ANNONS

Vin

image515

En av fördelarna med att ha en blogg, är att har man riktig tur kan det dimpa ned saker i brevlådan som företag tycker att man skall testa.  Igår kom det en flaska vitt vin (sämre saker kan man ju testa!), självklart kunde vi inte hålla oss utan öppnade flaskan till middagen igår.
  På systembolagets hemsida står det att detta vin passar bra till fisk, skaldjur eller getost. Och jag kan mycket väl tänka mig att dricka ett glas till grillad lax i sommar.
Vid första klunken kändes vinet aningens surt för min smak, men efterhand kom sötman fram och det blev riktigt gott!

Vinet heter Stoneleigh Sauvignon Blanc (nr 6311) och kostar 99 kr flaskan på systembolaget.

0
Kommentera
ANNONS

Tårtdags!

image514

Nåja, sommaren är inte riktigt här än. Även om kan tro det när man tittar på termometern ute som visar 21 grader!! Månne vi få en varm sista aprill i år?
Vare sig vi vill det eller ej, så går denna tid hiskeligt fort och rätt som det är står skolbarnen där uppradade utanför kyrkan, finklädda och redo för sommarlovet. Min lillasyster upplös mig för någon dag sedan att de bara har drygt 5 veckor kvar innan de slutar. Lite avis blir jag allt. För hur skönt vore det inte med ett långt lov att se fram emot. För visst kändes sommaren ändlös när man var liten?

Under maj och juni är det mycket vi skall hinna fira, konfirmation, morsdag, student, skolavslutning och midsommar. Som om det inte vore nog så har vi en hel drös födelsedagar att fira också! Här hemma skall vi ha kalas på lördag så idag bakar jag tårtbottnar för fullt! Är man duktig så gör man dem långt i förväg och fryser in, själv brukar jag tänka att den här gången skall jag förbereda i god tid. Hur gick det den här gången? Ja, en botten gjorde jag för någon vecka sedan. Resten skall bakas idag och i morgon…

Här kommer ett bra recept som ger lätta och luftiga bottnar. Nu har jag gjort dem i en form med måtten 20×30.

5 ägg
4 dl socker
3 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 msk hett vatten

smör & ströbröd till formen

Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Blanda de båda mjölsorterna med vaniljsocker och bakpulver i en skål på sidan om. Rör försiktigt ned mjölblandningen i äggsmeten. Tillsätt vattnet. Smöra och bröa en form. Häll i smeten och grädda i 175 grader under 40 minuter.

Passar perfekt till tårtor till student och konfirmation.

Bilder på hur min tårta blev får ni se efter helgen!

(eget collage med bild från coop.se)

0
Kommentera
ANNONS

Husmorstips nr 3

image510

Nu var det länge sedan jag publicerade dagens husmorstips, så det är verkligen hög tid att dela med sig av diverse små knep som finns!

Alla som har katt eller hund vet att ett par gånger om året skall all denna päls bytas ut mot ny skrud. Förtillfället hårar mina små änglar som aldrig förr  vilket kan ta knäcken på vem som helst. Dammsugaren går varm här hemma och den ständiga kampen mot katthåren är hård och jag kommer förmodligen inte vinna! Men jag gör ändå ett tappert försök!
Ett smidigt sätt att bli av med håren från kläder och annat är att använda en roller, men vad gör man när den är slut och man självklart har glömt att köpa hem ny? Eller om man är lite miljömedveten av sig och tyker att det är hiskeligt onödigt med alla dessa pappersremsor som kastas i sopen.
Ja då tar man fram sin diskhandske, trär den på handen och efter ett par svep på byxorna, tygsoffan eller fotöljen är håren borta. Mycket effektivt och enkelt. Sammla antingen ihop tussarna med hår som blir och släng dem eller ta fram dammsugare.

Har du ett superbra tips som du vill dela med dig av? Maila mig isåfall på info@www.linneasskafferi.se.

0
Kommentera
ANNONS

Chokladsmörkräm

173971-509

Många av Er undrade efter receptet på chokladsmörkrämen jag hade på mina cupcakes i veckan (förståeligt, den var faktiskt farligt god!!!) och självklart delar jag med mig! 

Ett stort plus med denna variant av smörkräm är att den är ägg och glutenfri, en annan fördel är att den går hiskeligt snabbt att göra. Inget sjudande, inget trixande. Bara att blanda samman allt till en smaskig kräm.
Hur många cupcakes krämen räcker till är svårt att svara på, då det varierar från gång till gång hur jag spritsar. Men blir det något över så går det jättebra att förvara det i kylen några dagar. Låt den bara stå framme en stund innan du skall använda den.

100 g mjukt smör
3/4- 1 pkt florsocker
3 msk mjölk
1½ msk kakao

Vispa smöret mjukt och klumpfritt med elvispen, tillsätt florsockret. lite i taget medans du vispar på låg fart. Rör sedan i mjölken och kakaon. Fortsett sedan att vispa på medelfart i några minuter så krämen tjoknar till sig ordentligt. Den skall vara riktigt fast i konsistensen.
Klart att spritsa på dina cupcakes!

0
Kommentera
ANNONS

Chokladfrossa

image505

Idag svängde jag ihop en omgång riktigt mumsiga cupcakes. Choklad x2, först en härlig chokladmuffin, sedan en smörkräm smaksatt med kakao och jag kan lova att smaken på denna smörkäm är oemotståndlig. Bland det godaste jag ätit i cupcakeväg.
Dessa fick mina kära kollegor smaska i sig till fikat idag och det var myckt uppskattat. Det är alltid roligt när man kan pigga upp eftermiddagskaffet lite!

100 g margarin
2 dl socker
2 ägg
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 msk kakao
½ – 1 dl mjölk
100 g 70% choklad

Rör smöret mjukt med elvisp, tillsätt sockret och rör det poröst. Vispa i äggen, ett i taget. Blanda samman mjöl, bakpulver och kakao. Ha i det i äggsmeten tillsammans med mjölken. Hacka chokladen och blanda i den.
Ha upp i formar och grädda ca 20 minuter på 175 grader.

(privat bild)

0
Kommentera