Grattis alla Linnéor därute, för idag har vi namnsdag! 13 maj står det i kalendern, Linnéa och Linn har namnsdag. Jag vet inte hur ni har det, men i min familj älskar vi att fira och tar varje tillfälle i akt! Därav brukar det vankas namnsdagskaffe titt som tätt. Vi ger inte varandra pressenter eller så, bara en enkel fika.
Idag kommer moster, morbror och kusinen över på eftermiddagen för lite Linnéakaffe. Dagen till ära har jag bakat en smaskig rabarberpaj som jag tyvärr inte kunnat fota då min kamera gått och dött. Igårkväll fungerade den precis som vanligt men idag.. Inte ett liv i den! Suck!
Rabarberpaj ligger ju helt rätt i tiden nu, rabarbern vid våran stuga hade växt sig så stor och fin sist jag var ut. Här kommer mitt recept på den enklaste och godaste rabarberpajen (från början är det lilla mammas recept, men jag har gjort en del ändringar…). Men se för gudsskull till att ni är helt ensamma i köket när ni gör denna. Pajdegen är nämligen så himmleskt god att man inte kan låta bli att äta en bit, eller två. Är man då fler som skall smaka, ja då är degen slut på ett litet ögonblick!
Kokosen som man toppar med får en underbart fin och gyllene färg, men akta så att den inte blir bränd!
Rabarberpaj:
175 g smör
1½ dl socker
1½ dl vetemjöl
1½ dl havregryn
1 tsk bakpulver
3 msk kokos
rabarberstjälkar
potatismjöl + socker att strö på rabarbern
Smält smöret i en kastrull på spisen. Rör ned sockret och låt det smälta lite. Blanda i vetemjöl, havregryn och bakpulver. Degen skall bli riktigt fast, nästintill lite smulig.
Skiva rabarbern i ca 1 cm breda bitar, lägg dem i pajformen och strö potatismjöl och socker över.
Smula över pajdegen och platta till den lite. Toppa med kokos.
Grädda i 175 grader i ca 40 minuter.