I dagarna har de flesta skolor runt om i landet avslutning och äntligen är skolan slut! För alla studenter i våran stad är idag gymnasietiden slut och de skall tåga ned på stan där släkt, vänner och alla fina bilar väntar.
Själv skall jag fira kusinen min som efter tre års slit är klar på handelsprogrammet. Men om en liten stund skall ag åka och hämta syster som även hon för sommarlov idag, hennes sista faktiskt.
Så ett stort grattis till alla ni där ute som antingen slutar skolan för gott eller skall tillbaka igen i höst. Ha ett riktigt skönt sommarlov!
Igår köpte jag hem senaste numret utav Laga Lätt och som vanligt fans det massa smarriga recept!
Ett jag föll lite extra för var jordgubsswissen! Bara man läser namnet börjar man ju smådreggla lite! Så, här kommer receptet, direkt hämtat från Laga Lätts hemsida!
1 citron eller lime, gärna ekologisk
3 dl grekisk eller turkisk yoghurt
1 msk florsocker
2 liter jordgubbar
1 dl god jordgubbssylt
1/2 påse maränger (à 120 g)
1 kruka citronmeliss, plockad
Skölj citronen väl och finriv skalet utan att det vita kommer med. Blanda skalet med yoghurt och florsocker. Ställ kallt. Rensa och kvarta jordgubbarna. Blanda med sylten. Varva maränger, jordgubbar, sylt och citronyoghurt på ett stort fat. Garnera med citronmeliss.
(eget collage med bild och recept från Laga Lätt)