Måndag: Pasta med räkor
Tisdag: Korv i ugn
Onsdag: Våfflor
Torsdag: Kycklingsallad
Fredag: Pestokyckling
Måndag: Pasta med räkor
Tisdag: Korv i ugn
Onsdag: Våfflor
Torsdag: Kycklingsallad
Fredag: Pestokyckling
Anledningen till att det varit lite tyst här idag stavas t å r t b a k.
Äntligen är alla tre tårtor klädda i sokerpasta och står nu i kylen och väntar på att bli dekorerade, men det tar jag i morgon. På lördag skall de iväg på dubbeldop då en arbetskamrats två små barnbarn skall döpas. Bilder på kreationerna kommer under morgondagen eller kanske på lördag. Ibland räcker inte tiden till bara!
Enligt önskemål är den ena tårtan fylld med hallon & blåbär, den andra jordgubb & vanilj, den tredje fick jag fria händer vad det gällde smaken men den skulle vara laktosfri. Denne fick smakerna citron & mango. Recept kommer också under helgen.
Nu lär jag strax krypa i säng då klockan står på ringning tidigt, tidigt i morgon bitti.
Så nu säger jag tack och god natt, på återseende under morgondagen.
Linnéa
Jag vet att det är meningen att jag också skall ge vidare utmärkelsen, men jag tycker att alla ni där ute som har en blogg är värda ett "I love your blog!" Så det är bara att ta åt sig!
Igår gjorde jag äntligen lite cupcakes, det var alldelens för längesedan nu! Dessa fyllde jag med smaskig nutellakräm och toppade med fluffig vaniljfrosting. Tyvärr så klumpade nutellan ihop sig lite, trotts det var de riktigt goda. Men nästa gång skall jag försöka röra ut nötkrämen lite mer.
Ser ni guldformarna jag ställt dem i, 39 kr för 100 stycken på Lagerhaus. Man behöver inte alltid köpa dyra grejer från tårtbutiker, det finns mycket att fynda i vanliga butiker!
ca 12 medelstora cupcakes:
100 g smör
2 dl socker
2 ägg
3 dl mjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1½ dl turkisk yughurt
nutella
Vispa smör och socker mjukt med elvispen, ha i äggen, ett i taget. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker, rör ned det i äggsmeten. Tillsätt youghurten. Klicka ut smeten i formar, blanda ut ca 1 tsk nutella i verje muffin. Grädda i 200 grader i 15-20 minuter.
Receptet på frosting hittar du här, byt bara ut kakaon mot vaniljsocker.
Foto: Linnéas Skafferi
Detta var fantastiskt gott vill jag lova! Biffar med massa gott i, kall sås med soltorkade tomater, glacerade morötter och grönt. Lite mycket hackande och pickande för att stå och göra en vardag kanske, men perfekt till lördagsmyset. Om man nu inte gör i ordning biffarna i förväg, då är middagen klar på några röda!
Att glacera morötter läste jag om i någon kokbok för ett tag sedan och var nu tvungen att prova. Smaskens! Ett bra alternativ till att ugnsbaka morötter, vilket är gott det med men det tar sin lilla tid. Dessa var klara på mindre än 10 minuter!
Köttfärsbiffar 4 pers:
400 g nötfärs
1 ägg
1 dl ströbröd
½ dl mjölk
3 vitlöksklyftor
1 gul lök
1 dl finhackade oliver
salt & peppar
örtkryddor (tex oregano, timjan, basilika)
Finhacka lök och vitlök.
Mosa sönder färsen i en bunke, ha i löken, knäck i ett ägg, rör i ströbrödet och mjöken. Blanda samman allt. Smaksätt med oliver, salt, peppar och massor med örtkryddor.
Gör biffar utav färsen och stek på medelhög värme tills de fått fin färg på båda sidor.
Kall sås med soltorkade tomater:
3 dl turkisk youghurt
½ gurka
5 st soltorkade tomater + olja
salt & peppar
Grovriv gurkan och pressa bort all vätska. Hacka de soltorkade tomaterna och rör ner dem tillsammans med gurkan i youghurten. Tillsätt lite utav oljan från tomaterna, salta och peppra. Låt stå en stund i kylen innan servering.
Glacerade morötter:
4 st morötter
1 dl vatten
½ dl olja
2 msk smör
salt
Skala och skär morötterna i stavar. Hetta upp en panna, lägg i morötterna. slå över vatten, olja och klicka i smöret. Låt allt koka tills vätska kokat bort, ca 6 minuter. Tossa runt morötterna då och då. Salta de färdiga morötterna.
Middagen är serverad!
Foto: Linnéas Skafferi