ANNONS

Retro drömmar

image483

Hur underbara är inte dessa flaskor från Kopparbergs!? Jag är absolut ingen förespråkare av läskeblask,  dricker  själv väldigt sällan (undantaget julmust som måste drickas till julmaten!), max en gång i månaden om så ofta ens. Socker får jag i mig så det räcker ändå vill jag lova.  Men för den läckra flaskans skull kan jag tänka mig att köpa hem ett par av dessa flaskor.
När de är urdruckna passar de perfekt som prydnad i sommarstugan! Prisvärda och fina att se på eller kanske ha som vas med ett par prästkragar i?

 Fast när man bor ute i stugan kanske det är bäst att ha flaskor som det fortfarande finns något innuti, då det bor en liten (förlåt Disa en stor, snart 10 årig) kusin på andra sidan hästhagen som gärna tittar över på fika lite nu och då. 
Jag måste ju erkänna att jag verkligen längtar till sommaren och att bo i stugan. Vårens projekt är att måla om hallen och ta bort den otroligt fula plastmattan på golvet för att få fram det härliga trägolvet som gömmer sig där under! Även om jag tror att just plastmattan är retro om något, så går den bort!

Nu är det dags att krypa ned i soffan och slappna av lite!

(eget collage med härliga flaskor från Kopparbergs)

0
Kommentera
ANNONS

A piece of cake!

image482

Under våren kommer Leila ut med sin efterlängtade bok A piece of cake som jag verkligen ser fram emot att få bläddra i. För kan det bli bättre än att blanda hi-hat cupcakes med helsvenska sockerkakor i röda små stugor? Jag skulle inte tro det..

"Det bästa recepten går i arv mellan nära och kära och de kan i vissa fall bakas i flera generationer och till och med förvaltas som rena skatter. Det är det som är så häftigt med bakning. Jag är inte av den sorten som håller recept hemliga och har aldrig förstått poängen i att göra det. Varför det, när man kan ge sin omgivning och sig själv så många lyckliga stunder med goda, härliga och underbara bakverk?"

Ja, jag kunde inte ha sagt det bättre själv! Texten ovan är hämtad ur den kommande boken och vill ni tjuvkika ytterliggare så kan ni kolla in den här. Boken går att bevaka (vilket jag självklart redan gjort!!) och för hoppningsvis kommer den snart ligga på ett nattduksbord nära mig! Jag har inte koll på det exakta datumet, men det kanske någon av Er vet?

Men kan ni inte hålla Er så kan man alltid njuta utav gamla avsnitt av Leila Bakar, här gör hon härliga maränger.

(eget collage med bild från adlibris)

0
Kommentera
ANNONS

Bakad potatis med skagenröra

image481

Trotts allt så blev det mat lagad här hemma igår, dock inte utav mig utan kära syster och hennes kille kom över och gjorde i ordning bakadpotatis med hemgjord skagenröra. Underbart gott!
Att göra bakad potatis behöver inte alls ta specielt lång tid, använder man sig av micorvågsugnen så har man två klara potäter på ca 10-15 minuter, perfekt!! Eftersom vi var fyra stycken i går som skulle äta så körde jag igång ugnen och rullade in de färdigmicrade potatisarna i lite folie och sedan in i ugnen så de höll sig varma medans de övriga tillagades.

Gör i ordning eller köp färdiga guckor och en god sallad, sen är middagen klar!

Här kommer ett recept på en enkel skagenröra som räcker till ca 6 potatisar:

4 dl cream fraiche
1 gul lök
1 burk kräftsjärtar i lag
1 burk räkor i lag
½-1 ask röd rom
dill
salt & peppar

Skalla och hacka löken fint, häll av lagen från skaldjuren och dela dem i mindre bitar. Rör samman fraichen, skaldjur, lök, rom och dill. Krydda med salt och peppar.

Inte direkt GI vänligt men ack så gott!

Bild: privat

0
Kommentera
ANNONS

Kyckling med tomater

image480

Förkylningen håller ett fast grepp om min kropp och jag nyser och snorar som aldrig förr! Men idag känns det iallafall som om febern har släpt vilket verkar lovande inför framtiden!

Varje vecka ser jag fram emot att kolla in hos Martha och se de roliga upptaderingarna som gjorts. Alltid hittar man något nytt och spännande, idag snubblade jag över detta recept som redan vid första stund fångade mitt intresse! Som vanligt skulle jag nog göra några små juseringar i receptet (hur skulle det vara annars!), att låta kycklingen marieneras ett tag i lite olja från soltorkade tomater och oljan från kaprisen skulle nog sätta pricken över i!

Förutom att kyckling är något jag gärna lagar så börjar körsbärsomaterna bli goda nu, allt pekar mot att detta måste provlagas denna vecka! Orginalreceptet hittar ni här, men så här skulle jag nog göra:

4 kycklingbröst
2 msk olja från soltorkade tomater
1 msk olja från kapris
1 msk citronsaft

2 askar körsbärstomater
5 soltorkade tomater i olja
10 oliver
1 msk kapris
1 msk olja

Blanda samman marinaden och låt kycklingen dra i den under några timmar, bryn sedan kycklingen i en varm panna tills den fått en fin gyllene färg på båda sidor

Dela de torkade tomaterna och oliverna, blanda med kapris körsbärstomater och olja. Ugnsbaka tomatblandningen tillsammans med kycklingen i ugnen i ca 20 minuter i 250 grader eller tills kycklingen är helt genomvit.

(eget collage med bild från marthastewart.com)

0
Kommentera
ANNONS

Snorgroda

image479

Påsken är nu över för denna gång och jag har haft en mycket trevlig helg med massa god mat och trevligt sällskap! Jag måste passa på att tacka för alla fina kommenterer om tårtan jag gjorde, det värmer skall Ni veta!

Men helgen fick ett lite tråkigt slut då jag blev akut förkyld i går hemma hos mor och far. Kvällen överlevdes med hjälp utav ett gång alvedon.  Idag har det varit full arbetsdag för mig, men det måste erkännas att jag är något sliten nu. När jag stod i omklädningsrummet på väg hem från arbetet såg jag mig i spegeln och nog har jag haft bättre dagar! Håret hängde så där stripigt som det bara gör när man har feber, hyn var helt gråblek och det hela pryntes av en illröd näsa som följd av ihärdigt snytande dagen lång. Vilken tur att jag är ledig i morgon, då skall jag kurera mig ordentligt!

Kontentan av det hela är, att det nog inte blir så mycket matlagning eller bakning  i morgon för min del men jag vill iallafall påminna Er om att det är våffeldagen i morgon (tisdag). Eller Vårfrudagen som dagen egentligen heter men på något vis har vi fått det till våffeldagen (man måste ta alla tillfällen i akt att fira!!) Förr var denna dag slutet på vintern och början på våren. Fram till 1953 var det faktiskt en röd dag. Men att vintern skulle vara slut känns långt borta då det var -14 grader i morse! Jag stoppar nog inte undan långkalsongerna riktigt än!

Nu skall jag snora mig i säng och hoppas på att jag mår bättre i morgon!

0
Kommentera