ANNONS

Curry!

I veckan gjorde jag i ordning en mycket smaskig currykyckling tillsammans med pasta. Från början var det tänkt att det skulle vara hela kycklingfiléer, currysås och ris. Men det stupade på två saker, det fanns för lite kyckling och inget ris. Så det var bara att tänka om! Hade jag haft en röd paprika hemma hade jag absolut använt den för att få lite mera färg och form på maten. Men nu hade jag inte det och det gick fint utan också!

Kycklingpasta (3 vrålhungriga eller 4 vanligt hungriga)

2 kycklingfiléer
2 vitlöksklyftor
½ lök
curry
cayennepeppar
salt & peppar
1 dl grädde
2 dl mjölk
1 msk mjöl
3 port kokt pasta

Gör så här:

Tärna kycklingen och stek den gyllenbrun på alla sidor. Skala och finhacka vitlök och vanlig lök. Låt de steka med i pannan på medelvärme. Krydda med cayenne, salt, peppar och ordentligt med curry. Gör en redning på lite utav mjölken och mjölet. Slå det över kyckllingen tillsammans med resterande mjölk och grädde. Låt det hela kok ihop några minuter. När såsen tjocknat, ha i den kokta pastan och servera direkt!


(eget collage med privat bild)

0
Kommentera
ANNONS

Morgonstund

Är det något jag alltid har hemma i kylskåpet så är det en tetra vaniljyoghurt. 5 av 7 mornar äter jag det till frukost och jag tröttnar nog aldrig. Man kan ju variera med så mycket olika smaker om man använder bär, frukt, flingor, müsli, russin, ja nästan allt går ju att ha i!
Sen är det alltid bra att ha hemma om man skall till och baka. Gör jag en mjuk kaka eller cupcakes brukar jag för det mesta slå i en skvätt, det blir så saftigt och gott!

Men i bland kan det ju faktiskt vara kul med variation, därför undrar jag vad DU brukar äta på morgonkvisten?

0
Kommentera
ANNONS

Självklart!

I veckan damp det ned en förpackning med Pågens senaste bröd, Pågen Javisst Fullkornsrutor. I helgen har vi provsmakat dessa rutor och jag tror att de kan passa ypperligt att använda när man skall göra goda räksmörgåsar! Det var iallafall min första tanke efter att ha mumsat i mig en. Till frukost måste jag nog säga att jag föredrar fullkornsbitarna.

Så jag ger dessa 3 skafferier av 5 möjliga!

Den dåliga uppdateringen under helgen beror på att vi trottsade regnet och for ut till sommarstugan. God mat hos mor och far (bilder + recept kommer antagligen i veckan), eldning i kalelugnen, kortspel, korsordslösning, fika och trevligt umgänge med släkten är vad vi har sysslat med denna helg.

0
Kommentera
ANNONS

Ögongodis

image527

Å så gärna jag skulle vilja baka nu, men tiden räcker inte riktigt till då jag snart måste ge mig iväg och arbeta igen. Men i morgon förmiddag skall jag försöka sno ihop ett gäng cupcakes tänkte jag. Länge har jag velat ha en tyll som är ett stort runt hål så man kan göra lika tjusiga och stilrena cupcakes som de ovan. Men under en längre tid har just den tyllen varit slut hos kakburken men nu äntligen har de den åter i lager. Så nästa gång det skall beställas grejer därifrån skall jag absolut klicka hem en sådan.

Eftersom det inte blir något bakande för mig idag får jag nöja mig med att kolla på fina cupcakes och tårtor. Ta er en titt ni med och låt er inspireras, hos Pink Cake Box hittar de mest fantastiska tårtor och man kan lätt fördriva en längre stund med att beundra dem!

Nu skall jag botanisera lite i köket och se om det finns något som kan bli en hygglig middag!

(eget collage med bilder från pink cake box)

0
Kommentera
ANNONS

Linnéadagen

image526

Grattis alla Linnéor därute, för idag har vi namnsdag! 13 maj står det i kalendern, Linnéa och Linn har namnsdag. Jag vet inte hur ni har det, men i min familj älskar vi att fira och tar varje tillfälle i akt! Därav brukar det vankas namnsdagskaffe titt som tätt. Vi ger inte varandra pressenter eller så, bara en enkel fika.

 Idag kommer moster, morbror och kusinen över på eftermiddagen för lite Linnéakaffe. Dagen till ära har jag bakat en smaskig rabarberpaj som jag tyvärr inte kunnat fota då min kamera gått och dött. Igårkväll fungerade den precis som vanligt men idag.. Inte ett liv i den! Suck!

Rabarberpaj ligger ju helt rätt i tiden nu, rabarbern vid våran stuga hade växt sig så stor och fin sist jag var ut. Här kommer mitt recept på den enklaste och godaste rabarberpajen (från början är det lilla mammas recept, men jag har gjort en del ändringar…). Men se för gudsskull till att ni är helt ensamma i köket när ni gör denna. Pajdegen är nämligen så himmleskt god att man inte kan låta bli att äta en bit, eller två. Är man då fler som skall smaka, ja då är degen slut på ett litet ögonblick!
Kokosen som man toppar med får en underbart fin och gyllene färg, men akta så att den inte blir bränd!

Rabarberpaj:

175 g smör
1½ dl socker
1½ dl vetemjöl
1½ dl havregryn
1 tsk bakpulver
3 msk kokos

rabarberstjälkar
potatismjöl + socker att strö på rabarbern

Smält smöret i en kastrull på spisen. Rör ned sockret och låt det smälta lite. Blanda i vetemjöl, havregryn och bakpulver. Degen skall bli riktigt fast, nästintill lite smulig.
Skiva rabarbern i ca 1 cm breda bitar, lägg dem i pajformen och strö potatismjöl och socker över.
Smula över pajdegen och platta till den lite. Toppa med kokos.

Grädda i 175 grader i ca 40 minuter.

0
Kommentera