ANNONS

Chokladfrossa

image505

Idag svängde jag ihop en omgång riktigt mumsiga cupcakes. Choklad x2, först en härlig chokladmuffin, sedan en smörkräm smaksatt med kakao och jag kan lova att smaken på denna smörkäm är oemotståndlig. Bland det godaste jag ätit i cupcakeväg.
Dessa fick mina kära kollegor smaska i sig till fikat idag och det var myckt uppskattat. Det är alltid roligt när man kan pigga upp eftermiddagskaffet lite!

100 g margarin
2 dl socker
2 ägg
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 msk kakao
½ – 1 dl mjölk
100 g 70% choklad

Rör smöret mjukt med elvisp, tillsätt sockret och rör det poröst. Vispa i äggen, ett i taget. Blanda samman mjöl, bakpulver och kakao. Ha i det i äggsmeten tillsammans med mjölken. Hacka chokladen och blanda i den.
Ha upp i formar och grädda ca 20 minuter på 175 grader.

(privat bild)

0
Kommentera
ANNONS

Starta bra

image503

Måndag, ny vecka, ny start. Solen skiner och redan kl 8 var det över 10 grader varmt i skuggan. Som jag har längtat efter vår, sol och lite värme!
Idag började jag dagen med yoghurt och blåbär. Det är perfekt att ha några paket med frusna bär och frukter i frysen, då finns ett gott mellanmål (eller frukost) alltid när till hands!

Idag valde jag att  tina ca 2 msk bär under 1 minut i micron och sedan slog jag på 2 dl vaniljyoghurt och rörde runt. Vips hade jag trollat fram en riktigt god blåbärsyoghurt utan massa socker och annat som ofta tillsätts i fruktyoghurtar. Vilken härlig färg det blev, först bröt lilablå strimmor igenom allt vitt, för att sedan ta över helt och färga allt riktigt blått, Vackert!
 Vill man göra det lite roligare går det ju utmärkt att göra en smoothie av det hela. Blanda bara din favoritfrukt med yoghurt i en mixer!

(eget collage med bild från arla.se)

0
Kommentera
ANNONS

Strul..

Ack så arg man blir när saker och ting inte fungerar som man vill. Har setat och försökt göra ett collage i photoshop men något strular och är förtvivlat fel! Så jag ger upp för stunden.

Även idag lyser solen på oss,  jag är hemma några timmar från arbetet och är helt slut. Så en liten middagslur skall jag försöka mig på strax tänkte jag.

Jag märker att det är många nya besökare här och jag hälsar Er alla varmt vällkomna! Det är så roligt att Ni tittar in.

Nu vill jag önska alla en härlig helg med massor av sol och mysiga stunder!

0
Kommentera
ANNONS

Premiär!

image502

Ikväll har vi haft lite premiär här hemma. Efter en lååång dag på arbetet och en sväng in på ICA för storhandling så var det bästa taget på både mig och Sebastian. Lusten att laga mat var lika långt borta som julen är, det måste erkännas.
Så då åkte elgrillen fram (eftersom vi bor i lägenhet kan vi inte gärna köra igång en vanlig grill, tror inte grannarna hade blivit så glada på oss..). Det tar iochförsig en stund eller två för  hamburgarna att bli klara, men Sebastian klagade inte speciellt högt där han satt i solen på balkongen och läste en tidning medans han då och då slängde ett öga på grillen.  Riktigt smaskigt blev det vill jag lova!
Mätta och belåtna tog vi sedan en promenad runt dammarna precis innan solen gick ned och nu mår jag riktigt gott! Det känns verkligen som om vintern har släpt sitt grepp och vi går mot ljusare tider!

Njut nu de soliga vårdagar vi har framför oss!

0
Kommentera
ANNONS

Kafferep

image501

Idag bjuder jag på kaffe med dopp!

Nu har jag bakat mig 50 vinbärsgrottor som ligger nedplockade i min fina kakburk och bara väntar på att bli uppätna! Burken fick jag av mina föräldrar förra året när de varit i Paris på en något försenad bröllopsresa. Visst är den söt!

Efter att ha läst och bläddrat i nya boken igår kväll bestämde jag mig för att baka någon form av småkakor. Som vanligt kunde jag inte följa receptet i boken, utan gjorde efter mitt egna.
 För någon vecka sedan fick jag påfyllning av mammas moster i mitt svartvinbärssyltsföråd, så blev det vinbärsgrottor jag bakade! Dessa är löjligt enkla att göra men smakar underbart gott! Den mörka sylten gör sig så fint mot den ljusa, ljusa kakan. Vackert.
Självklart kan man fylla grottorna med den sylt man tycker bäst om, eller en dumlegodis, eller smält choklad, eller.. Ja med vad som helt enkelt!

Så baka lite småkakor och bjud in till kafferep!

ca 50 st vinbärsgrottor:

1½ dl potatismjöl
5 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1½ dl socker
2 tsk vaniljsocker
250 g smör

50 pappersformar
sylt

Mät upp potatismjöl, mjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker i en stor bunke. Rör samman allt med en balongvisp. Dela smöret i kuber och ha i det tillsammans med vattnet i mjölblandningen. Arbeta ihop till en deg.
Låt degen vila minst 1 timme i kylen.

Dela degen i två bitar, rulla till avlonga längder och dela varje längd i 25 lika stora bitar. Rulla bitarna till kulor och lägg i dem i pappersformarna. Gör en gjop med pekfingret och fyll sedan varje grotta med ca ½ tsk sylt.

Grädda i ca 10- 15 minuter

0
Kommentera