nu har jag äntligen provsmakat denna keso. När jag väl kom ihåg att kika efter den, ja då var den ju självklart slut! Men sist vi var och handlade fick den följa med hem.
Jag valde att servera den som efterrätt tillsammans med apelsiner jag delat i mindre bitar. Keson blandade jag ut med vaniljyoghurt, dels för att få en lenare konsistens men även för att priset för denna lilla butt var lite väl mycket. Rör man då i lite yoghurt räcker den ju faktiskt längre.
Vad tyckte jag nu om denna keso, vinna eller försvinna?
För mig är detta absolut en keeper! Jag kommer utan tvekan köpa den igen, nästa gång ska jag prova den till pannkakor eller våfflor, det kan nog bli en hitt!

(eget collage med produktbild från arla.se)

0
Kommentera
ANNONS

Äntligen fredag

Som så troget läser min blogg! Den senaste tiden har allt fler hittat hit vilket jag tycker är jätteroligt!
Idag är det äntligen fredag och vad jag önskar att jag hade ett gäng Hi-Hat Cupcakes här hemma, det skulle passa perfekt till fikat idag. Visst der de smarriga ut! Jag har länge funderat på att baka dessa men inte kommit mig för än. Men det skall nog bli av, förr eller senare..

Nu vill jag passa på att önska er alla en härlig helg! Har ni en minut över kan ni gärna få lämna en kommentar där ni skriver lite om er själva. Det är så roligt att veta lite mer om er läsare! Vart ni bor, hur ni hittade hit, ålder och vad ni tycker är bra/dåligt med sidan.

(bild: marthastewart.com)

0
Kommentera
ANNONS

Stämningsfullt

Ja ni ser vad jag skall sysselsätta mig med under den närmaste timmen. Råkade nämligen få nys om att årets Julmagasin från Allers fanns ute i butik och ni kan ju bara gissa vilken tidning som fick följa med mig hem på lunchrasten.. En del tycker säkert att det är på tok för tidigt och jag kan hålla med, lite grand. Men för en jultok som jag, så finns det inget bättre än när affärerna börjar fyllas med alla dessa underbara julsaker! 
Ofta när jag kollar runt på diverse bloggar och hemsidor har jag YouTube igång samtidigt (småsjunger ofta för mig själv och kommer då på att jag vill höra den rätta versionen), idag var det Good night sweet heart som jag trallade på och rätt som det var började denna julsång ljuda från min dator. Alltså skall jag ta med mig denna underbara stämning och  krypa ned i soffan med mitt te och min tidning!

Bild:Linnéas Skafferi

0
Kommentera
ANNONS

Chocolate Cookies

I söndags fick jag äntligen anledning till att baka. Nu var det länge sedan tid fanns över till det.
Jag har hjälpt min syster med ett projekt under hösten (jag kommer presentera det närmare nästa vecka, ni får bara se en liten glimt nu..) och som en del i det hela så skulle jag baka lite. På bilden skymtar ni ett gäng cupcakes, de får ni se bilder på senare. Förutom cupcaksen så bakade jag även chokladkakor. Dessa la jag i en burk från IKEA och band ett fint band runt. Perfekta presenten att ge bort till någon du tycker lite extra mycket om! Jag gav min burk till mamma (fast burken och bandet var hennes, men hon fick ju kakorna iallafall!)

200 g smör
1 dl socker
1 dl brun farin
2 tsk
pulverkaffe
2 ägg
4-5 dl vetemjöl
2 dl havregryn
1 tsk bakpulver
200 g choklad

Blanda smör och socker poröst. Tillsätt äggen under omrörning. Häll i pulverkaffet och blanda tills kaffet löst sig helt.
Rör ihop vetemjöl, havregryn och bakpulver i en separat skål och ha sedan i det. Hacka chokladen och blanda i den. Smeten är nu ganska så lös, därför är det bra om den får stå i kylen minst 30 minuter.

Ta ut hälften utav kakdegen ur kylskåpet. Rulla ut till en jämn rulle och dela denna i mindre bitar. Platta ut dem ganska så tunt på en plåt klädd i bakplåtspapper. Grädda i ca 175 grader i 20 minuter eller tills de fått fin färg.
 När första omgången kakor är klara gör du bara samma med resterande.

Foto: Linnéas Skafferi

0
Kommentera
ANNONS

Pasta med pestosås

Det här var verkligen snabbmat. Jag tror till och med att det gick fortare att laga denna middag än tiden det skulle ta att ringa och beställa pizza och sedan få hem den. Perfekt måndagsmat alltså!
Fast det går lika bra att laga detta en lördagskväll om man har gäster hemma, har man lite mer tid över är det jättegott att ha kyckling till. Men bacon fungerar lika fint det med!
Ett härligt, gott bröd till är ett måste, så man får upp alla rester utav såsen som blir kvar i tallriken!

Pasta med pestosås 4 port:

1 pkt bacon
2 dl matlagningsgrädde
1 dl mjölk
3 msk grön pesto
peppar

4 port fullkornspasta

Gör så här:

Sätt på en kastrull med pastavatten, salta rikligt. Värm en stekpanna och ha i sönderklipt bacon när den blivit riktigt het (Ungefär samtidigt kokar vattnet till pastan upp. Ha då i pastan.).
När du stekt baconet till önskad knaprighet, ta av stekpannan från plattan. Låt allt svalna lite, ha sedan i grädde, mjölk och pesto. Smaksätt med peppar. Rör om till en sås. När pastan nästan är klar, ha över den i pestosåsen och ställ tillbaka  pannan på en varm platta. Låt det hela småkoka i dryga minuten. Servera med grönsaker och ett gott bröd till. Middagen är serverad på mindre än 15 minuter!

Bild: Linnéas Skafferi

0
Kommentera