ANNONS

Doptårtor

Här kommer bilder på de doptårtorna jag gjorde förra veckan.  Tre stycken blev det och vad de lät som idag av beställaren så var de mycket uppskattade! Sådant är ju alltid roligt att höra. Testade lite nya recept denna gång och jag tror jag hittat en ny favorit, både som tårtfyllning och efterrätt.
  Alla tre har olika smak, den lilla runda är dessutom laktosfri.
Vet ni att det går precis lika bra att göra lemon curd utan smör!? Den upptäckten gjorde nämligen jag när jag stod där och svor över att jag inte köpt något laktosfritt smör. Det får bära eller brista tänkte jag och uteslöt helt enkelt smöret. Och det blev absolut inget fel på den lemon curden kan jag lova!

De andra två tårtorna använde jag samma grund till, nämligen en vaniljmousse. När jag fyllt den ena med moussen blandade jag i blåbär och detta mina vänner blev utsökt! Det skall jag absolut göra och ha till efterrätt någon dag!
Sedan gjorde jag rårörda jordgubbar och hallon (bär + socker) som andrafyllning. Betydligt mycket godare än sylt!

Här kommer receptet på mousse:

250 g kesella vanilj
2 tsk vaniljsoker
3 dl grädde
3 st gelatinblad
ev 250 g bär

Blötlägg gelatinbladen och sjud dom tillsammans med en skvätt grädde i en kastrull tills de smält. Vispa grädden fluffig. Rör ned kesella, vaniljsocker och gelatinen i grädden. Vänd försiktigt i bären. Låt stå i kylen en liten sund. Fyll tårtan eller servera som efterrätt i fina glas!

foto: Linnéas SKafferi

0
Kommentera
ANNONS

matsedel v 36

Snart har även denna vecka gått, så då passar det bra med lite mattips inför de närmaste dagarna! När jag sitter här och går igenom alla recept blir man ju riktigt hungrig. Tänk så mycket god mat det finns! Tur att vi ska åka till  mor och far för lite intag av tacos senare idag!

Måndag: Pasta med räkor

Tisdag:  Korv i ugn

Onsdag: Våfflor

Torsdag: Kycklingsallad

Fredag: Pestokyckling

0
Kommentera
ANNONS

Bakning på g

Anledningen till att det varit lite tyst här idag stavas t å r t b a k.
Äntligen är alla tre tårtor klädda i sokerpasta och står nu i kylen och väntar på att bli dekorerade, men det tar jag i morgon. På lördag skall de iväg på dubbeldop då en arbetskamrats två små barnbarn skall döpas. Bilder på kreationerna kommer under morgondagen eller kanske på lördag. Ibland räcker inte tiden till bara!

Enligt önskemål är den ena tårtan fylld med hallon & blåbär, den andra jordgubb & vanilj, den tredje fick jag fria händer vad det gällde smaken men den skulle vara laktosfri. Denne fick smakerna citron & mango. Recept kommer också under helgen.
Nu lär jag strax krypa i säng då klockan står på ringning tidigt, tidigt i morgon bitti.

Så nu säger jag tack och god natt, på återseende under morgondagen.

Linnéa

0
Kommentera
ANNONS

Tack!

Söta Lina har givit mig utmärkelsen "I love your blog" och det tackar jag så hemskt mycket för! Hon har själv en matblogg som verkligen är värd att kika in på!

Jag vet att det är meningen att jag också skall ge vidare utmärkelsen, men jag tycker att alla ni där ute som har en blogg är värda ett "I love your blog!" Så det är bara att ta åt sig!

0
Kommentera
ANNONS

Nutella cupcakes

Igår gjorde jag äntligen lite cupcakes, det var alldelens för längesedan nu! Dessa fyllde jag med smaskig nutellakräm och toppade med fluffig vaniljfrosting. Tyvärr så klumpade nutellan ihop sig lite, trotts det var de riktigt goda. Men nästa gång skall jag försöka röra ut nötkrämen lite mer.

Ser ni guldformarna jag ställt dem i, 39 kr för 100 stycken på Lagerhaus. Man behöver inte alltid köpa dyra grejer från tårtbutiker, det finns mycket att fynda i vanliga butiker!

ca 12 medelstora cupcakes:

100 g smör
2 dl socker
2 ägg
3 dl mjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1½ dl turkisk yughurt
nutella

Vispa smör och socker mjukt med elvispen, ha i äggen, ett i taget. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker, rör ned det i äggsmeten. Tillsätt youghurten. Klicka ut smeten i formar, blanda ut ca 1 tsk nutella i verje muffin. Grädda i 200 grader i 15-20 minuter.

Receptet på frosting hittar du här, byt bara ut kakaon mot vaniljsocker.

Foto: Linnéas Skafferi

0
Kommentera