Jag som hade tänkt att visa er vad vi åt till middag igår. Gott som attan var det! Men jag har inte den blekaste om vart Mr S sparat bilderna någostans på hans dator. Som uppslukade är de (med all säkerhet ligger de på något über enkelt ställe, men jag hittar dom verkligen inte!!)
Men ha tålamod mina vänner, under kvällen skall jag förhoppningsvis lyckas leta på bilden!
Har ni någon sekund över så kan ni ju alltid tjuvkika lite i nya IKEA-katalogen!
Trotts att det mer känns som höst ute, så är det faktiskt bara den 11 augusti. Enligt kalendern är sommarmånaderna inte över än. Så genom att posta denna sommarefterrätt kanske värmen kommer tillbaka, eller vad tror ni? Detta är iallafall en mycket enkel och mumsig dessert, perfekt att bjuda på efter maten! Självklart går det bra att ta vilken frukt/bär man gillar bäst!
4 glas:
4 dl vaniljyoughurt (använd inte lättvarianten, då blir det för rinnigt!) 3 dl grädde 6 chokladkakor (typ maryland cookies) blåbär hallon
Vispa samman youghurt och grädde till en tjock kräm. Låt stå svalt. Grovkrossa kakorna och fördela hälften utav smulorna i glasen. Varva sedan krämen och bären. Avsluta med bär och resterande kaksmulor. Servera genast!
Idag har det varit riktigt ruskväder hela dagen, det har regnat mest hela tiden. Så vad kan passa bättre än att bädda ner sig i soffan och kolla på film? Jag har länge velat se The Jane Austen Book Club, men inte haft tillfälle. För ens idag. Det var en alldelens lagom film att spendera eftermidagen framför måste jag säga. Kärlek, vänskap, relationer och en massa bokprat ihopkokat till en så där myspysig film. Den finns även som bok och nu blev jag ruskigt sugen på att läsa även den.
Allt hade varit perfekt om jag även hade haft detta bröd hemma. Då hade jag gjort varma smörgåsar och druckit te.
" En smörgås är ofta den perfekta lösningen när hungern slår till och vi inte har tid att laga mat. Nu lanserar Skogaholm ett rostbröd med 50 % fullkorn, solrosfrön och linfrö – du väljer det för den goda smaken men tack vare de nyttiga ingredienserna så får du hälsan på köpet. "
Så skriver Skogaholm om sitt senaste tillskott i brödfamiljen. Här hemma är rostbröd en storfavorit, så det skall bli riktigt spännande att prova detta. Utvärdering kommer senare i veckan.
Nu är det strax dags att packa sig iväg till arbetet, ha en skön kväll!
Tidigare i sommras gjorde jag denna enkla men ack så smaskiga köttfärspaj. Den kom till ute i stugan och kylskåpet var inte alltför välfyllt. Men på något underligt vis blev det gott ändå! Ibland behövs det inte många och krångliga ingredienser, det duger oftast bra med vad som finns hemma. Köttfärspaj:
Pajdeg:
3 dl vetemjöl 125 g smör 3 msk kallt vatten
Arbeta ihop ingredienserna i en bunke till en deg. Låt vila i kylskåpet i ca 30 minuter. Tryck sedan ut i en pajform.
Fyllning:
ca 500 g köttfärs 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 burk salsa medium 1 köttbuljongstärning 1 röd paprika salt och peppar 2 ägg 3 dl turkisk youghurt körsbärstomater
Bryn köttfärsen. Skala och finhacka lök och vitlök, låt det steka med i färsen. Slå över salsan och smula i buljongtärningen. Salta och peppra. Låt det hela koka ihop några minuter. Hacka paprikan och ha i den, lägg över färsen i pajskalet. Rör samman ägg och youghurt och bred det över köttfärsen. Dela tomaterna och toppa med dem. In i ugnen i ca 30 minuter i 175 graders värme.
Ett recept, två kakor. Brownies är något jag inte gör speciellt ofta, vilket är synd för det är ju så himla gott! Här har jag tagit ett recept och gjort två varianter av det. Det är ju alltid bra att ha valmöjligheter när man donar i köket. Ingen utav gångerna jag bakat har det funnits nötter nära till hands, hade jag haft det så skulle sannolikt recepten även innehålla en näve grovhackade sådanna! När du bakar dessa kakor behöver du inte använda elvispen, allt skall bara röras samman, inte vispas. Vispar du får du i för mycket luft i kakan och den blir fluffig istället för så där krämig och kletig i mitten som den skall vara!
Smält smöret och blanda ut kakaon i det. Låt svalna. Rör undertiden ihop äggen och sockret. Blanda ut bakpulvret i mjölet och vänd sedan i det tillsammans med smöret i äggblandningen. Klä en ugnsform med bakplåtspapper och häll i smeten. Grädda långt ned i ugnen i 150 grader i ca 30 minuter.
Det är nu de två kakorna kommer att skilja sig. Den ena varianten gör du genom att hacka 100 g vit choklad och 100 g mörk choklad. När kakan sedan är klar, strössla ut chokladen som efter några sekunder börjar att smälta. Tag då en slikepott och rör samman de båda chokladsorterna till ett mellerat mönster. Vänta tills chokladen stelnat och skär upp i fyrkanter.
Det andra alternativet jag bjuder på idag är att täcka hela kakan med noblessbitar (det finns ju en hel uppsjö olika smaker att välja på!). När kakan svalnat, skär upp den i bitar. Mums!
(eget collage med bilder lånade från marthastewart.com)