
Idag svängde jag ihop en omgång riktigt mumsiga cupcakes. Choklad x2, först en härlig chokladmuffin, sedan en smörkräm smaksatt med kakao och jag kan lova att smaken på denna smörkäm är oemotståndlig. Bland det godaste jag ätit i cupcakeväg.
Dessa fick mina kära kollegor smaska i sig till fikat idag och det var myckt uppskattat. Det är alltid roligt när man kan pigga upp eftermiddagskaffet lite!
100 g margarin
2 dl socker
2 ägg
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 msk kakao
½ – 1 dl mjölk
100 g 70% choklad
Rör smöret mjukt med elvisp, tillsätt sockret och rör det poröst. Vispa i äggen, ett i taget. Blanda samman mjöl, bakpulver och kakao. Ha i det i äggsmeten tillsammans med mjölken. Hacka chokladen och blanda i den.
Ha upp i formar och grädda ca 20 minuter på 175 grader.
(privat bild)