ANNONS

*Rice

För ett tag sedan försvann ena delen av den enda slickepotten här hemma. En ny, helt vanlig vit inhandlades. Denna hamnade efter ca 1 vecka hemma hos mamma och pappa. När vi var där senast la mamma fram den och jag satt och pillade på den hela kvällen men fick iallafall inte med mig den hem. Så i veckan när jag och lillasyster hade lite shopping för oss hittade jag dessa underbara slickepottarNordik i deras nyöppnade butik i Västerås. De är helt ljuvliga i färgen och fungerar alldelens utmäkt.
Jag har en liten teori om att de inte blir missfärgade lika fort som vanliga, för färgen jag använder när jag färgar frosting o dyl är väldigt stark och färgar ofta av sig ordentligt. Men dessa har en väldigt glatt yta och verkar inte alls lika porösa.. Vad tror ni?
Jag köpte även en diskborste ut till sommarstugan som jag tyckte var riktigt fin och prisvärd. Ynka 15 kronor fick jag ge för den!

(eget collage med produktbild från rice.dk)

0
Kommentera
ANNONS

Ranch

Ja, jag kan inte säga annat än Gert Fylking, äntligen!

Det är nämligen så, att när vi besökte det där stora landet i väst så föll jag och min oäkta svägerska in i djup romans med en dressing vid namnet Ranch. Oftast när det skulle till att ätas beställde vi in varsin sallad och efter att ha testat ett par olika dressingar fastnade vi helt för denna! Det skall tilläggas att jag inte är någon dressingmänniska då jag verkligen inte tycker om majonäs (faktiskt är det ingen jag sörjer speciellt..).
När semestern började gå mot sitt slut insåg vi snart att romansen kanske skulle få ett snabt slut då vi inte visste om denna lilla flaska med kärlek fanns i Sverige. Efter att ha letat igenom närmaste mataffär hittade vi en sort på plastflaska som vi smugglade med oss hem.

Flaskan är sedan någon månad slut och jag har i ärlighetens namn inte givit det någon större tanke, ni vet hur det är med semesterförälskelser. De går för det mesta snabbt över. Men så idag när vi var och handlade utbrister plötsligt Sebastian:
-Här är ju din dressing!

Och där stod det en flaska med ranchdressing, precis framför ögonen på mig. Lycka!
Så till midagen provsmakades denna sort, helt klart godkänt!

Är du en dressingmänniska? Isåfall, vilken är din favorit?

(eget collage med bild från Ken’s Foods)
0
Kommentera
ANNONS

Curry!

I veckan gjorde jag i ordning en mycket smaskig currykyckling tillsammans med pasta. Från början var det tänkt att det skulle vara hela kycklingfiléer, currysås och ris. Men det stupade på två saker, det fanns för lite kyckling och inget ris. Så det var bara att tänka om! Hade jag haft en röd paprika hemma hade jag absolut använt den för att få lite mera färg och form på maten. Men nu hade jag inte det och det gick fint utan också!

Kycklingpasta (3 vrålhungriga eller 4 vanligt hungriga)

2 kycklingfiléer
2 vitlöksklyftor
½ lök
curry
cayennepeppar
salt & peppar
1 dl grädde
2 dl mjölk
1 msk mjöl
3 port kokt pasta

Gör så här:

Tärna kycklingen och stek den gyllenbrun på alla sidor. Skala och finhacka vitlök och vanlig lök. Låt de steka med i pannan på medelvärme. Krydda med cayenne, salt, peppar och ordentligt med curry. Gör en redning på lite utav mjölken och mjölet. Slå det över kyckllingen tillsammans med resterande mjölk och grädde. Låt det hela kok ihop några minuter. När såsen tjocknat, ha i den kokta pastan och servera direkt!


(eget collage med privat bild)

0
Kommentera
ANNONS

Morgonstund

Är det något jag alltid har hemma i kylskåpet så är det en tetra vaniljyoghurt. 5 av 7 mornar äter jag det till frukost och jag tröttnar nog aldrig. Man kan ju variera med så mycket olika smaker om man använder bär, frukt, flingor, müsli, russin, ja nästan allt går ju att ha i!
Sen är det alltid bra att ha hemma om man skall till och baka. Gör jag en mjuk kaka eller cupcakes brukar jag för det mesta slå i en skvätt, det blir så saftigt och gott!

Men i bland kan det ju faktiskt vara kul med variation, därför undrar jag vad DU brukar äta på morgonkvisten?

0
Kommentera
ANNONS

Självklart!

I veckan damp det ned en förpackning med Pågens senaste bröd, Pågen Javisst Fullkornsrutor. I helgen har vi provsmakat dessa rutor och jag tror att de kan passa ypperligt att använda när man skall göra goda räksmörgåsar! Det var iallafall min första tanke efter att ha mumsat i mig en. Till frukost måste jag nog säga att jag föredrar fullkornsbitarna.

Så jag ger dessa 3 skafferier av 5 möjliga!

Den dåliga uppdateringen under helgen beror på att vi trottsade regnet och for ut till sommarstugan. God mat hos mor och far (bilder + recept kommer antagligen i veckan), eldning i kalelugnen, kortspel, korsordslösning, fika och trevligt umgänge med släkten är vad vi har sysslat med denna helg.

0
Kommentera