ANNONS

Balkongdags

Det härliga vädret verkar fortsätta och ingen är gladare än jag. När jag har kvälls och nattpass på arbetet brukar jag passa på att spendera en timme utav förmiddagen på balkongen i den skinande solen och det är precis vad jag tänker göra nu.
En skål med skivade persikor, jordgubbar och en skvätt vaniljyoughurt skall anvjutas i den strålande solen var det tänkt.

Jag önskar er alla en underbar helg med mycket sol och en massa god mat!

0
Kommentera
ANNONS

Hallongrädden

När jag i veckan gjorde i ordning fyllningarna till tårtan blev det en liten skvätt hallongrädde över. Det hade jag upp i två fina glas och dekorerade med en god jurdgubbe som jag skivat och sedan strösslade jag över lite kokos. När jag skedat upp hallongrädden ställde jag in glasen i kylen så smeten skulle bli riktigt kall!
Dessa avnjöt vi i solen på balkongen, ett bättre slut på dagen kan man ju inte få!

(eget collage med privat bild)

0
Kommentera
ANNONS

Till mamma

Idag har vi firat lilla mamma (som enligt henne själv fyller 29 år, men det tror jag inte ett ögnblick på!). Vi har firat  med god mat och en sommrig tårta. Hela kvällen har vi setat på deras altan, ljuvligt!
Jag passade på att testa två fyllningar jag länge gått och funderat på. Några justeringar skall göras, men den smakade supergott! För att göra det lite enkelt för mig täckte jag bara tårtan med en vit marängkräm och dekorerade med söta penséer. Fyllningarna bestod utav hallongrädde och kokosmousse.

Till tårtbotten använde jag mig utav detta recept, perfekt att göra i förväg och sedan frysa in.

Kokosmousse:

2 dl cream frech
1 dl socker
2 dl kokos
2 dl grädde
2 tsk vaniljsocker

Lös upp sockret i freachen, blanda sedan i kokosen. Vispa grädden och smaksätt den med vanilj, rör ned koksossmeten i grädden. Låt stå i kylen en stund innan användning.

Hallongrädde:

2 dl grädde
500 g frystahallon
ca ½ dl socker

Vispa grädden hårt. Ha i hallonen och vispa sönder dem. Tillsätt sockret efter behov. Låt stå i kylen en stund innan användning.

(eget collage med privat bild)

0
Kommentera
ANNONS

Lax

Ikväll blev det lax till middag. Med styckefrysta laxfiléer går denna rätt på under 20 minuter att slänga ihop. Vilket passar bra en tisdag som denna! Är man ingen laxälskare går det fint att ha i kyckling istället. Det tar dock lite längre tid att göra i ordning, använder man sig av kyckling skulle jag rekomendera att man hoppar över fisksåsen..

Pasta med laxsås 4 port

4 st laxfiléer
citronpeppar
1 ½ burk cream frech
1 röd paprika
dill
citronsaft
fisksås

3 port pasta
3 dl ärtor

Koka pastan enl anvisningar på paketet. När pastan nästan kokat klart, slå i ärtorna och låt dem koka med de sista minuterna.
Skär laxen i kuber, stek  i en panna med höga kanter och krydda ordentligt med citronpeppar. Slå över frechen, hacka paprikan och ha i den. Smaksätt med dill, citronsaft från ½ citron och några stänk fisksås.

När pastan är färdigkokt, rör i dem tillsammans med ärtorna i laxröran. Färdigt att servera!

0
Kommentera
ANNONS

Mor lilla mor!

Denna söndag vill jag skänka en stor bukett blommor till alla underbara mammor där ute, inte minst min egen!
Bjud på fika eller slå henne en signal om ni bor långt ifrån varandra, bara du inte glömmer henne en dag som denna!

0
Kommentera