ANNONS

Ledighet

Svenska flaggans dag, nationaldagen. En röd dag som för mångda innebär lite extra ledigt, själv skall jag strax bege mig till arbetet.

Ha en skön dag i solen ni, alla lediga, så hörs vi igen under helgen då jag kommer bjuda på lite härliga tårtbilder!

0
Kommentera
ANNONS

Du ska inte tro det blir sommar..

I dagarna har de flesta skolor runt om i landet avslutning och äntligen är skolan slut! För alla studenter i våran stad är idag gymnasietiden slut och de skall tåga ned på stan där släkt, vänner och alla fina bilar väntar.
Själv skall jag fira kusinen min som efter  tre års slit är klar på handelsprogrammet. Men om en liten stund skall ag åka och hämta syster som även hon för sommarlov idag, hennes sista faktiskt.
Så ett stort grattis till alla ni där ute som antingen slutar skolan för gott eller skall tillbaka igen i höst. Ha ett riktigt skönt sommarlov!

Igår köpte jag hem senaste numret utav Laga Lätt och som vanligt fans det massa smarriga recept!
Ett jag föll lite extra för var jordgubsswissen! Bara man läser namnet börjar man ju smådreggla lite! Så, här kommer receptet, direkt hämtat från Laga Lätts hemsida!

1 citron eller lime, gärna ekologisk
3 dl grekisk eller turkisk yoghurt
1 msk florsocker
2 liter jordgubbar
1 dl god jordgubbssylt
1/2 påse maränger (à 120 g)
1 kruka citronmeliss, plockad

 Skölj citronen väl och finriv skalet utan att det vita kommer med. Blanda skalet med yoghurt och florsocker. Ställ kallt.  Rensa och kvarta jordgubbarna. Blanda med sylten.  Varva maränger, jordgubbar, sylt och citronyoghurt på ett stort fat. Garnera med citronmeliss.


(eget collage med bild och recept från Laga Lätt)

0
Kommentera
ANNONS

Ice baby!

Igår spenderade jag i stort sett hela dagen på balkongen och jisses så varmt det har blivit ute! För att inte dö utav vätskebrist och fullkomlig uttorkning gjorde jag i ordning en kanna med is-te. Förra året beställde jag hem två sorters rooibodte (rött te), som man skall använda när man gör is-te, en med smak av lime och en med exotiska frukter. Ett gott alternatav för kaffe dagar som dessa!
När jag var på ICA sist såg jag att rött te nu finns där i ett gäng olika smaker, ska nog kolla närmare på dem nästa gång det skall handlas!
Jag gör mitt te lite extra starkt då man oftast har i is som spär ut drycken efterhand.

1 L is-te:

4 st påsar rött te (lösviktste går bre det med)
0.75 L vatten
1 citron
socker efter tycke och smak
is

Gör så här:

Koka upp vattnet och låt tepåsarna ligga i några minuter. Pressa ur saften från ½ citron, spara resten att dekorera med. Rör i socker och smaka av. Låt kallna. Ha upp is i höga glas, slå över teblandingen och dekorera med en citronskiva.

0
Kommentera
ANNONS

Söndagsgott

Som jag tidigare nämnt är söndagskvällarna hemma hos oss vigda åt god mat, vänner och Heroes, och ikväll var inget undantag. Denna söndag var det våran tur att stå för matlagandet och hela veckan har jag tänkt laga soppa tills idag. Men efter att ha spenderat hela eftermiddagen i solen på balkongen var ingen av oss speciellt sugen på rykande het köttfärssoppa, så vi bestämde oss för att grilla hamburgare. Vilket var tur, för oj så gott det blev!
Jag erkänner, hamburgarna var inte hemgjorda utan köpta på ICA. När solen skiner så ute har man varken ork eller lust att laga mat i flera timar. Istället la jag ned en extra sekund på tillbehören, hemgjord coleslaw, två dippsåser, sallad, tomat, ost, inlagd gurka, jalapenos, gurk- och morotsstavar.

Dippsåsen med smak av tomat och basilika åt vi på en restaurang i helgen och här har jag försökt efterlikna den, med gott resultat!

2 dl cream frech
ca 10 st soltorkade tomater i olja + 1 msk av oljan
2 msk fryst basilika
3 små shalottenlökar
salt & peppar

Finhacka tomaterna och löken, blanda ned dem tillsammans med lite utav oljan och basilikan i frechen. Salta och peppra. Låt stå en stund innan den serveras.

Passar gott till grillat eller som dippsås.

Vitllöksåsen gjorde jag enkelt genom att finhacka 3 klyftor med vitlök, blanda dem med 2 dl cream frech och några droppar olivolja, salt och peppar. Klart

(eget collage med privat bild)

0
Kommentera
ANNONS

Balkongdags

Det härliga vädret verkar fortsätta och ingen är gladare än jag. När jag har kvälls och nattpass på arbetet brukar jag passa på att spendera en timme utav förmiddagen på balkongen i den skinande solen och det är precis vad jag tänker göra nu.
En skål med skivade persikor, jordgubbar och en skvätt vaniljyoughurt skall anvjutas i den strålande solen var det tänkt.

Jag önskar er alla en underbar helg med mycket sol och en massa god mat!

0
Kommentera