
Något avundsjuk är jag på Sebastian som får äta mumsegod matlåda till lunch. Igår gjorde jag i ordning en riktigt smaskig köttkryta och jag kan bara tänka mig hur gott den smakar idag när den fått stå till sig lite.. Får köttet bara koka riktigt länge så kan de tråkigaste grytbitar smaka ljuvligt! Trots att det tar lite tid att göra i ordning så är det absolut värt det.
Härlig köttgryta 4 pers:
500 g nötkött
1 stor gul lök
3 vitlöklslyftor
7 dl vatten
1 buljongtärning
3 lagerblad
2 msk soya
2 msk oxfond
1 msk mjöl
sallt & peppar
Gör så här:
Bryn köttet i en het gryta. Skala och krovhacka löken, vitlöken finhackas. Sänk värmen och fräs löken tillsammans med köttet i några minuter. Häll över vatten, buljongtärning och lagerblad. Låt detta koka i ca 1 timme (köttet skall gå lätt att dela, då är det riktigt mört).
Smaksätt med soya, fond, salt och peppar. Red av med lite mjöl.
Sververa fullkornsris och grönsaker till.
(eget collage med privat bild)