
Som utlovat, här kommer receptet på de illsöta chokladbakelserna, smörkrämen ovanpå fick en lätt smak av baileys och dekorerades sedan med kaffebönor och mandelspån. Om du skall bjuda många på dessa är det bara att dubbla receptet och baka i långpanna (gör aldrig mer än dubbelsats åt gången när du bakar, det är svårt att få till det då).
Vill man inte göra små bakelser av dem är detta en underbart god kladdkaka!!
Kladdkaka
2 ägg
3 dl socker
1½ dl vetemjöl
125 g smör
8 msk cacao
1½ tsk vaniljsocker
Gör så här: Rör (inte vispa!!) ägg och socker. Smält smöret och ha i det.
Låt sockret smälta lite, det kan ta någon minut. Rör undertiden ihop de torra ingredienserna och häll sedan i dem i sockerröran. Smöra och bröa en springform, ha i smeten och grädda på 150 grader i ca 30 minuter.
Smörkräm:
100 g mjukt smör
3/4- 1 pkt florsocker
efter smak baileys
1½ msk kakao
Vispa smöret mjukt och klumpfritt med elvispen, tillsätt florsockret. lite i taget medans du vispar på låg fart. Rör sedan i mjölken och kakaon.
Fortsett sedan att vispa på medelfart i några minuter så krämen tjoknar till sig ordentligt. Den skall vara riktigt fast i konsistensen.
Stansa ut små rundlar ur kakan, bred sedan smörkrämen över och garnera. Förvara dem i kylen.