ANNONS

Chokladbakelser

image520

Som utlovat, här kommer receptet på de illsöta chokladbakelserna, smörkrämen ovanpå fick en lätt smak av baileys och dekorerades sedan med kaffebönor och mandelspån. Om du skall bjuda många på dessa är det bara att dubbla receptet och baka i långpanna (gör aldrig mer än dubbelsats åt gången när du bakar, det är svårt att få till det då).

Vill man inte göra små bakelser av dem är detta en underbart god kladdkaka!!

Kladdkaka

2 ägg
3 dl socker
1½ dl vetemjöl
125 g smör
8 msk cacao 
1½ tsk vaniljsocker

Gör så här: Rör (inte vispa!!) ägg och socker. Smält smöret och ha i det.
  Låt sockret smälta lite, det kan ta någon minut. Rör undertiden ihop de torra ingredienserna och häll sedan i dem i sockerröran. Smöra och bröa en springform, ha i smeten och grädda på 150 grader i ca 30 minuter.

Smörkräm:

100 g mjukt smör
3/4- 1 pkt florsocker
efter smak baileys
1½ msk kakao

Vispa smöret mjukt och klumpfritt med elvispen, tillsätt florsockret. lite i taget medans du vispar på låg fart. Rör sedan i mjölken och kakaon.
  Fortsett sedan att vispa på medelfart i några minuter så krämen tjoknar till sig ordentligt. Den skall vara riktigt fast i konsistensen.

Stansa ut små rundlar ur kakan, bred sedan smörkrämen över och garnera. Förvara dem i kylen.

0
Kommentera
ANNONS

Söndagsmat

image519

På söndagarna har vi en liten tradition jag, Sebastian och hans två kompisar träffas varje söndagskväll, äter gott och kollar på tv. Från början så var det Sopranos som följdes varje söndag, men eftersom serien är slut har vi nu börjat kolla på Heroes. Två avsnitt har vi avverat så här långt och det verkar lovande!
Vi turas om att vara hemma hos varandra och den vi är hos bjuder på mat. Det är alltid lika klurigt att komma på vad man skall bjuda på då det går åt en hel del mat. Tre killar i 25 års åldern kan äta något kopiöst. Hur mycket mat jag än lagar så tar det alltid, alltid slut!

Igår var det så våran tur att laga mat men det var verkligen inte läga att stå i köket flera timmar så något snabbt och enkelt fick det lov att bli. Så jag gjorde en tacogratäng. Otroligt gott!!

Tacolåda 4 pers:

600 g nötfärs
½ purjolök
2 vitlöksklyftor
2 påsar tacokrydda
1 dl vatten
1 fp philadelphiaost
1 burk majs
1 paprika
200 g ost

Bryn färsen, hacka purjo och vitlök, låt det fräsa med. Blanda i tacokrydda och vattnet. Låt det hela koka ihop några minuter. Rör i en ask philadelphiaost och burken med majs. Ha upp färsröran i en ugnsfast form. Skär paprikan i ringar och lägg dem överst. Toppa med riven ost. Gratinera i ca 20 minuter i 200 graders värme.
Gör en god sallat och servera tillsammans med nacho chips.

1
131 kommentarer
ANNONS

Kalashelg!

image517

Anledningen till att det varit lite tyst på bloggen stavas k a l a s. I helgen har vi firat kära Sebastians födelsedag så de senaste dagarna har det varit fullt upp med förberedelser, firande och till sist städning. Under gårdagen var det fullt hus från klockan elva och vi bjöd på små kladdkaksbakelser (recept kommer i veckan, de var helt otroligt goda!!), chokladkakor, tårta och kaffe. Alldelens lagom om jag får säga det själv. Det behöver ju faktiskt inte vara 7 sorters kakor.
Lyckligt lottad är jag som har en lillasyster som pluggar till florist för hon gjorde underbart vackra bortdsdekorationer till oss!’ Visst är den fin?

Tårtan blev riktigt god och är fylld med vanilj-limemousse och en bärmix, sedan är den täckt av sockerpasta.

Jag hoppas ni alla haft en härlig helg!!

0
Kommentera
ANNONS

Nudå?

image516

Varje år samma visa, så länge jag kan minnas har det varit så!
Med ett ljust hopp i rösten har man funderat högt, nu är det väl vår!?
   Alltid samma svar,- än kan det komma mycket snö.
Japp, så har min käre mor sagt så länge jag kan komma ihåg. Därför är det som en liten ljuv triumf när vi vänder blad och ser att det står maj i kalendern, för efter första maj är risken för snö inte så stor i min del av Sverige.

Nu ska jag strax bege mig mot arbetet, vägen till jobbet följer en å och från dag till dag ser jag hur saker och ting frändras nu, det blir liksom grönare. Vilket är helt underbart.
Häggen den har inte slagit ut än, men jag ser hur gärna den skulle vilja, då den är i full knopp!!

Så med detta inlägg är nu våren officiellt här (iallafall där jag bor) och mycket, mycket välkommen!

0
Kommentera
ANNONS

Vin

image515

En av fördelarna med att ha en blogg, är att har man riktig tur kan det dimpa ned saker i brevlådan som företag tycker att man skall testa.  Igår kom det en flaska vitt vin (sämre saker kan man ju testa!), självklart kunde vi inte hålla oss utan öppnade flaskan till middagen igår.
  På systembolagets hemsida står det att detta vin passar bra till fisk, skaldjur eller getost. Och jag kan mycket väl tänka mig att dricka ett glas till grillad lax i sommar.
Vid första klunken kändes vinet aningens surt för min smak, men efterhand kom sötman fram och det blev riktigt gott!

Vinet heter Stoneleigh Sauvignon Blanc (nr 6311) och kostar 99 kr flaskan på systembolaget.

0
Kommentera